Windows blog: Internet Explorer 10 már Windows 7-re is

Ahogy testvéroldalunk hasábjain is megjelent a hír, immáron a Windows 7 operációs rendszerrel rendelkezők is telepíthetik az Internet Explorer legújabb változatának végleges verzióját. Az új böngésző számos téren hozott jelentős fejlődést a szériába, mind biztonság, mind teljesítmény terén.

Az IE10 már a Windows 7-re szánt verzió előzetesének bemutatásakor is látványos gyorsulást mutatott, valós weboldalak esetén ez a sebesség átlagban 20 százalékkal nagyobb, mint az előd esetében. A gyorsabb oldalbetöltés mellett a JavaScript teljesítményét is sikerült fokozni, miközben a processzor használat és az alacsonyabb erőforrás használatra is figyeltek a fejlesztők, amely a hordozható eszközök esetében különösen érdekes. A teljesítmény növekedést egyébként mi magunk is kipróbálhatjuk; ha próbakörre akarjuk vinni az IE10-et, akkor érdemes felkeresni az Internet Explorer Test Drive nevezetű oldalt, ahol számos érdekes és látványos tesztet futtathatunk böngészőnkben.

HTML 5 alapú Aknakereső, mint teljesítmény teszt
HTML 5 alapú Aknakereső, mint teljesítmény teszt [+]

A "szteroid" fejlesztések mellett olyan apróságok terén is fejlettebb az új kiadás, mint például a fülek kezelése, melynek köszönhetően egyszerűbben tudunk egymás után több fület bezárni, vagy jobb helyesírás ellenőrzés, melyhez kérhetünk automatikus segítséget is, így kerülve el a tipikus elgépelésekből származó hibákat.

A fejlesztői közösségek számára is érdekes lehet a kibővített webes sztenderdek nyújtotta lehetőségek tárháza, mely mind gazdagabb grafikai megjelenítést, jobb oldalelrendezési lehetőségeket, szebb, jobb és biztonságosabb web alkalmazások megteremtését kínálja.

A következő hetekben a Windows 7 rendszerek automatikusan megkapják az új verziót, a türelmetlenek pedig az alábbi oldalon keresztül tudják letölteni a legújabb változatot.

Inarus

Azóta történt

Előzmények