Hirdetés

Nemsokára tényleg megjönnek a ViewSonic nagy méretű gaming kijelzői

A kulcsszavak: 32 hüvelyk, 1440p, 4K, kvantumpont, 150/175 Hz, DisplayHDR 600, HDMI 2.1 és különféle módokon variálható frissítési frekvenciák. Elsőre jól hangzik.

A ViewSonic hamarosan piacra dob két 31,9 hüvelykes, játékosokat célzó, VESA DisplayHDR 600-as minősítésű (így 600 cd/m² maximális fénysűrűségű) monitort, amelyekről már januárban hírt adtunk, noha akkor még csupán egy táblázatban soroltuk fel őket az éves felhozatal részeként. Mindkét újdonság EDE (ELITE Design Enhancements) felszereltséget kapott, ami annyit tesz, van rajtuk beépített mouse bungee, egy akasztó fejhallgatók számára, illetve némi RGB-s hangulatvilágítás, de persze a talpaik is minden irányban állíthatók a pivotot kivéve. A páros közös jellemzője még a VESA furatok megléte, melyek 100 x 100 mm-es kivitelben vannak jelen.

Az ELITE XG320Q névre keresztelt modell 2560x1440 pixel felbontású, kvantumpontos Fast IPS panellel érkezik, aminek a 165 Hz-es képfrissítési rátája 175 Hz-ig húzható, és 1000:1 statikus kontrasztaránnyal, valamint 99 százalékos Adobe RGB színtérlefedettséggel rendelkezik – a 10 bites színmélység (ergo az 1,07 milliárd megjeleníthető szín) FRC segítségével valósul meg. A PureXP mozgási elmosodáscsökkentést használó, Adaptive-Sync-es megoldás NVIDIA G-Sync Compatible hitelesítéssel rendelkezik, és 0,5 ezredmásodperces MPRT válaszidővel büszkélkedik. Az I/O részleg tartalma ugyan nem kiemelkedő, de egészen korrekt, hiszen egy 1.2-es DisplayPort, két HDMI 2.0 bemenet, három USB 3.0 és egy micro USB aljzat (no meg a kötelező audio jack) bérelt magának szállást itt.

ViewSonic ELITE XG320U
ViewSonic ELITE XG320U [+]

Az AMD FreeSync Premium Próval közeli viszonyt ápoló, ELITE XG320U típusjelű példány némileg megemeli a téteket, ugyanis a belé szerelt IPS panel 3840 x 2160 képpontot varázsol elénk natívan, (150-ig tuningolható) 144 Hz-es képfrissítés és 1 ezredmásodperces MPRT válaszidő kíséretében. A PureXP ismét tiszteletét teszi a műsoron, de a kontrasztarány, az Adobe RGB színtér lefedettsége, vagy a fedélzeti csatlakozók mennyisége és fajtája sem változott egyetlen kivételtől eltekintve; az egyik HDMI interfész már 2.1-es, amit az újgenerációs konzolok tulajdonosai biztosan örömmel fognak fogadni.

A duó valószínűleg heteken belül felkerül a kereskedések polcaira, de az esztendő vége felé jön egy harmadik rokonuk is ELITE XG321UG névvel, ami a 4K-s felbontás és 144 Hz-es frissítés mellé natívan 10 bites, Mini LED-es IPS panelt, NVIDIA G-Sync Ultimate és Reflex Analyzer technológiát, továbbá DisplayHDR 1000-es plecsnit jegyezhet a tarsolyában, viszont 2.1-es HDMI helyett DSC-s DisplayPort 1.4 lesz a farán. Árakat még nem áll módunkban közölni, de a trió tagjai nem a filléres kategóriában állnak majd a startvonalhoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés