Veszélyben az idei Computex 2003 kiállítás a SARS miatt

Hirdetés

A Computex-et minden évben a tajvani fővárosban, Tajpejben rendezik meg. A kiállítás idén június 2-tól 6-áig tartana, de könnyen lehet, hogy a rendezvényből nem lesz semmi. Szóba került az esemény szeptemberre történő elhalasztása éppúgy, mint az a lehetőség is, hogy idén nem lesz Computex.

Az indok: a hetek óta a világot rettegésben tartó, többszáz halálos áldozatot követelő és többezer embert megfertőző atípusos tüdőgyulladás, vagy más néven a SARS. Az információkat komolyan kell venni, hiszen nem más adta ki, mint az egyik rendező, a Tajpeji Számítástechnikai Szövetség (TCA).
Napokon belül kiderül, hogy mi lesz az idei Computex sorsa, ugyanis befejeződik a már regisztrált kiállítók körében végzett közvéleménykutatás. Néhány tajvani cég máris arra kérte a külföldi látogatókat, hogy ne utazzanak be Tajvanra.

A Computexre amúgy is rájár a rúd, hiszen folyamatosan csökken az érdeklődés. Idén például a tavalyihoz képest 66 százalékkal kevesebb külföldi kiállítóval és látogatóval számoltak, és akkor még figyelembe sem vették az információtechnológiai iparban bekövetkezett recessziót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés