- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzs2
csendes tag
Sziasztok.
A fejhallgató témában nem vagyok annyira otthon.
Kinéztem 2 fejhallgatót.
SteelSeries Siberia V2
Vagy Thermaltake eSports Shock One 5.1 DTS
Zenére Filmre És leginkább játékra használnám.
Másik főbb pont a mikrofon, és a tartósság.
Melyiket ajánlanátok?
Előre is köszönöm! -
CsonkaImo
addikt
-
Ben8817
újonc
Sziasztok!
Most ment tönkre a Steelseries Siberia v2-m és új headsettet szeretnék venni. Hangkártyám csak (szar) alaplapi integrált van szóval inkább USB-t szeretnék venni.Elsődlegesen játékra kéne. Van több is amivel szemezek de nem tudok dönteni. A keret kb. 30000 Ft. Legjobban a Corsair Vengeance 1500 V2 tetszik de még szóba jöhet a CM Storm Sirus , a Razer Kraken 7.1 vagy a Steelseries 7H USB. Arra lennék kíváncsi, hogy ti melyiket ajánljátok. Vagy esetleg valami más?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Ben8817
újonc
Mi a helyzet a Corsair Vengeance 1500 V2-vel?
-
Kecuhun
senior tag
válasz szab.tam #11098 üzenetére
és akkor vannak a totál fos fejhallgatók, amik ha fejreállunk, akkor is fosul szólnak, pl. az összes sharkoon...
Nekem évek óta Sharkoon fejhallgatóim vannak, kurva jól szólt eddig mindegyik. Jelenleg egy X-Tatic Digital 5.1-et nyúzok. Film és játék alatt is hibátlan a hangzás. Szóval nem tudom miről beszélsz. Régebben sikerült kipróbálnom egy Roccat Kave fejhellgatót, nah az tényleg kurva szarul szólt. Olyan doboz hangja volt az egész cuccnak, mint ha valami 2-3 ezer forintos fejhallgató lenne.
-
szab.tam
nagyúr
válasz Kecuhun #11109 üzenetére
bocsánat, lehet, hogy van részigazságod.
én csak a legrégebbieket próbáltam.
amik vibrásak.csak most nézem, hogy van már olyan, amiben nem vibra adja a basszust, hanem rendes, 40mm-es hangszóró.
ilyened van?****
én a régieket próbáltam, 1 még most is van, elő is szedtem.
1 generációs x-tatic.
lekaptam a párnáját, hogy menézzem a hanszóróit. alig bírtam...tehát...
sok évvel ezelőtt végeztem egy összehasonlítást.
2 erősítő. az egyik a sharkoon digital, a másik egy analóg.
semmi mást nem kellett tennem, csak az erősítőkbe átdugdostam őket.
lényeg: a sharkoon-oknál egyedül az 5.0-s zalman szólt gyengébben.
nálam, szerintem.totál noname-ek is epáhoták.
a csúcson nálam a feljebb linkelt AVPRO PDVD-9208.
ennek a nevét is csak azért tudom, mert van róla linkem, és még megvan a füles.amióta megvan a g35, ezeket már nem használom.
azaz nagy ritkán...****
2 kérdés:
a tiéd az melyik fajta?
és a mélyet rezegve adja, vagy tisztán?***
***na, nekem ez van még. a másik sharkoon vagy egy generációval vagy öregebb, vagy újabb volt. meg nem mondom.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg van egy Point of View 5.1 usb headset-em. Tulajdon képpen elégedett vagyok vele. Sajnos a fülemet iszonyatosan nyomja,úgyhogy itt a csere ideje. Hangkártyam alaplapi ezért usb-s kellene. Nem bízom a virtual hangzásban úgyhogy true 5.1 lenne a nyerő. Mindenképp erős méllyel rendelkezőt szeretnék. Mik lennének a lehetségesek? Árban minnél olcsóbban szeretném megúszni, de azzal is tisztában vagyok hogy a minőségnek ára van. Előre is köszönöm a segítséget!
-
Pacy
aktív tag
válasz d1abLo #11112 üzenetére
Nem szeretnék hangkártyát venni az a helyzet. Felvaltva használom a házimozit és a fejhallgatót. Volt egyszer egy Xonar dgx-em de az digitálisan csak 2.1 vagy sztereót tudott. Nem emlékszem már pontosan. Ezért kellene usb-s. Azokban saját hangkártya van nem? Én teljesen azt hittem hogy a Cm Sirius is ilyen. Pont azt nézegettem.
-
d1abLo
senior tag
erre gondolsz?
nem tudom mit jelent nállad a digitális és hogy minek van rá szükséged.[ Szerkesztve ]
Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
CsonkaImo
addikt
Ipon Sirus teszt. Tesztelték komolyabb hangkártyával és nem volt sokkal jobb a hangzás mint az usb-s megoldás. Hamarosan én is tudok személyes véleményt mondani, elvileg holnap hozzák az enyém.
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
válasz szab.tam #11110 üzenetére
Szia Uram!
Tudom, benne vagy a temaban, ertesz hozza es most itt vagy, elkaplak
Kerdesem, ami teoretikus.
Ha vennek egy ilyen deszkat, vagy majd ennek a Z97-es verziojat, akkor a benne talalhato Supreme hangkartyat ki tudnam hasznalni a mostani CV2000-es fulesemmel vagy az usb-s hangkartya miatt ez nem lehetseges?
Lehet valtogatni a felhasznalo igenye szerint, hogy az alaplapi vagy usb hangkari legyen hasznalva?
Elore is koszi!
UI: ha nem lehet, akkor ez miatt azert nem kukaznam a mostani CV2000-et, de az Impact-nak azert ez egy jo kis karija lenne, ha ....
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
A kisöcsémnek (12 éves) szügsége lenne egy "gamer" fejhallgatóra. Amire használná :minecraft videó készítés, skype, játékok... Eddig egy asus rog orion fejhallgatót nézett, de én úgy gondolom nincs szügsége egy ilyen drága cuccra.
Amit szeretne:
-Mikrofon
-min. 1 méter kábel
Amit én "szeretnék":
-Lehetőleg kombinált legyen a jack(3,5-ös)
-Lehetőleg levehető mikrofon
-Lehetőleg nem tekeredős kábel
-ne egy olyan cucc legyen ami fél év múlva megadja magát
Tehát egy olcsóbb cuccot keresek a fenti asusnál.Előre is köszi!
Üdv.HTCX715 -
CsonkaImo
addikt
válasz HTCX715 #11123 üzenetére
Creative Tactic3D termékcsaládban keresgélnék. Nekem Tactic3D Sigma volt, nagyon szerettem. Jó hangzása volt, a mikrofon is kifogástalan és levehető. Anyagminőség és a kábel kialakítása is példás ebben az árkategóriában. Egyszerű kivitel és nem vészes az ára. Egyedül ami negatívum, hogy könnyen lejöttek a párnák és nehéz visszafűzni.
-
Csolt
tag
Sziasztok nekem is hasonló igényeim lennének. Alkalmanként játszanék olyan játékkal, amihez kellene mikrofon, de nem tudom, hogy melyik fejhallgató lenne jó az alábbiak közül (ennél többet nem szánnék fejhallgatóra alkalmi használat miatt, tudom, hogy ilyen árkategóriában csodát nem várhatok:
-
Kecuhun
senior tag
válasz szab.tam #11110 üzenetére
Jelenleg ezt használom: X-Tatic Digital. Ez előtt volt egy olyan, amit te is linkeltél: [link], de ennek sajnos eltörte a fejpántját a kisfiam amikor ráült.
Amit jelenleg használok az nem rezeg, tisztán nyomja a mélyet.
A legelső fejhallgatóm pedig az Ozaki PH009 5.1 volt. [link] Az is hibátlanul szólt.
-
d1abLo
senior tag
válasz anytime #11122 üzenetére
A CV2000 a saját hangkártyáját használja. Windowsban lehet váltogatni hogy melyik szóljon, illetve úgy gondolom még úgy is be lehet állitani hogy több egyszerrre.
Mi lett vele? Nem úgy volt hogy kivetted a toldást és jó lett ?[ Szerkesztve ]
Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
szab.tam
nagyúr
válasz anytime #11122 üzenetére
pár térfülest valóban próbáltam már, de azért itt páran jobban értenek a témához..
nem ismerem a tiédet.
de az usb-s fejhallgatóknak saját hangkártyájuk van, nem tudják a gépben lévő hangkártyát használni.
hogy létezhet-e valami mod rá, nem tudom, de szerintem nem.és hogyan godnolnád?
a hangkártya kiszámolja a hangot, visszaküldi a pci-on a jelet, bemászik az usb-be, és megint a füles hangkártyájában kötne ki. stb...
mindamellett hogy lehetetlen, még értelmetlen is lenne.nálam az usb-s g35 úgy van beállítva, ha bedugom, az az alapértelmezett hangeszköz. amint kihúzom, átvált az alaplapi hangkarira.
csak annyi, hogy az alkalmazást, (játék, média lejátszó), a füles csatlakoztatása után kell indítani, különben ő még a megelőző alapértelmezett eszközt akarja használni.***
(#11126) Kecuhun
aha értem.
így ok.
én a régi, dobozhangúakat fikáztam.
az újakhoz még nem volt szerencsém.csak 2 dolgot nem értek:
(#11109) Kecuhun
"Nekem évek óta Sharkoon fejhallgatóim vannak, kurva jól szólt eddig mindegyik"
1. ha annyira jól szólt már az első is, akkor minek vettél újabb generációkból?
(én azért, mert egyikkel sem voltam teljesen megelégedve.)
2. ha volt több sharkoon-od is a mostanit megelőzően, nem tűnt fel a vibrás és a vibra nélküli között a különbség?
mert az én x-tatik-om dobozhangú, vibrája is elég borzalmas.
vagy neked már csak az újabbakból volt?
(milyen típusokat próbáltál a mostani előtt?)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
fR0271
csendes tag
Sziasztok, segítségeteket kérném ebben a hatalmas kavalkádban, egyszerűen döntésképtelen vagyok, már annyi fejhallgatót megnéztem... Esetleg tudtok helyet, ahol ezek ki is próbálhatók?:S MediaMarkt-on kívül, mert nincs túl nagy választékuk...
(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játékra, fps-től a szimulátorokon, mmo-kon át a tps-ig mindent játszom, de e melett rengeteg zenét hallgatok, főként hip-hop-ot és dubstep-et, fétisem az erős basszus. Néha megnézek 1-1 filmet is, de nem számottevő.
szerk.: A zenét előrébb helyezném, éjszakai zenehallgatás, bár sokszor nappal is ki kéne váltania a hifit.(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
20-28 ezer forint, de ha van néhány ezer pluszért klasszisokkal jobb vétel, hát legyen...(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
Nem létkérdés a vezetéknélküliség, nem vágyam az udvaron fejhallgatózni A hangminőség fontosabb számomra, már ami elérhető ebben az árszegmensben.(4) Circumaural vagy supraaural?
Volt már a fejemen supraaural-os fejhallgató, ami kényelmesebb volt néhány circumaural-osnál, ez is lényegtelen, csak zárja ki a külső zajokat és ne nyomja szét a fülem. Jut eszembe, van egy 20mm átmérőjű fültágítóm, sok fejhallgatónál ez is gondot okoz.(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
Mindenképp szükségem van egy mikrofonra, ha mást nem ajánlhattok fejhallgató+mikrofon kombókat is, csak férjen bele a keretbe nagyjából.(6) Milyen hangzást vársz?
Ezt is rátok bíznám...(7) Milyen csatlakozású legyen?
Jack / USB, igazából mindegy, bár a driver-ektől félek picit, néha lehet használnám telefonhoz is.(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
AsRock P45X3 Deluxe alaplapi 7.1-es hangkártyájával használnám egyelőre, a későbbiekben viszont lehet áldoznék egy jobb hangkártyára is! Illetve telefonról is hallgatnám néha (LG G2, Qualcomm WCD9320 24bit/192kHz), bár nem létkérdés Ha jack-est ajánlotok, akkor van egy Technics SU-VZ220-as erőlködőm, azon keresztül hajtanám.(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Mindegy, csak ne legyen cirkuszi és nem baj, ha minőségibb a külseje, nem recseg-ropogElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
d1abLo
senior tag
válasz fR0271 #11131 üzenetére
Steelseries Siberia v2 USB. Pont neked való. USB-vel gépről hallgatod, jackel telefonról. Nem kell majd később hangkártyát venned. Zenében játékban egyaránt nagyon jó, viszont nem zár a legjobban mivel nyitott, de ha megy valami az úgyis elnyomja, illetve egy füles se zár a legjobban.
Fültágitóval nemtudom hogy lesz, valszeg lehet ezért is volt néhány supra kényelmesebb. Nekem pöpec volt
7-8 órát simán kihúztam benne.Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
fR0271
csendes tag
válasz d1abLo #11132 üzenetére
A Siberia-t nézegettem is, elég jónak tűnik, ár/érték arányban szintén jó vétel lehet, viszont azt olvastam valahol, hogy elég szegényes a mély tartománya, ami eléggé elrémiszt engem
szerk.: Ha ezt meg tudod cáfolni nekem, rendelem is, tetszik, hogy jack-ről is használható
[ Szerkesztve ]
-
d1abLo
senior tag
válasz fR0271 #11133 üzenetére
Cáfolom. Az USB verzióba, jól konfigurálva olyan mélyet ad hogy lerobban a fejedről
Nem csak az erősség számit hanem a minőség is. Mert hiába dübörög, ha ilyen mű és erőltetett érzetet kelt akkor szart se ér. Na a sibériába pont megtalálták a balanszot. Ha meglesz tudok segiteni is a konfigurálásba, illetve értelmes drivert is tudok küldeni, mert ami a steelseries oldalán van az fos.Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
fR0271
csendes tag
válasz d1abLo #11134 üzenetére
Na ez jól hangzik
Valamilyen szinten tisztában vagyok az erősség/minőség közti különbségekkel, bizonyos szinten (és pénztárcámhoz mérten) audiofil vagyok. Inkább hallgatok halkabban valamit, de az szóljon tisztán és legyen minden a "helyén"
Még győzködöm kicsit magam, aztán meg is rendelem. Egyébként a Kraken Pro-val szemeztem még ezen kívül, de többször is csalódtam már Razer termékben, meg annyira nem is tűnik "profi" cuccnak, inkább szemfényvesztő Illetve ahogy néztem, nem is dícsérik agyon.Köszönöm szépen a segítségedet, majd jelentkezem a fejleményekkel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest