Alakulnak a frontok a HDR formátumháborúban: szembeszáll a Samsunggal a Vestel

Európában olyan márkák tartoznak a gyártóhoz, mint a Toshiba, a Hitachi vagy a Polaroid, úgyhogy egy ez fontos lépés a szabványok közötti csatában.

Tényleg nagyon úgy tűnik, hogy a piaci résztvevőknek megint nem sikerült megegyezniük, és egy újabb formátumháború van kialakulóban, ezúttal a HDR fronton. Azt láthattuk korábban, hogy ez milyen jót tett az optikai adathordozók vagy a 3D tévék piacának, de hát biztos tudják ezek a gigavállalatok, hogy mit miért csinálnak.

Vestel OLED tv
Vestel OLED tv [+]

A közelmúltban a TP Vision jelentette be, hogy a Philips televíziók a jövőben a Samsung által vezetett HDR10+ szabványt támogató csoportot erősítik a jövőben a Dolby Vision helyett. Most viszont az európai piac egyik meghatározó gyártója, a Vestel azzal állt elő, hogy a rivális technológia mellett teszik le a voksukat.

A Vestel amellett, hogy saját név alatt futó televíziókat is kínál, Európában birtokolja a Toshiba, a Hitachi vagy a Polaroid brandek névhasználati jogát. Fajsúlyos piaci szereplőről van szó, amely nagyon komoly terjeszkedési terveket dédelget, szóval egyáltalán nem mindegy, hogy hova helyezkednek ebben a csatában. A Vestel tehát a Samsung, a Panasonic és a Philips helyett az LG, a Sony, a TCL, a Loewe és a Bang & Olufsen mellé állt, és ez az egész hercehurca biztosan nem tesz jót a HDR tartalmak elterjedésének.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés