- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
Új hozzászólás Aktív témák
-
-xXx-
tag
amúgy vkinek vmi otlete, hogy hogyan húzzam tovább a procim ??? 11% OC nem túl sok... (AM2-es )
a lapom m2n-e sli, és nem tudom a feszet állitani...sztem a lap nem hagyja, de lehet h csak én vok a boldogtalan -
VaniliásRönk
nagyúr
Van, cseréld az ipari hulladékot alaplapra, Abit/GigaByte házatáján nézelődj. Pl. ez egy jó kis lap.
Szerk.: HD3870 alá már lehet hogy nem ártana egy kétmagos proci... inkább HD3850, és cserélj procit meg lapot. (K8 alá egy sima AM2-es lap (pl. egy GigaByte MA69G-S3H, itt 15k) + egy G2 steppinges proci jó vétel, a legkisebb jelenleg a 4400+ 16k-ért)
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
-xXx-
tag
válasz VaniliásRönk #653 üzenetére
=C, szal szar a lapom
most 3870-re gyűjtők. Ha ez marad akkor, van vmi trükk ? -
Sandormaster
aktív tag
Tiszta jó!!!
Na onnan indult az egész, hogy van egy MSI K9N NF550-es lapom, és hogy a biosba csak fsb-t lehet állítani, meg ddr voltage-t, ennyi
A proci teljesen mind1, milyen mert mint már rájöttünk a lap nem engedi... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz Sandormaster #655 üzenetére
Neked is azt tanácsolom, hogy ha tuningolni akarsz, akkor vegyél ALAPLAPot.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
DeltaPower
addikt
válasz VaniliásRönk #656 üzenetére
nem leszólni a misit, pl. az enyémmel nincs gond
(mod) látom te aztán szereted a dinamikus tuningot
[ Szerkesztve ]
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz DeltaPower #657 üzenetére
Örülj neki, 939-esek között még előfordul használható, de ne reklámozd, nem te fogod kifizetni és használni.
Naná, ha nem kell a kraft minek gyötörjem a rendszerem, hogy még a villanyszámla is nagyobb legyen?
-
Sandormaster
aktív tag
válasz VaniliásRönk #656 üzenetére
Mikor megvettem az MSI lapomat nem is gdoltam rá, hogy tuningolni fogom, tényleg mindent tud ez a lap, de azt én se gdoltam volna hogy egy ilyen alapvető dolgot mint a vcore állítás meg egyéb tuningos dolgok nem tud........előtte ABIT-em volt, lehet ez azért volt nekem oly természetes dolog
-
-xXx-
tag
válasz Sandormaster #659 üzenetére
én is igy vaok vele
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Jelenleg egy BE-2300-as csücsül a gépemben. Nekem a kis fogyasztás volt a lényeg,mivel alig játszom. Az lenne a kérdésem,hogy eme prociból mit lehet kihozni? Ha esetleg játszani támadna kedvem....
Jelenleg alaplapi vga-val hajtom, így nem tudom próbálni. De ki tudna hajtani egy középkategóriás karit(pl.2600XT)?(Már ha kicsit húzok rajta.)
[ Szerkesztve ]
-
-
-xXx-
tag
válasz V.Stryker #661 üzenetére
ha az alacsony fogyasztás a lényeg, és játszanbi akarsz közben, akkor vegyél inkább 3850-s vga-t, üresjáratban naon keveset fogyaszt. Hát h a prociból mennyit tudsz kihajtani?!
irány a bios, ntune v akármi, fel az fsb-t és mikor kéri, akkor a voltot is. amikor érzed h instabil a gép (kékhalál, reboot stb), akkor kicsit visszább veszel, és lenyomsz egy tesztet h stabil-e, ha az, akkor your ready to rock! -
V.Stryker
nagyúr
Jajj te. Há nem mondod. Halvány fingom azért van a dologhoz. A kérdés arra irányult,hogy egy ilyen, takarékosságra itélt procit ha húzok, akkor milyen vga-t képes kihajtani vele az ember,hogy ne legyen proci limites a dolog. Próbálkozni nem tudok, mert alaplapival nyomom most... Esetleg ha vki találkozott már ezzel a procival és ha van tapasztalata, akkor szívesen venném.
-
-
Sandormaster
aktív tag
válasz V.Stryker #661 üzenetére
Hmmm nem sok tesztet találtam erről a prociról, de sztem tiszta jónak tűnik, ezen az oldalon egész jól meghúzták...
Egy 2600XT-vel szerintem pedig tökéletes pár lennének[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz V.Stryker #663 üzenetére
2600XT-nél gyorsabb vga-kat is ki tudnál pumpálni, nagyjából a max aminél még nem procilimtes az az X1950XT-nél állhat meg, pl egy 2900Pro-val vagy HD3850-el procilimites leszel egy kicsit, hacsak nem elhúzod 3 Ghz-ig akár. Egy fórumtársunknal sikerült még tovább is Sajnos most nem tudok képlinkelni, mert nem működik az adott képfeltöltő oldal. De rakhatsz alá HD3850-et is, csak törekedj a vga limites beállításokra, minnél magasabb felbontás és szűrők!
De mivel a BE-2300 kétmagos proci, ezért ebben a topikban többet megtudhatnál róla: [link]
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Egy AM2-es 3000+-nak mennyi a hivatalos alapfeszültsége?
Meg van egy olyan beállítási lehetőségem, hogy "chipset voltage" (1,2 V - 1,3 V - auto)
Ha ezt 1,3V-ra állítom, az segíthet valamit a tuningban?Amúgy 9*280-at is viszi a rendszer egy "ipari hulladék" alaplappal... Lehet nem olyan rossz ez az asus?
Ja, még egy kérdés:
Szerintem előbb érem el proci (vagy alaplap?) végét a tuning során, mint a memóriájét, ami most 5-5-5-15-2T-ben megy (990 MHz, 2.0 V). Melyik időzítést érdemes csökkenteni, hogy még többet hozzak ki a memóriákból? -
VaniliásRönk
nagyúr
Abit lapban a gagyi Kingmaxok is viszik a 966MHz-et 4-4-4-12-2T-ben 2.2V-on, nem kell SuperTalent RAM a CL5-höz is, a chipset pedig feszemelés nélkül megy 320-ig, ennyit az ANUS-ról és társairól.
-
KMT
addikt
válasz VaniliásRönk #667 üzenetére
Kompjuteriálisan rasszista vagy.
De a többi három kérdés jobban érdekel.
Amúgy nem hiszem, hogy mindegyik abit annyira jó lenne:
[link]
275 alapfeszen, 3X ezer ft-ért?[ Szerkesztve ]
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az alapfesz 1.35 vagy 1.4V.
Amíg stabil a rendszer nem kell feszt emelni, kivéve a RAM-ot, DDR2-nél 2V-ról indul a móka. A 800 CL4 és az 1000 CL5 kb. ugyanaz.
Megy az sokkal többet is, a korai BIOS-okkal volt a gond mint minden AM2 rendszernél, egyébként a hasonló képességű ANUS lap akkoriban másfélszer drágább volt. [link]
-
-xXx-
tag
válasz VaniliásRönk #669 üzenetére
a procid neked mien feszen megy? és hány % OC-n megy stabilan ?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Alapfeszen 2600 (1.2V), 1.3V-on 2800, 2950-ig bootol, de nem stabil. Egyébként X2-m van jelenleg, szóval off a téma.
De hogy on is legyek: A 3000+-om (1.4V) 1.45V-on 2700MHz-en, 2900-ig bootolt, de nem volt stabil.
-
-xXx-
tag
válasz VaniliásRönk #671 üzenetére
s akkor azt mondod hogy ezzel az alaplappal semmire nem tudok menni tuning szempontbol? 11% OC nekem a max, feszultség emelés nélkül...
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem sokra, a nonDeluxe ANUS-ok nagyon pofátlanul antituningok, Deluxe-ot meg gondolom neked sincs kedved megfizetni. Giga S3, legolcsóbb modellek kivételével összes Abit. (pl. az NF-M2S egy antituning lap Abittól, de többet nem ismerek)
Ettől függetlenül lehetőség szerint próbáld ki a procit másik lapban, előfordulhat hogy az nem bír többet. (egyébként sokkal többet nem valószínű hogy bír, az F2-es egymagosok 2700-2800MHz környékén adják meg magukat)[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
válasz VaniliásRönk #673 üzenetére
Hm, akkor nekem nagy szerencsém van ezzel a lappal.
Meg úgy tűnik, hogy egy 3500+ sem megy sokkal többet egy 3000+-nál. Biztos valami technológia korlátjuk van.Nekem 9*285 körül kezdődnek a gondok, ott már nem stabil. Honnan lehet eldönteni, hogy a proci, vagy a lap miatt hibázik? (orthos-ban)
-
VaniliásRönk
nagyúr
Először is Orthos nem 100%, Source játékok, vagy más gépgyilkos alkotások hatásosabbak.
Egyszerű, amit éppen tesztelsz, azt változatlanul hagyod, a többi szorzóját lejjebb veszed (CPU, HT), a memóriának meg osztója van, azt növeled. (kisebb memória órajelet adsz meg a BIOS-ban)
-
KMT
addikt
válasz VaniliásRönk #675 üzenetére
Ja kösz, a ht-t azt levettem (francért nincs 3as szorzó ), a ram meg később éri el a végét, ezért maradt a proci vagy a lap.
Persze az nem jutott eszembe, hogy a cpu szorzót vegyem vissza. -
messy
tag
én épp éjszakára szerettem volna visszavenni a gép teljesitményéből a gyári alá.visszavettem 5x200 ra de ugyanugy 2200 mhz megy tuningolni tudok 2900ra vissza meg nem?
"Ha visszatekint az utóbbi öt évre, és megnézi a lényegesebb fejlesztéseket a számítástechnikában, minden egyes az AMD-től származik. Egyetlen egy fejlesztés sem az intel-től" -- AMD CEO Hector Ruiz in 2007
-
VaniliásRönk
nagyúr
HotKey, letilthatod, de akkor nem lesz & jel, ha szükséged van rá, akkor futtasd a regeditet: Start\Futtatás: regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
Innen töröld a StartCCC sort. Ha elindítottad a Catalystot, és utána kell az &, akkor meg Ctrl+Alt+Del, kilövöd a CCC-t és a MOM-ot, máris működik a dolog.
-
KMT
addikt
válasz VaniliásRönk #679 üzenetére
Kösz, tényleg megy.
Még jó, hogy a hotkey-nél az alt gombot is meg kellene nyomni hozzá... -
Danlod81
csendes tag
Asrock 939 dual sata2 alaplap, athlon64 4000+(2400Mhz)proci, 2*512 Kingston ddr rammal eladó!28000 pénz
-
messy
tag
jó ötlet!gondolom vágod hogy ekkora tunninghoz nemjutottam volna C&Q kikapcsolása nélkül!de amikor vissza akartam venni akkor viszont bekapcsoltam,ugyhogy kiprobálom!
"Ha visszatekint az utóbbi öt évre, és megnézi a lényegesebb fejlesztéseket a számítástechnikában, minden egyes az AMD-től származik. Egyetlen egy fejlesztés sem az intel-től" -- AMD CEO Hector Ruiz in 2007
-
messy
tag
válasz Danlod81 #681 üzenetére
szerintem ezt nem a legjobb helyen kinálod! de azért sok sikert!
-
SIKIRIKI
tag
Hali mindenki van én nékem ez a csudi configom itt alant és az volna a gondom hogy letöltés közben a lehetö lekiseb energia felhasználásra szeretném beálitani .mert ugyi sok kicsi sokra megyen . a kérdés hogy be kapcsoltam a C&Q a winben minimál energiam és az van hogy aproci szorzo órajele változik + a ventik fordulata is csöken de a everest szerint a fel használt energia nem mármint proci fesz ram fesz meg mit tudom én mik vanak ott. plz
HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!Az élet kemény parkolni nehéz! Asus M4A785TD-V EVO AMD Phenom II 550BE@3100 ASUS EAH5770 CUCore/2DI/1GD5 Ram 2*2048/1333mhz kingmax
-
messy
tag
Szerintem befolyásolja,nemis gyengén,C&Q val max 250fsb tok kihozni,nélküle majnem 270et!
-
messy
tag
nem probáltam még a gépet szeretném bekussoltatni mert nemolyan halk
a chipset is melegszk most ezen munkálkodom,szeretném kihozni a 3ghz 2950 nemelég"Ha visszatekint az utóbbi öt évre, és megnézi a lényegesebb fejlesztéseket a számítástechnikában, minden egyes az AMD-től származik. Egyetlen egy fejlesztés sem az intel-től" -- AMD CEO Hector Ruiz in 2007
-
Markovics
csendes tag
Hali, nekem csak 2250Mhz-t megy atom stabilan a 3000+-om (winchester) ez létezik, mennyi a max. vcore amit adni lehet ennek a betyárnak?
amúgy teljes a szinkron, 250FSB és 500Mhz-s Kingmax HardCore -om van, mindez egy Abit AV8 lapbanAsus P5E # E8200@3.2Ghz # 4GB GEIL BlackDragon 800Mhz # 8800GTS 512MB
-
messy
tag
Nincs még magyar teszt az uj 3magos amd csodáról??
-
SIKIRIKI
tag
Hali senki nem tud segiteni
Az élet kemény parkolni nehéz! Asus M4A785TD-V EVO AMD Phenom II 550BE@3100 ASUS EAH5770 CUCore/2DI/1GD5 Ram 2*2048/1333mhz kingmax
-
messy
tag
Énis észrevettem már ugyanezt,lehet hogy idő fügvényében csökkenti a dolgokat!
-
Thrawn
félisten
-
popoka
csendes tag
Sziasztok!
3500+ Winchester 11*219-nél megáll.
Van erre v.mi ötletetek???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest