- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borzika
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem (lehet hülyeség):
Ha DAC-on lehetőség van Bass boost-t állítani és adok rá +9db az kárt tehet a hangfalban? (halk pattogás hallatszik ilyenkor)
Illetve a loudness equalization állítható két irányban balra short jobbra long mindez két lépésben. változás hallható a hangzásban ha ezeket állítgatom de nem értem mi az, hogy: "rövid" illetve "hosszú" ezek min változtatnak? -
kerlac
őstag
válasz kerlac #41052 üzenetére
Sziasztok!
Xonar U5-öt használok, arra van rákötve a Microlab Solo 7C. csatik okésak, eddgi szépen szólt, egyszer csak feltűnt hogy biza a bal oldal néma. Próbáltam mindent amit ajánlottatok, másik eszközben, másik programmal stb, de semmi, mitől romlik egy egy ilyen profinak mondott hangfal egyik pillanatról a másikra?
-
Degeczi
nagyúr
válasz Borzika #41252 üzenetére
9 dB hatalmas emelés (nyolcszoros!) amit semmi nem indokolhat, eredendő bajokat (szobaakusztika, rossz forrás, rossz hangszóró, stb) így nem lehet orvosolni
Konkrét károsodás nem valószínű, de ha a tápegységből elfogy a szufla ilyen brutális többletigénytől, az valóban randa torzításokat vezethet be (szélsőséges esetben, nagyon nagy hangerőn okozhat kárt, de annyira aligha hajtod ki)
-
ReezerAble
csendes tag
Üdv, segítséget szeretnék kérni a választásban.
Egy 2.1es hangrendszerre lenne szükségem.
A legfőbb cél a zenehallgatás lenne, jól adja át a mély és magas hangokat egyaránt.
Ár: kb 15-20.000Ft kellene belőni ha lehetséges.A kiszemelt hangfal egy Genius 2.1 SW-G2.1 1250, sok jó véleményt olvastam róla, de ha van ilyen árkategóriában jobb akkor szeretettel várom a tippeket.
Kellemes ünnepeket mindenkinek.
-
badrian250
tag
Sziasztok!
2 hete megjött a Modecom Eclipse 180 hangfalam, gondoltam írok róla pár sort, mivel nem találtam róla "összefoglalót" a fórumban:
Egy Genius SW-HF 4500-as 5.1et váltott, mivel szerettem volna minőségibben zenét hallgatni.
A változás hatalmas, nem is lehet összehasonlítani a 2 szettet. Szép tisztán szól, szerintem pont elég benn a magas, a közép és a mély is. Lehet távirányítóval és gombbokkal is szabályozni a mélyet és a magasat, de szerintem felesleges. Aki azt szeretné, hogy "jó sok" mély legyen benne mint mondjuk egy sima Logitech 2.1ben, fel lehet nyomni, de ha meghallgatja "natúrban" az egészet, az rájön, hogy így a jó és így sem kevés, sőt, pont jó. Egy 20 m2-es szobában használom, bőven sok is lenne, nem ismertem még feltolni teljesen, mert feles hangerőn is üvölt szép tisztán . Alacsony hangerőn is szép kerek a hangképe, nem hiányolok semmit. Elég sokféle zenét próbáltam rajt, a jazztől a rockon át a minimalig, mind tetszett.
Optikai kábellel kötöttem a tvre (Samsung F6400, a kábelt a hangfalhoz adják!), tök jó filmezésre is. Itt néha rakok +1-et a basszusra, de ez sem mindig kell szerintem. Az Apt-X-es Bluetooth miatt válaszottam ezt a Microlab Solo 6C-vel szemben. Ez kicsit drágább, de a bluetooth miatt nekem megérte. Az összeszerelés nagyon jó, elég nagyok (357 x 240 x 220 mm) a hangfalak, és nehezek is (5.6 kg/db!). Nem lenne rossz viszont valami védő szövet, bár így meg nagyon jól néz ki.
Szerintem nagyon jó vétel volt, bár nehezen vettem rá magam, hogy "5.1-ről" erre váltsak, de minden téren kárpótolva érzem magam. -
jeromosi
aktív tag
válasz badrian250 #41256 üzenetére
Sziasztok
Kicsit tudnál mesélni a 4500-as 5.1-ről?
Énis azt, vagy a 6000-es geniust tervezgetem.
Más
Van most nekem egy lg elég öreg 5.1-em, amihez elég hosszú kábelek vannak.
Ezeket a kábeleket használhatom a leendő 5.1-hez, vagy rontja a hangot, vagy esetleg változtatja? -
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek genius 6000 5.1 legyen, vagy logitech z623?
Edig ragaszkodtam az 5.1-hez, de most elbizonytalanodtam.
Zenére lenne, és nagyon ritkán filmre.
Játékra pedig évente max egyszer.
Melyiket javasoljátok?
Nagyon szeretem a basszust. -
westcoastog
veterán
válasz jeromosi #41260 üzenetére
Én is 5.1-ről váltottam 2.0-ra annó, nem hiszem hogy többet lesz megint 5.1-em. Fölöslegesnek érezném, filmekhez is bőven elég a 2.0, 5.1-hez azért nem árt ha van egy szobád ahol tökéletesen eltudod helyezni a hangszórókat hogy legyen "moziélmény", annak meg megint semmi értelme hogy a zene 5 hangszóróból szóljon.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz westcoastog #41262 üzenetére
El kell dönteni, hogy az ember mit csinál többet. Mozizik vagy zenét hallgat
+
mit szeretne jbban. Térhatást filmnézéskor vagy minőségi zenehallgatást.Nekem nagyon hiányzik a térhangzás, de tudom, hogy ha minőséget akarok mindkét témában, akkor már nagyon zsebbe kell nyúlni.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
jeromosi
aktív tag
válasz westcoastog #41262 üzenetére
Milyen 5.1-ed volt?
-
westcoastog
veterán
-
jeromosi
aktív tag
válasz westcoastog #41265 üzenetére
Én nem vagyok nagy filmnézős, de a zene tetszik, hogy hátulról is szól.
Ha föl lehetne hangosítani a hátsókat.
De az lg-men nem jöttem rá, hogy hogy lehet.
Mondjuk ez házimozi.
Én a geniusnak a 4500-asát hallgattam sokat ismerősömnél, és egyszer több órán keresztül a 6000-est.
A méllyei nagyon tetszettek, és a hangzása is.
Csak azt nem tudom, hogy egy kb 15 20 négyzetméteres szobába a 4500 125 wattos teljesítménye, vagy a 6000-es 200 wattos teljesítménye lenne a jó.
A mostani lg házimozim előtt egy 2.1 volt, nemtudom a pontos típusát, nagyon régi már, de még működik. -
jeromosi
aktív tag
válasz westcoastog #41267 üzenetére
Az megvolt.
-
badrian250
tag
válasz jeromosi #41268 üzenetére
Hello!
Amikor először benyomtam a 2.0-t akkor megijedtem, hogy ez most mi, de aztán nyomtam rá zenét, hallgattam több órát, azóta nem vagyok hajlandó visszadugni az 5.1et filmhez sem, pedig még fent a falon. Annyira szépen, tisztán és minőségien szól, hogy nem mostanában lesz 2.1 vagy 5.1 a lakásban. Először fura volt, 2 évig jött mögülem is a hang, de az az élmény a kanyarban sincs ahhoz képest, amit hangzásban ad a 2.0. A 4500as Geniusról mire vagy pontosan kíváncsi?
-
jeromosi
aktív tag
válasz badrian250 #41269 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat
Mennyi volt a mély benne, hogy szóltak a kis hangszórók, és hány négyzetméteres szobában használtad?
Bennem mindig az van, hogy a 2.0 azért nem jó, mert nincs hozzá mélyláda.
Bár ez akkor nem így van, ez is ilyen tévhit. -
Pityu.
nagyúr
válasz jeromosi #41272 üzenetére
Hát elméletileg vissza kell venniük,én még nem csináltam ilyet mondjuk drága terméknél nem számít a szállítási díj,mert ugye elméletileg a vevő fizeti a vissza szállítást ,olcsó terméknél már húzósabb valamennyivel.Én pl nem küldtem vissza a genius hangfalamat mert így is bukok rajta nem hogy még fizessek vissza vitel díjat,így meg itt rohad a szekrényben meghirdetve vissza csomagolva.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz jeromosi #41274 üzenetére
Már úgy érted,hogy üzletben veszed csak oda rendeled,hát nem tudom lehet akkor csak 3 napos téma játszik de az meg úgy tudom hibára vonatkozó,de ahogy írtam nem vagyok jártas.Én a múltkor rendeltem egy egeret az edigitaltól de kicsi lett aztán másnap mentünk debrecenbe bementem az edigitalhoz és ott cseréltettem így a 14 napos működő egy szót nem szóltak cseréltek.
Egyébként ezt ma olvastam [link]Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
jeromosi
aktív tag
válasz Pityu. #41277 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségeket.
Már csak a genius 6000 a logitech z623 és a solo 6c között gondokozom.
A logitechnél van aki szerint kevéske a közép, de van aki szerint tökéletes minden rajta és nagyon szeretik.
A genius az 5.1 miatt, de az az eddigi véleményeitek alapján nem olyan jó akkor.
A 3 közül melyiknek van a legtöbb mélye? -
badrian250
tag
válasz jeromosi #41282 üzenetére
Egyáltalán nem kevés a basszus pl az én Modecom Eclipse 180-amban sem, pedig 2.0. Lehet 6 lépésben növelni és csökkenteni is, középen a legjobb. Szép feszesen szól, nem kérdez, nem érzed hogy elfogyna, de mellette megvan minden más frekvencia. A saját geniusomról az elmondható, hogy nem is valós 5+1 csatornálval dolgozik, a sztereó jelet szedi szét úgy, ahogy ő jónak látja. Sok bent a mély, de valahogy elveszik mellette minden más, főleg filmeknél. Sztem neked is az lenne a legjobb, ha kipróbálhatnál egy normális 2.0-t, biztos könnyebben döntenél. Ha nem tudsz olyan helyre menni, akkor meg max visszaküldöd...
-
válasz jeromosi #41282 üzenetére
Ezek a ma divatos 2.1-ek (és 5.1-ek is) arra alapoznak, hogy az átlagembert csak a mély érdekli, s annak is kizárólag a mennyisége. Ezért kifejezetten erre gyúrják ki ezeket a hangfalakat, kapsz rengeteg basszust, s kb ennyi, minden máson spórolnak.
Elég csak a szatelitekre ránézni: olcsó 5-6 cm-es "szélessávú" hangszórókkal fedik le 200Hz - 20kHz tartományt. Ezek normális magastartományhoz túl nagyok, mélyközépnek meg túl kicsik. A mélyláda utóbbi miatt feldübög egészen 200Hz-ig, amikor annak 100 Hz felé nem szabadna mennie.
Egy rendes 2.0-nál oldalanként két hangszóró van: egy kis dóm sugározza a magasat, alatta meg a nagy hangszóró (10-15 cm) a mélyközepet. Pont úgy, ahogy kell. Nem pedig egy 5-6 cm-es kis lepkefing tolja az egészet a basszus legalját kivéve.
Ha csak rengeteg basszus kell, akkor vegyél nyugodtan Z623-at. De ha picit is szeretnél valami kiegyenlítettebb, minőségibb élményt, akkor ott a Microlab Solo 6C, ami ég és föld egy 2.1-hez képest.
Make Asia Great Again!
-
Vasi00
csendes tag
Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem hátha valakinek van tapasztalata hasonlóban! Vettem egy hónapja egy Microlab Solo 6C hangszórót. A baloldali hangszóró alapból kicsit halkabb volt de azt hittem ez csak hangkártya gond mivel az előző hangszóró is hasonló gonddal küzdött. noss időközben teljesen elment a baloldalai hangja és mint kiderült a banándugó csatlakozója nem érintkezik rendesen . túl sok magyar nyelvű papírt nem kaptam hozzá úgyhogy a kérdés van e magyar szakszerviz vagy oda kell vinnem ahol vásároltam?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz jeromosi #41287 üzenetére
Csak ahhoz szeretnék pár mondatot írni, hogy korábban ezt írtad:
"...egy elég öreg lg-m van." Ez így nagyon nem egyértelmű. Most ilyen 40-50 ezres szettre gondolsz, esetleg drágább szetted van, vagy esetleg egy prémium LG-Mark Levinsonos szettre? Nagyon nem mindegy. Én pl. egy ilyen 2.1-es LG-t cseréltem volna egy Microlab Solo 9C-re és hát a Microlab ehhez képest vicc kategória volt. A mély az,amiben megfelelő volt a Microlab, ez meg is lepett, mert ugye nincs külön mélynyomó. Minden másban elvérzett a Microlab: nem volt elegendő hangerő, vagyis nem éreztem hogy lenne tartalék: egy sorozatot 60-as hangerőből 40-50 között néztem. Akkor miért ilyen nagy és nehéz(25 kg), ha csak ennyit tud. Nem volt részletgazadag a magas és közép, nagyon gyenge volt. Ha ráadtam egy kis mélyet elnyomta a magasat, ha nem, akkor meg kevés volt a mély. Röviden szólva: a bögreszettnek csúfolt LG-mhez köze nem volt.
Ezt csak azért írtam, mert ha esetleg valami komolyabb régi LG-d van, akkor ilyen Microlab szint, az nagyon nagy csalódás lesz.http://www.diesel.com
-
jeromosi
aktív tag
válasz Laca19 (a) #41288 üzenetére
Ez az lg érdekes úton jutott hozzám, ismerősöm szerezte, mert már nem kellett egy embernek.
Megkérdezem majd tőle, hogy pontosan mi a típusa, azt tudom, hogy elvileg 280 wattos, de annyi szerintem biztos, hogy nincs, mert max hangerőn még nagynehezen ellehet lenni mellette.
Lehet, hogy valami összerakott, mert a mélyláda elég gyengécske, ha nincs megtolva egykis támogatással, hogy több legyen.
Meg az erősítőjén nemis tudok lépkedni a menüben.
Annyira nem lehet felső kategóriás, mert amikor hallgattam egy genius 6000-est akkor egy kicsikét leesett az állam.[ Szerkesztve ]
-
Laca19 (a)
aktív tag
TV mellett próbáltam kb. 20nm-es szobában. Nagyon gyenge volt hangerősségben, hangminőségben is. Legalábbis az LG-hez képest, pedig a kép alapján szerintem mindenki a Microlabot választaná.
(#41290) jeromosi
Ok, akkor valószínű tényleg valami "olcsóbb" cucc. Csak azért kérdeztem, mert ugye típust nem írtál és így ki tudja milyen cuccod van.
Jó kevés az esélye, de ha pl. valami 10 éves prémium LG-Mark L. szetted van, akkor ne menjél le Microlab szintre...bár akkor valószínű nem is akarnád lecserélni, esetleg csak ilyen alapon, hogy eltelt 10 év, a maiak biztos jobbak: pedig nem.http://www.diesel.com
-
jeromosi
aktív tag
válasz Laca19 (a) #41291 üzenetére
Van itthon egy régi hifinek a két hangszórója, rákötöttem az első hangszórók helyére, és sokkal jobban szól.
Hogyha valami prémiumos lenne tuti, hogy nem cserélném.
Nekem vagy a logitech, vagy a genius 6000 lesz úgyérzem a befutó, mert azoknak a mélye a számomra jó, max leveszem.
Hogyha meg nagyon nem tetszik, akkor meg megy vissza.
Ebből a mélyet is hiányolom, van benne valamennyi, de filmeknél például nagyon gyér, ha van egy robbanás kb semmilyen mély nincs benne, zenéknél van egy lágy. -
válasz Laca19 (a) #41288 üzenetére
Szerintem nem a Microlab-bal volt a gond, hanem hogy hozzászoktál az LG-hez. Amikor anno én a Z-2300-ról (mai Z623 elődje) váltottam sztereóra, egyszerűen nagyon fura és rossz hangjuk volt, szinte szédültem a 2.0 sokkal nagyobb terétől, a középtartomány részletei tökre összezavartak, too much information, betelt a pufferem. De aztán pár nap alatt hozzászoktam, utána kipróbálva a 2.1-et szinte elsírtam magam.
A hangerő azért lehet kevés filmek alatt:
1. az LG erősítője valószínűleg dinamika-kopressziót alkalmaz, felhangosította a halk részeket
2. a Microlabnak jobb a dinamikája, nem torzít magas hangerőn, ez pedig halkabbnak tűnik[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
törölt tag
Sziasztok. Tanácsra lenne szükségem. Van egy lg lcd tv-m (32ld350) és szeretnék egy kicsit jobb hangzást elérni. A tv-n usb ről nézek full hd filmeket. Nos 2 opcióra hajlanék. Az egyik egy olcsóbb 2.0 vagy 2.1 hangfal amit a tvről lehet vezérelni. Vagy 5.0 vagy 5.1 es hangfal szett -ait szinten a tvről szeretnék vezérelni. Van optikai kimenet a tv-n. Megoldható ez? A lényeg hogy ne zúgjon nekem a hálószobában. Mert most hifivel sajnos zúg
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz lezso6 #41294 üzenetére
Pedig nem azzal van a gond, hogy hozzászoktam az LG-hez. Egyszerűen régen voltak olyan prémium minőségű szettjei, amiket manapság egybeszettbe nem hiszem, hogy gyártanak. Főleg azok sikerültek jól, amikor Mark Levinsonnal 1-2 évre összeálltak. Egyszerűen ezek a szettek nagyon ott voltak-vannak. Elég, ha csak egy ilyet meghallgat az ember. A kettő magassugárzó nehezebb, mint némely mai termékbe a mélynyomó. Ha a magassugárzó reflexnyílásába benézek, akkor nem 10-20W-osokat látok, hanem 50W/db-os hangszórókat találok. Ezekben a mai cuccokban nincs meg egy tág térérzet, a hang teljesen a hangszórókra korlátozódik, nem tágul ki...
Nehéz leírni számomra mi a jó hang: legyen határozott mély, de ne legyen tolakodó. A magas közép erőteljes-csattanós legyen, legyen "éle" a magasnak. De mégse legyen fülsértő, hanem selymesen simuljon bele a fülembe. A hangot ne a hangszóróból halljam, hanem mintha csak előttem a falból jönne a hang. Bocs, lehet h.lyén hangzik, de röviden kb. így tudnám leírni. Ja, és mély nélkül is hallgatható legyen a magashangszóró, jól szabályozható legyen. A zenét a magassugárzó vezesse, és ne a dübörgésre alapozzon.
A Microlabnak kb. a mélye volt jó. A magas közép szegényes, erőtlen volt. A hangban nem volt semmi dinamika sajnos, és "tere" sem volt a hangnak.
"1. az LG erősítője valószínűleg dinamika-kopressziót alkalmaz, felhangosította a halk részeket"
- A DRC ki-be kapcsolható."2. a Microlabnak jobb a dinamikája, nem torzít magas hangerőn, ez pedig halkabbnak tűnik"
- Szerinted az LG-m 50W/ db hangszóróval hol torzít?Csak azért írtam ezeket le, mert nem csak 40-50 ezres LG egybeszett létezett régen, hanem bizony nagyon komoly darabok is.
http://www.diesel.com
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek melyik legyen, a genius 6000 vagy a logitech z623?
Jobb az 5.1 hangzásra mint a 2.1?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest