- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
válasz lezso6 #42850 üzenetére
Akkor nagyobb teljesítmény kell neki. Kapja meg, nem lesz halkabb. Vagy nagyon elbeszélünk egymás mellett.
Ez most kb olyan, mint amikor a fejes topikban minél hangosabb fejhallgatót keresnek. Önmagában szegénynek nincs hangereje, az előtte lévő elektronikán múlik, hogy mennyire lesz hangos.[ Szerkesztve ]
-
Aztabüdös &%@#! Jó, végülis spanyolviasz, de érdekes.
Akusztikailag ami az ádámnak jó volt, az a krk-nak nem feltétlenül. Ugye eléggé házitákolt agyoncsillapított a szobám legfőképp magatartományban, amire az A7X-eknek elég nagy szüksége volt. Az oldalfalakrról kicsit felgyűrtem a plédeket így több visszaverődést kapok. A Rokitoknak megnyílt a tere, levegősebb harapósabb lett a magas, harapósab a közép teteje, szóval mindent egybevetve izgalmasabb lett a hang. Nekem kifejezetten tetszik, a legradikálasabb változást értem el ezzel. De pontosság az nem tűnik annyira jónak. Még van mit megismerni ezeken a dögökön...
Ami objektív, szakmai szempontból érdekes lehet az a dóm vs ribbon (AMT) és a belépő vs középkategória. A ribbon elég harsány, ideges hangú sokak szerint, s szerintem ez abból adódik, hogy akusztikailag más igénye van, a agyoncsillapított szobát szereti, míg a finomabb dómok nagyobb lecsengésű szobát igényelnek. A belépő kategória meg ugye abban más, nem profi munkára tervezik, szóval a csillapítás nem biztos, hogy jót tesz a hangjának, nem való egy unalmas hangú szobába.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Gaboren
tag
Sziasztok!
Adott egy Taga InTone 2.1.[link]
Kérdésem, hogy meg lehet e oldani valahogy, hogy amikor be van dugva az aux bemenetbe egy jack dugó (Ps4-be megy analóg digital átalakítóval) akkor ha azt nem használom, szóljon az rca bemeneten a számítógép.
Most állandóan be kell mászni az asztal alá a mélynyomó mögé, vagy nőgyógyászati pontossággal kitapogatni az auxot, ha PS-ezni akarok.Köszi és bocsesz, ha láma kérdés.
-
MODERÁTOR
válasz Gaboren #42854 üzenetére
Ha a távirányítóval nem enged bemenetet váltani, akkor sehogy, mert valószínűleg a bemeneti jack csatlakozóban van egy kapcsoló, ami a többi bemenetet letiltja.
Egy ehhez (vagy ehhez) hasonló eszközzel meg lehet oldani, hogy az line-in RCA bemenetére rákötöd ezt a dobozt, arra pedig akár négy forrást is csatlakoztathatsz. A minősége viszont kérdéses.Harrrr!!!!
-
kvio1
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy hangfalat, 10-15 ezer környékén melyik érné meg? Genius SP-HF1800A, Genius SP-HF1250B, Logitech Z333 2.1, ezek közül esetleg melyik a jobb?
-
Clickbait
aktív tag
Meglett az Audioengine A2+, igazából ez azoknak szól majd, akik a jövőben beszereznének egyet és már eldöntötték, hogy ilyet akarnak. Szóval szó sincs arról, hogy érdemesebb lenne ezt venni egy Presonus Eris helyett, nem egy liga.
Szóval konstrukcióban valami eszméletlenek a dobozok, gyönyörűek, nulla illesztés, semmi hézag. Nálam a fehér van, meseszép tényleg. És a mérethez képest viszonylag nehezek is, tényleg masszív.
Van hozzá DS1 szilikon talpam is, jól mutat meg van némi plusz funkciója is, hogy a fülemhez irányítja a hangszórókat.
A gyártó által mellékelt kábelek nagyon rendben vannak, biztos ez is csak valami kommersz kínai, de a jobb fajta. Nekem kevés az USB hossz, és ráadásul a bal oldali az aktív darab, szóval oda kell a hosszabb kábel, majd beszerzek valami Kácsát.
Aki még nem hallotta őket, és nem hiszi el, hogy hogyan szólnak annak érdemes kipróbálni valahol, durva. Teljesen átlag, hobbi felhasználó szemszögből írom ezt. Hangban sokkal jobban bejön, mint a Presonus Eris 4.5. Ott az elhelyezés a Presonus ellen játszott, mivel falhoz voltak préselve. És ott nem szólt "középről" a hang, simán elvált a hang jobb és bal oldalra azt annyi. Az A2+ egy teljesen új teret nyitott előttem. A Fluid Audio F4 mellé sorolnám. erőteljesen és nagyon tisztán szólnak, nagyon alacsony hangerőn is tökéletesen élvezhetőek és még így is nagy erő van bennük egész páratlan élmény. Mélyről sokat nem lehet írni, valami azért van, full élvezhető.
Viszont hatalmas szívfájdalmamra van egy két nyűgje, egyrészt, hogy sistereg azért ez is elég keményen. Presonusnál halkabban valamivel. Illetve hang trigger után 5-7 másodpercig lehet hallani egy kis sípolást az aktív dobozból. Nem vészes de ott van ha fülel az ember, átlag felhasználásban nem kéne, hogy zavarjon. A legnagyobb érvágás egyelőre, hogy Windows indulásnál, USB-vel pöffen hármat. Nem durran szerencsére, szóval csak egész mély puffanásból van 3. Leállásnál egy gyengébb "pop" van. Szóval ez egyelőre elég gáz.
Az eredeti át töredékéért jutottam hozzá, de teljesen áron én nem venném meg. De minőségben, hangban, és sistergés ügyileg az eddigi legjobb! Itt egészen pontosan a Presonus Eris 4.5-höz, a Fluid F4-hez és BX5 D3-hoz hasonlítok. Sajnos nincsenek egymás mellett, tehát memóriából dolgozom.
Illetve még kis "érdekesség", bár ez már messze nem egy liga. Hogy a T&V Kürbis mennyire egy összemosott moslék ehhez/ ezekhez képest.
De mint mondtam, eredeti áron szerintem rossz vétel egyszerűen, nagy tiszteletnek örvend ez a hangfal de az ár/érték aránya meg a kis mérete sokakban rossz szájízt idéz elő, de tele vannak meglepetésekkel ezek a dobozkák.
You got clickbaited.
-
Kirir
tag
Nemrég olvastam a topicban, hogy érdemes a hangfalak gyári kábeleit lecserélni minőségibbre. Ezen okból arra gondoltam, hogy élnék a lehetőséggel, csakhogy nem tudom hogy milyenre, milyen márkát nézzek, mi lenne jó? Jelenleg egy Genius SP-HF 2000X hangfalpárt használok, melyet tervezek lecserélni ezen topicban ajánlott termékek valamelyikére, a későbbiekben akár ott is fel tudom használni. Amikor olvastam róla, akkor a Cordial termék volt ajánlva. Érdeklődöm, hogy milyen más kábelmárkák jöhetnének számításba?
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
Ez engem is érdekelne !
Mondjuk én egy Klotz mikrofonkábelt néztem ki a Tascam VLS-3 belső kábel cseréjére.
Valami tapasztalat erre a kábelre vonatkozóan?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Clickbait
aktív tag
Ajánlom a Kácsát. Minden kábelük van, ami kellhet. Készítenek is, de van készre szerelt is.
You got clickbaited.
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Lenne egy problémám, a Modecom SHF-120U hangfalammal kapcsolatban. A hangfalat 2014 nyarán vettem. Semmi probléma nem volt vele, egy Musiland Monitor 02 US Dragon-ról volt megszólaltatva. Sosem volt túl hangosra véve és döngetve a 120UPénteken elmentem otthonról, szombat este mentem haza, majd mikor bekapcsolom a laptopot és zenét hallgatnék, csak a hangfal aktív fele szól... A passzív felén csak a magassugárzó működik, a közép-mély sugárzó gatya... Mint kiderült, amíg nem voltam otthon, öcsém rákötötte a a telefonját a távvezérlő AUX bemenetén keresztül, majd ami a csövön kifér....
Próbáltam szoftveresen megnézni, ott minden rendben, más hangfalra rákötve megy mindkét oldali hangsugárzó.
Ami most érdekesség, hogy az RCA bemeneten, és Bluetooth-on megszólaltatva csak a passzív része szól a hangfalnak, a távvezérlő AUX bemenetére rákötve mindkét fele szól a hangfalnak...A fő kérdésem:
Tudtok-e olyan embert, aki ezt megtudja csinálni, és reális árakon dolgozik? Valamint megtudja mondani, hogy mi is ment ki benne? Akár innen a topikból, akár mást
Segítségeteket előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
MODERÁTOR
válasz Francia91 #42863 üzenetére
Nekem garis volt még a Solo 2C, akkoriban ha jól emlékszem a profiszerviz csinálta a javítást. Nézd meg a hangszóró papírjaiban, hogy ki a hivatalos hazai szerviz.
Mást sajnos nem tudok ajánlani, talán a többiek.MOD: Összekevertem a két márkát, Modecom - Microlab.
Akkor esetleg rbx.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
Rover623
félisten
válasz alphamooncam #42860 üzenetére
2x0.22 négyzetmillis kábel teljesítménykábelnek?
Hajrá!primus inter pares
-
alphamooncam
őstag
válasz Rover623 #42867 üzenetére
Ok ! Az említett Klotz egy árnyékolt, érzékeny mikrofonkábel, jó hanggal.
Felhasználás szerint pedig közeltérre lesz szubbal. Kábelhossz kb. 1-1m.Belső kábelezés megegyezik a hsz. kábellal, és nem hiszem hogy valaha 10W-nál nagyobb teljesítmény fog átfolyni rajta.
Szörnyülködni, fejet falba verni könnyű!
Mit ajánlasz helyette?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Kölönte
kezdő
válasz pulutodurumo #42871 üzenetére
A weblap az semmi. Nézd meg a youtube-on!
-
JamalXY
csendes tag
Rendelkezik itt esetleg valaki Edifier R1800III-vel, ha igen mi a vélemény róla?
Nyugi, jau lesz! ;)
-
SunMount3r
nagyúr
Bár előre sejtem a választ, de azért bepróbálkozok a kérdéssel:
Egy olyan 5.1-es szettre, mint pl. az SW-5.1 4500, vagy az SW-HF 5.1 6000, nem "ollózható" rá egy olyan "komolyabb" sztereó szett, mint pl. a SP-HF1250B? Tudom az egyik aktív, a másik passzív, de technikailag lehetséges lenne, vagy ez már nagyon sci-fi kategória?
-
Bodz
nagyúr
Egy életem, egy halálom, megrendelve a Shape 65.
(#42874) SunMount3r: És miért tennél ilyet?
(#42875) fdsfds: Be lehet, csak nem itthonról.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz fdsfds #42879 üzenetére
Pl. Overclockers UK. Ez tűnik a legolcsóbbnak.
(#42880) AMDFan: Köszi! Muziker.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Basszus teszteléshez zene. (persze nem a youtube-os minőséggel) ma voltam egy rendezvényen, ez is szólt, olyan ládákat raktak ott össze (meg annyit ) és hihetetlenül kiegyensúlyozottan szólt az egész, a mélybe beleremegtem szó szerint.
Bocs az offért.
Alig várom hogy az otthoni cuccomon is meghallgathassam.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
válasz Ferdzsoo #42882 üzenetére
Áhá, ez volt az a zene, amit az aggya méjjet™ 2.0 jelenségnél lehetett hallani. Ez egyébként kifoghat már a 8" monitorokon is, mert szám legmélyebb hangja a D#1 (~39 Hz), s erre már nem minden 8" képes, de az E1 (~41 Hz) az megfelelő körülmények között általában menni szokott. Szubnak meg gyerekjáték az ilyen.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
mekker
őstag
válasz lezso6 #42883 üzenetére
Ezt am fülről mondod, vagy spektrumképről (D#1)?
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
válasz mekker #42884 üzenetére
Meg lehet hallani, de most meg is néztem.
Mélység és dinamikatesztre szerintem leginkább ez a drogos sötét szám jó. A DAW-om spektrométere és a fülem sem igazán tudja felfogni, hogy mi történik odalent, egy misztikum. De időnként két oktávval feljebb játssza ugyanazt, na az már érthetőbb, így lehet következteni, hogy mi megy odalent. Valami ilyesmi lehet a dallam:
173 bpm, nyolcad sűrőséggel, tizenhatod hangok, de azok kb fél hanggal is hajlítva (ez utóbbi nem látszik a képen). Legjobb inkább azt mondtani, hogy szar ez a szám.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
Régebben írtam már, és akkor sajnos nem tudtam olyan hangfalszettet választani/venni, ami megfelelő lett volna. Így kicsi bővítettem a keretet, ami most maximum 45000 Ft lehet mindennel együtt.
Az Alesis - Elevate 5 MKII-vel kezdtem el szemezgetni. Hely problémáim vannak leginkább, de az Elevate kényelmesen elférne és a reflex nyílás is elől van.
Van egy két kérdésem vele kapcsolatban:
- Összefoglalóban "Nagyon minimális alapzaj...", ezt hogy képzeljem el?
- Kábeleket amik hozzá járnak milyen minőséget képviselnek, kell-e őket cserélni?
- Melyik boltból érdemes megrendeli?Esetleg ebben az ársávban ami elkerülte a figyelmem van-e más ami még szóba jöhet?
Üdv,
K. -
Bodz
nagyúr
válasz kristof123 #42887 üzenetére
Szia!
Azt úgy képzeld el, hogy csak nagyon nagyon közelről hallható. Ilyen téren odavág sok drágább hangfalnak is. Én cserélném a gyári interkonnekteket, mondjuk Cordialra.
-
Ébri
senior tag
válasz kristof123 #42887 üzenetére
Én konkrétan nem hallom elevate II-nél az alapzajt, pedig bőven karnyújtásnyi távon belül van, bár biztos van szórása. (Az alaplapi hangkártyámra azt írták, hogy szigetelt (vagy vmi hasonló ), szóval annak se nagyon van zaja, zajosabb hangkártyánál annak a zaja is bejátszhat.)
IC kábelt én is lecseréltem (Klotzot találtam).
-
Zoley3
tag
válasz fdsfds #42885 üzenetére
Hali, Gondoltam ha érdekel, az R2730DB pár napig 50eFt Ennyiért sztem jó vétel.
Névváltozás: Zoey25 >>> Zoley3...Zoey25 felhasználónak 14 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
sz_abika
addikt
Sziasztok,
próbálok vadászni, de alig 1-2 darabon van optikai bemenet az összefoglalóban. Egy minimalista, szögletes, alapvetően polcsugárzót keresnék, legfeljebb 17 centis szélességgel. Akad valami tipp? Trevi lenne a legközelebb az igényekhez, de ezzel az idétlen döntött designnal nem tudok megbarátközni.
Köszi
[ Szerkesztve ]
PSN: xszabikax
-
Bodz
nagyúr
válasz olymind1 #42892 üzenetére
Elevate? Akkor megfelelő a Cordial. De én a QED mellett szavaznék, ha már úgyis csak 2k a különbség. Ki kell próbálni, ott a 14 nap elállás, semmi kockázat.
Aztán Roland Black, ami árban a kettő közt van.(#42893) sz_abika: Szia! Ár mindegy? Amúgy a döntött kialakítás praktikus, ha előtte ülsz.
[ Szerkesztve ]
-
sz_abika
addikt
Nem azért nem mindegy Eredetileg egy Denon SC35 és Magnat Supreme volt a kiindulási ár és alap (~30k)
De a kényelemért hajlandó vagyok áldozni, hogy ne úgy nézzen ki a felállás hogy TV optikai out - DAC converter - erősítő - passzív hangfal, hanem egy kábel ki, aztán jöjjön is a hang. Szóval azt mondom hogy egy 40-45ig érdekelne a kínálat.
A döntöttről pedig annyit, hogy a lakás designer-supervisora azt mondta, hogy ez nem tetszik és cseresznye vagy matt fekete színben találjak magamnak játékszert
PSN: xszabikax
-
olymind1
senior tag
Jelenleg egy Edifier R1900 TII -m van, erről tervezek majd vagy Microlab Solo 6c -re vagy Alesis Elevate 5 MK II -ra váltani.
Rendelés - próba - visszaküldés kicsit macerásabb és drágább is lenne sajnos, így azt mellőzném, viszont akkor lehet érdemes lenne egyből QED-et venni.
Köszi egyébként a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Domestos
tag
Sziasztok!
Jól olvastam, hogy az Edifier R2730DB-nek az összekötő kábele csak 274cm? Valaki leellenőrizné nekem, akinek ilyen hangfalja van?
Egybként tökéletes lenne nekem, most akciós is, de messzebbre kéne tegyem, kb 3.5m-re, amihez kéne bő 4m kábel, ennek meg beépített a kábele, és ha lehet, nem egyből azzal kezdeném egy új, garis hangfalnál, hogy szétszedem, és új kábelt szerelek rá.
Más, hasonló méretű, kategóriájú hangfal mi jöhet szóba? Sajnos az elöl lévő reflexnyílás is eléggé fontos lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest