- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz alphamooncam #57150 üzenetére
Értem. És nem olyan a hangzás, hogy hátulról fentebbről jön a hang? Hiszen az első és a hátsó hangszórók között 1-1,5m lehet a magasságbeli különbség.
[ Szerkesztve ]
-
evitiguF
senior tag
Sziasztok,
[Creative Gigaworks ProGamer G500] hangrendszerem kezd kiöregedni, minden bekapcsolásnál gerjed, búg, amit egyre hosszabban csinál, így még mielőtt végleg megadná magát, megfelelő utód után néznék.
A hangképével, teljesítményével teljesen meg vagyok elégedve, így valami hasonlót keresnék.
Ami követelménynek viszont az újdonsültnek is meg kellene birkóznia, hogy időközben a megjelenítőm egy TV lett, így a számítógép helyett inkább azzal kötném össze, hogy esetleges filmnézések alatt is élvezni tudjam a rendszert. A megjelenítő egy Samsung [QE55Q85R] (elvileg optikai káblellel ez a rendszer is összehozható lenne, jelenleg viszont a PC-vel van összekötve)
Így a számítógép HDMI-n lenne összekötve a TV-vel, ami visz ugye képet és hangot is, és feltételezem így az új hangkeltő is megszólaltatható lenne.Az 5.1-et ennél a Creative-nél szeretem, mindig be tudtom határolni, honnan érkezik a hang, de ha ugyanez elérhető 2.0 / 2.1-es rendszerrel is, azzal is kiegyezem.
Felhasználása 90% játék, 10% filmnézés lenne.
Első körben mennyit kellene erre szánni, hol kezdődik az erre a célra szolgáló eszközök ára? -
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok, egy tök off kérdés, hogy mi az oka annak, hogy Stúdiómonitorok (pl Mackie, PreSonus stb) nem (vagy nem nagyon) kerülnek említésre a topikban? Nézegettem de nem találtam ilyesmi topikot külön. (Árban 30k/pártól már vannak, van amihez még sima jack is jár/elég és külön interface se meg semmi nem kell neki, ugyan olyan plug&play mint pl egy edifier)
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Picco
addikt
válasz racskobalazs #57155 üzenetére
jogos, studio es Stúdió-ra rakeresve csak 1500hszt dob fel
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
1. Mennyit szeretnél költeni? Max 20-25 eFt
2. Hol és hogyan használnád a hangfalat? Számítógéphez íróasztalon ahol kevés a hely így 2.1 rendeszerre gondoltam. Az eddig használt Logitech Z200-at lenyúlta a fiam .
3. Milyen forrással rendelkezel? Asrock B450 ITX ( Creative Sound Blaster™ Cinema 5) alaplap menne rá jack vagy S/PDIF kimeneten.
4. Milyen extrák kellenek? Távirányító az mindneképpen kellene, legalább vezetékes. Esteleg Bluetooth is jó lenne bár azt megtudom oldani egy bluetooth-os vevővel.A Logitech Z333 és a Z407-et , Trust Tytan 2.1 , Edifier M1570BT ,Creative SBS E2500 néztem.
Köszönöm. -
domedee
senior tag
válasz evitiguF #57158 üzenetére
A Genius SW-HF 5.1 6000-at mondanám, mint korrektebb de nem túl drága lehetőséget + 1 normálisabb hangkártya -ha még nincs és marad a PC-vel összekötés (akár valami használt Sound Blaster vagy Asus Xonar) és árban ott is vagy az Edifier S350DB áránál; mivel csak analóg bemenete van. TV-esetén pedig egy DAC (itt arra figyelj, hogy DTS/Dolby vagy más 5.1-et is fogadjon és át tudjon alakítani, nem csak 2.0 PCM-t analógra)
Nekem is Genius volt, csak még az első verziós "nagy" 5.1 szettje. ~16 év után cseréltem le.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
domedee
senior tag
válasz oliwwer #57162 üzenetére
Az Edifier S350DB árában nem nagyon kapni kitűnő 5.1-et ahogy láttam. Én is azt kerestem első körben automatikusan nemrég, aztán váltottam és kezdtem keresni sztereó rendszert. Nem vagyok biztos benne, hogy visszalépés lenne amúgy. Bár sem a Geniust, sem a Creative-ot nem hallottam élőben, de egyéb modelleket már igen tőlük (hasonló kialakításút, teljesítményűt).
A linkelt cikk is eléggé rendesen a földbe döngöli. Az eredeti posztolót megsértésének szándéka nélkül, de eléggé biliműanyag alapú cuccnak tűnik a Creative.''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
válasz oliwwer #57162 üzenetére
Miért lenne visszalépés? Mert barna? A Genius szatelitjei normális méretűek, kétutasak (4" + 1"), sokkal jobban hasonlítanak egy rendes házimozi szatelitjeire. Meg a mélyláda is 8". Szóval paramétereket tekintve kifejezetten kellemesnek tűnik.
Én hallottam már ilyen 5.1-es Geniust, s elég korrektül szólt. A többi bögreszett a nyomába sem ér, mert 2-3" egyutas szatelitekkel nem lehet értelmesen megszólaltatni a lényegi tartományt.
Make Asia Great Again!
-
Dim
csendes tag
A Genius SP-HF1250B mint a "topic legnépszerűbb hangfala" árban teljesen jó nekem. Akár kicsit többet is szánnék rá szükség esetén. Hely miatt tetszik a Genius SP-HF800A II 2.0 .
Árban egész hasonló kategória. Ez hangban vállalható lehet? Wattban a fele. SP-HF 2020 vagy 2800 is játszhat, ha valamelyikről jobb a vélemény. Ha épp Genius. Lehet később felteszek még pár hasonló kérdést. Más márkák/típusok is jöhetnek ötletként Eddig ezt a 15000-38000 közti (elég tág) intervallumot nézegettem aminek örülnék, ha az alsó szegmenséhez lennék közelebb. Asztal előtt ülve, monitor mellől, szűk helyről, közelről szólnának. Nem kell se házimozit, se házibulit levezényelnie. -
Cs1csó
félisten
Szia nekem is ez a Genius SP-HF 1250B van, de még ez a régi széria ami már nem kapható az új - végén "II" jelöléssel - már nem annyira jó a cikkszámából is lehet tudni, hogy ez az új már:
Genius SP-HF 1250B II (31730011400)Ha olcsót és jót: Edifier R980T 2.0 ez méretben is hasonló mint a 1250B - a szélessége hasonló és ez a legfontosabb egy asztalon ha szűkös a hely.
Az Edifier drágább testvére már jóval nagyobbak mind szélességxmagasságxmélység tekintetében, és ahogy drágábbak úgy tudnak "többet" pl.:
- nagyobb teljesítmény
- távirányító
- BT vezérlés
- hangszínszabályzás[ Szerkesztve ]
-
PA80
tag
Sziasztok! Lehet, nagy butaságot fogok kérdezni, de totál laikus vagyok a témában, úgyhogy előre is elnézést!
Adott egy Edifier R1700BT aktív hangfalpárom, ehhez szeretnék csatlakoztatni egy Edifier D12-öt, ami egy "szóló" aktív hangfal, úgy, hogy 2.1-ként funkcionáljanak. Azért nem veszek 2.1-es szettet, mert az R1700BT már megvan egy ideje és elégedett vagyok vele. Megoldható ez így vagy felejtsem el? Köszi előre is a választ![ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A D12 nem mélynyomó, hanem egy mezei hangszóró szintén 4" motorokkal szerelve, ugyanúgy, mint az 1700. Semmi értelme összekötni.
A T5 a mélynyomó, azzal viszont nem árt tisztában lenni, h mivel az 1700-on nincsen ehhez kimenet, csak úgy praktikus ilyet használni hozzá, ha a jelforráson (mint pl. számítógép vagy DAC) tudsz hangerőt állítani, különben az 1700-on állított hangerő után a mélynyomón is kellene.
-
Cs1csó
félisten
MI lenne ha meghirdetnéd az 1700-ast és vennél egy ilyet:
Edifier S350DB 2.1 vagy Edifier S351DB 2.1 -
HThomas
senior tag
Sziasztok, 802-es Tannoy-ok mellé lenne értelme mélynyomónak?
Alapvetően filmezéshez... zenéhez nem hiányzik.
A hangfalak egy TV mellett lesznek, kb 3 - 3.5 méterre. Költözöm, és eddig esélyem se volt 2.1-re, de most lenne helyem.
10"-os-okat néztem, Presonus T10, vagy Adam T10S? Drágábbat nem akarok, olcsóbbnak (kisebbnek) meg gondolom nem lenne értelme... vagy már ezeknek sem? -
Archttila
veterán
Egy Edifier 1700BT mekkora előrelépés lenne egy Genius 1250B-hez képest?
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
xmad
őstag
edifier r2730
van egy alapzaja az egyik hangfalnak, de az az érdekes hogy amelyikben az erősitő van az néma csöndes, a másik zajos. lehet ezzel kezdeni valamit? -
Cs1csó
félisten
válasz Archttila #57179 üzenetére
Szia, úgy 25-30 ezer forintnyi
Viccet félretéve sok mindenben:
A Genius 40W az Edifier 66W
A Geniusnak nincs távirányítója az Edifiernek van
A Genius nem tud BT-t az Edifier tued
A Geniusnak hátul van a reflex nyílása ezért nem ajánlott nagyon közel tenni a falhoz az Edifiernél elől van tehát ilyen téren ez nem gond lehet az asztal a falnak tolva is amin a gép és a hangfalak vannak. (ez is egy előny lehet)A hangzásbeli különbségeket nem ismerem mivel nekem csak a 1250B van de valószínűleg komolyabb mély hangokat lehet belőle kicsiholni és az ÁRUKERESŐ oldalon olvasott marketing duma szerint a magas sugárzója is valami über menő tehát a magas hangok is szebben fognak szólni.
DE arra készülj, hogy JÓVAL nagyobb (vagy inkább szélesebb és mélyebb a magasság hasonló)
A Genius (WxHxD): 140 X 245 X 147 mm
Edifier:
Méretek és súly
Szélesség (cm)
15,2
Magasság (cm)
24,8
Mélysége (cm)
20,3[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
válasz Archttila #57179 üzenetére
Nekem volt Genius 1250B-m és az Edifier pedig most van. Szavakkal le sem tudom írni, hogy számomra mekkora előre lépés volt a kettő közötti különbség.
Nekem még úgy is megérte, hogy a vásárláskori ára ~ 5* az Edifiernek.
De ez természetesen egyéni ízlés és nem utolsó sorban pénztárca kérdése. -
Archttila
veterán
válasz Cs1csó #57181 üzenetére
Koszi! Valojaban edesanyamnak lesz mert tonkrement a 1250B es ha mar vesz akkor miert ne venne egy fokkal jobbat. (99% Zambo Jimmy megy majd rajta)
smiti neked is koszi!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
HThomas
senior tag
-
Silentfrog
veterán
Tud esetleg valaki véleményt mondani az Edifier R2850DB-ről?
"L" alakú a szoba, az L alak végében van a tv ez mellett van felrakva az Edifier 2750. A tv,filmek erről szólnak, a másik végében van egy sarokülő garnitúra. Tv állvány nincs a falra van felszerelve. minden, mélyládának ott nincs hely.
Ha zené szeretnék hallgatni akkor a szoba alakjából kifolyólag nagyon rosszul szól a szoba "L" alakjának a másik részén minden, főleg a mély hangok vesznek el, ezért oda elvezettem egy jamo sub 210 -et. Így ha zenét hallgatok akkor teljesen vállalható minden, viszont ha filmet nézek alacsonyabb hangerőn akkor a R2750 mélyhangjai eléggé kevésnek érzem, a mélyláda hiába működik messze van így akár be sem kapcsolnám , nem tesz a hangzáshoz semmit.
Ezért gondoltam , hogy vennék a meglévő R2750 helyére egy R2850DB-t. Mivel ezen az áron már studio hangfalak is vannak ami nekem sajnos helyhiány miatt nem felel meg így gondoltam az említett hangfalpárra.
Valakinek esetleg van tapasztalata a két hangfalpár megítélésében? Esténként filmezünk, néha zenét hallgatok telefonról bt-on.
Nagy segítség lenne ha valaki tudna érdemben válaszolni.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Silentfrog #57187 üzenetére
Edifier R2850DB ekkora méretben szerintem túlzás a 3 utas megoldás.
-
válasz Silentfrog #57187 üzenetére
Attól függ mennyibe kerül, 100e-nél többet biztos nem ér, de szerintem annyit sem. Legalábbis ha hangminőségre ugyanazt tudja, mint az R2750DB.
Nem értem, hogy a stúdió monitor miért nem opció, hisz az R2850DB az mocskos nagy, 8" stúdió méretű. És utóbbiból van sokkal kisebb is.
Ha elveszik a mély egy adott helyen, akkor azt jelenti, hogy rossz akusztika és elhelyezés. Tökmindegy milyen hangfalad van, ugyanazon a helyen, ugyanolyan rosszul fog szólni.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
nagyúr
Sziasztok!
Keresek 2.1 vagy 2.0 szettet a mac minimhez. Olyat keresek, amin van vezérlő egység, legalább basszus állítással. Valamint ami fontos, hogy ezen beállításokat tovább vigye a fejhallgató kimentre is, ne az legyen, hogy ha bedugom a vezérlőbe a fejhallgatót, csak a sima hang szalad át és a beállított basszus, és egyebek nem érvényesülnek rá, csak a hangfalakra magura. Kicsit hülyén írtam le, de remélem érthető
Olyanra gondolok, mint a Thonet & Vander Ratsel például. Legtöbször inkább fejhallgatón használom, de néha, ha kell "kihangosítani", akkor csak kirántom a fejhallgatót a jackből.
Esetleg a Logitech Z333/Z533 is ilyen, mint írtam? Fontos lenne a jó jack elérés, tehát az elején legyen, ne az oldalán. Bármilyen ötletet szívesen veszek és köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
-
nagyúr
válasz lezso6 #57193 üzenetére
Köszönöm, pl. azt tudom, hogy az említett Thonet-nél átmegy, mert volt olyanom, a BT nélküli. Ezért reménykedtem. Az a külön egység egyfajta kis erősítőként működik. Ebben az esetben valami kompakt erősítő kellene nekem, hozzá 2 kis minőségi hangfal. Csak gondolom, az erősítők nem kicsikék.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Degeczi
nagyúr
válasz icecave #57192 üzenetére
Minitől is függ: a régebbieken volt még spdif kimenet, az újabbakról már lespórolták.
Ha még van, az a legjobb minőségű csatlakozás egy olyan szetthez, amin van digitális bemenet.
Ha nincs, egy USB-s DAC lehet jó választás, célszerűen olyan, amin fejhallgató erősítő is van. Így ha azt szeretnéd használni, egyszerűen nem kapcsolod be a hangszórókat. Mivel a fejhallgatóerősítő pici, nem nagy teljesítményű, ezek sem nagyok, némelyik (pl. FiiO E10) mint két gyufásdoboz, de egy cigarettásdoboznál jellemzően egyik sem nagyobb. -
Lacc
aktív tag
válasz Archttila #57183 üzenetére
Szerintem oda sokkal jobb az Edifier 1280DBS, ami Sound Field Extension featurrel rendelkezik, amit jelenleg is használok.
Ráaáduls ennek Bluetooth 5.0 van, még a sima 1280DB (S nélkül), csak 4.0. Illetve van még a 1280T verzió, az csak PC-re köthető, de szerintem annak nagyon jó vocal-ja van, Jazz zene is nagyon jó.
Rendelkezem Edifier 1700BT-vel is (nem az S-es verzió, van egy újabb külön Sound Field Extension). Imádom zene hallgatáshoz, amikor elektronikus zenét akarok "bömböltetni", akkor ez a legjobb választás szerintem. De Jazz, Lofi féle, vagy ha Podcast-et is hallgatok, akkor szerintem a 1280-as sorozat jobb. De ha 1700BT, akkor inkább 1700BTS legyen, mert az S-es verzióknak a távirányítója is sokkal masszívabb! (Nem olyan olcsó hatást kelt, mint az S-nélküli változat)PRESONUS Eris E3.5 is jó, amit Smiti javasolt. Sokáig az volt nálam a nyerő az Edifier 1280DBS-sel szemben, de csak egy - számomra fontos - tulajdonságban az Edi-t választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest