- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csƵ
addikt
válasz lezso6 #57300 üzenetére
Egyszer már ezt én is megfogalmaztam, hogy nem a hangfal járatódik be, hanem a füled. Én abszolút nem hiszek a digitális kábelek bejáratásában, vagy esetleg abban, hogy különbséget okoznak a hangokban.
De.
Az Isotek bejárató CD-je tényleg működik.
Korábban fejhallgatóimnál játszottam le 2-3x a hangfájlt, és utána sokkal simább és dinamikusabb lett a hangzás, most a legújabb hangfalamnál a dobozból kivéve 2 számot meghallgattam és fintorogtam. Aztán 3x lement az Isotek burn in fájl, ég és föld különbséggel. Szóval nem értem. -
Vakteszttel lehetne biztosra megmondani. Az MP3 (320kbps) vs FLAC között is rengetegen hiszik azt hogy hatalmas különbség van, miközben nincs, sőt egy sima ABX teszten szinte mindenki megbukik.
Persze attól még nem árt meg, ha FLAC-t hallgatsz. Vagy néha ilyen "bejáratós zajt" játszol le a hangfalaidon, fejhallgatóidon.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Ez elég fura, főleg ha csak az egyik ilyen. Magából a hangszórókból jön vagy nem egyértelmű? Esetleg környezet okozza, pl router, PC, powerline, akármi? Habár annak másképp kéne lennie, de próbáld ki egy másik szobában, hogy biztosra kizárhassuk ezt.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57282 üzenetére
Ok, írok majd. Elvileg este befut a 2 sarokra lévő csomag lerakóba.
A hátulján érdemes lesz csavargatni valamit?
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
racskobalazs
senior tag
+1, eleinte nem csavargatnék én se, próbáld ki aztán ha esetleg több mélyet/magasat szeretnél akkor majd csavargatod
@szika87 akkor tőled is várhatunk valami értékelést?
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
xmad
őstag
Amatőr kérdés, de 2 stúdio monitort pc re kötve az alábbi megoldással az attól még stereoban szól? [link]
-
racskobalazs
senior tag
Igen.
Pl az Eris 3.5-höz is ilyen kábelt adnak alapból, és mivel 1 jack kimeneted van általában (laptopon, asztali gépen több), így ez az egy opció szokott lenni (ha jól tudom).
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
xmad
őstag
válasz racskobalazs #57311 üzenetére
Jaaah ertem. Pc-n viszont ahol a hangkartyán több csati van ott nem feltétlen kellene ez a kábel? Elvégre ott be is lehet állitani hogy melyik melyik oldali. Ha jól tudom
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Nem tudom mennyire kezelné le a windows (feltéve hogy azt használsz), hogy a hátlapi jack-on csak a bal kimenet az előlapin meg a jobb... szerintem egyszerűbb 1 ilyen kábellel
-
gabor20
tag
Edifier R2750DB és Studio pro A26 közül 20nm-és nappaliba Tv-re kötve film+zenére melyiket ajánlanátok?
-
-
stellaz
veterán
Sziasztok! Kisméretű hangfalat keresek, ebédlőbe kéne, Podcast, youtube, zene hallgatásra, minél kiegyensúlyozottabb hanggal. Ha van Bt benne az előny lenne.
20-25 ezerig jó lenne, ha megállna.Munkahelyen van egy Genius 1250, annak szeretem a hangját, de nem lenne rossz egy annál kicsit kisebb cucc, esetleg az említett beépített bt-al.
Valaki tudna ajánlani Best Buy cuccot?
Edifier R980T néztem, mintha az kisebb lenne, bár BT az nincsen benne. 20 ezerért az jó lehet? Vagy az apróbsab van az edifier 1280-as egy huszasért.[ Szerkesztve ]
-
Jé, ez a Nubert nuBox AS-225 egy értelmesnek tűnő soundbar.
Mármint, hogy nem egy marék 2-3" kis fos hangszórót használ, hanem egy normálisabb 1" + 4.5".
Make Asia Great Again!
-
csƵ
addikt
válasz lezso6 #57321 üzenetére
Tudod, volt korábban itt a topikban egy nagy dilemmám, hogy milyen bt-s, távirányítós, hdmi-s hangfalat vegyek, végül soundbar mellett döntöttem. Meg is vettem egyet, aztán rátaláltam erre, mert nem hagyott nyugodni a soundbar erősen kompromisszumos hangja. Szóval megrendeltem és más világ…
Ugyan csak pcm-et tud, de így is messze jobb hang. A nagytesó AS-425 már DTS-re is képes. -
tal-garius
aktív tag
Hello. Edifier 2.1 S351DB vagy R2850DB 2.0 PC-hez csatlakoztatva melyiket ajánlanátok?
-
Degeczi
nagyúr
válasz tal-garius #57323 üzenetére
Elsősorban lakberendezési kérdés.
A "PC-hez csatlakoztatás" általában azt jelenti, h számítógépes asztalon, és közel hozzád vannak a hangszórók, amihez egyértelműen az S350/351 a jobb választás.
Ha van helyed távolabbra tenni a hangszórókat akkor jobb lehet a 2850 (de már az R2750 is nagy, a 8", háromutas R2850 pedig végképp hatalmas. Főként nappaliba ideális, dolgozószobába nem igazán) -
gabor20
tag
Edifier R2750DB-hez milyen kábelek járnak alapból? Mire ajánlott cserélni őket?
-
Degeczi
nagyúr
válasz tal-garius #57325 üzenetére
Pontosan. Ha meg hasonló árban vannak, a 350 idétlen hokikorong távvezérlője miatt inkább a 351.
gabor20: ha a legjobb minőséget szeretnéd kihozni ezekből, digitális jelforrást kötsz rá, és akkor nincs miért játszani a kábellel (a két dobozt összekötő pedig speciális, nem tudod lecserélni. De nincs is szükség rá, korrekt a gyári)
-
válasz tal-garius #57323 üzenetére
Nekem van S351DB és R2750DB, közvetlenül hasonlítva, előbbi egy kategóriával jobb. De igen, tudom az R2850DB-ről van szó, itt van egy összahasonlítás az R2750DB-vel:
DSAUDIO.review || Edifier R2750DB vs Edifier R2850DB || sound.DEMO
Ez alapján valamivel ugyan jobbnak tűnik a nagyobb verzió, de nem mondanám kategóriányi ugrásnak, szóval szerintem az S351DB mindenképp jobb választás.
Make Asia Great Again!
-
válasz Degeczi #57324 üzenetére
Eleve az R2750DB is csak távolról (1+ méter) jöhet szóba, közelebbről hallgatva nagyon bizonytalan hangja van. Én az S351DB-vel úgy hasonlítottam össze, hogy mindkét hangfal 1+ méterre volt, tehát hagytam az R2750DB-t kifutni. És így jobb az S351DB egy kategóriával, mindenben. Kivéve a 200 Hz alatti tartomány ugye, mert 2.1 és 160 Hz-nél vág, de ez a hátrány a többi előny mellett eltörpül.
És a fenti videó alapján az R2850DB elég hasonló az R2750DB-hez, szóval ezek a dolgok érvényesek a nagytestvérre is.
Make Asia Great Again!
-
jockas
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Hangfal szett választásban. A lényeg, hogy szeretnék feljebb lépni a Logitech "minőségről".
Jelenleg egy Logitech X-530-as 5.1-es szettem van (korábban volt egy Creative Inspire 5.1, aminek emlékeim szerint határozottan jobb volt a mélye). Amióta megvan, azóta van majdnem nullán a mélyláda. Első körben találtam rá a Logitech Z906-osra, de itt nem sok jót olvastam róla. Youtubeon meghallgattam pár hangtesztes videót róla és ott is azt hallottam, hogy annak is a szokásos Logitech betegsége lehet, már ami a túl sok mélyet illeti. Közben itt korábban ajánlottátok többeknek az Edifier S760D-t (láthatóan alapvetően 5.1-es szett az érdeklődésem tárgya). Ami ugyan drágább, de mivel jót írtatok róla, ezért feltételezem meg is éri a plusz költséget.Ami fontos (fontossági sorrend szerint):
- analóg 5.1 bemenet (leginkább ez miatt esik ki több megoldás és maradnak a "PC-s" szettek)
- optikai bemenet
- RCA/Jack Stereo bemenetAz ár legfeljebb 250 ezer. Remélhetőleg ebbe az árba belefér már egy viszonylag normális 5.1-es szett.
A leírtak alapján a Z906 kiesik. A kérdésem így az lenne, hogy Edifier S760D-t nyugodtan választhatom vagy létezik jobb megoldás ebben az árkategóriában? Mivel nem értek ehhez a témához, így nem tudom, hogy pontosan mit kéne néznem ahhoz, hogy darabonként vásároljak össze egy szettet és amit eddig néztem új erősítőket (AVR), azokon nem is találkoztam analóg 5.1-es bemenettel. -
válasz jockas #57330 üzenetére
Ennyi pénzért már szerintem a belépő házimozi topikban nézz körül. Legalábbis ha egy normális szett elfér.
Make Asia Great Again!
-
la_cc
addikt
Sziasztok!
Ígértem, hogy írok.
Tegnap este óta használom az Eris E3.5-t. Az asztalomon eltoltam a tepsi monitorokat, így pont elfértek a hangfalak a két szélen. A hangzás tekintetében, ami első bekapcsoláskor feltünt egyből, hogy valahogy tisztábbak a magas hangok, de lehet csak az újdonság hatása, előtte 10 perccel még ment a T20 kicsit, valahogy ez ugrott be egyből. Ami biztos, hogy kevesellem benne a mélyet, picit többet elbírnék viselni...
Mély tekintetében mik az opciók most? Próbálgassam állítgatni kicsit a pótmétereket? Valami pici mélyláda? De akkor már kell erősítő is, nem? Ez kicsit túllépné így a rászánt keretet, de félmunkát sem szeretnék végezni...
[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
Ez nekem is tetszett
Amúgy igen, kicsit kevsebb (én 2.1 rendszerről mentem arra), de megszokás után szép hangja volt.. Hozzászokik az ember, hogy tiszta, s valahogy (én legalábbis) nem azt keresi, hogy hol a mély hanem, hogy milyen jó az összhang. (Nekem csomó olyan élményem volt az elején, hogy "Jé ebben ilyen hangszer is van?" meg "jé itt van reverb/kórus?", szóval bőven kárpótolt a kevesebb mély ellenére )Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Ja, hát ha rákeresel, akkor ez létező terminus. Hasonló dolog az aggya a méjjet™.
Make Asia Great Again!
-
racskobalazs
senior tag
Részemről Mackie MR524
Mondjuk darabja annyi mint az Eris éééééééés "kicsit" nagyobb is... (ééés lehet nem árt egy audio interface...) De (nekem) nagyon beválós. (Meg hangszerboltban ahol vettem az eladó srác mondta, hogy neki évek óta ilyenje van és nem is akarja cserélni)
(Alapvetően nem akartam ennyit költeni a dolgokra, de minden fillért megért végül. )
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57338 üzenetére
Valami budget-ebb megoldás esetleg?
-
racskobalazs
senior tag
Edifier R1280DB? (mondjuk szerintem (szigorúan szerintem, próbáltam mindkettőt) náluk az Eris jobban szól, viszont nagyobbak jóval ha jól emlékszem)
[ Szerkesztve ]
-
la_cc
addikt
válasz racskobalazs #57340 üzenetére
Na várjál, félrebeszélünk. Az Eris mellé gondoltam valamit... Mélyláda? Mélynyomó? Mi a rendes megnevezése ezeknek?
[ Szerkesztve ]
-
olymind1
senior tag
PreSonus ERIS SUB 8 - olcsóbb
PreSonus Temblor T10 - drágább -
Archttila
veterán
PreSonus Eris E5 XT-hez melyik a jobb választás?
- iFi ZEN DAC V2
- Focusrite Scarlett SoloPassionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
racskobalazs
senior tag
válasz Archttila #57345 üzenetére
Nekem Scarlett Solo-m van, annyit mondtak rá a "szakik", hogy magasabb impendanciájú fejhallgatókat torzíthat, 250Ohm-nál pedig lehet nem tudja eléggé meghajtani (halk lesz). De alapvetően elvileg jó, nekem csak jó tapasztalataim vannak vele eddig.
Esetleg?Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Archttila
veterán
Igaz, viszont ott az RCA a FOSI Q4-gyel is így van most megoldva. Kérdés egyáltalán kell-e a FOsi-nál jobb DAC, mert különösen bajom nincsen vele... kivéve, hogy kapcsolós a volume poti
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest