IFA 2017: Visszatérnek a Toshiba tévék Magyarországra!

Meg is néztük az új tévéket, és teljesen renden vannak.

A Toshiba is azon cégek sorát bővíti, amelyeknek az elmúlt években jelentősen át kellett alakítaniuk szerkezetüket, magyarul el kellett adni néhány részleget, divíziót a túlélés érdekében. Az európai tévés szekció végül a török Vestelnél kötött ki, mint ahogyan az tavaly kiderült, és idén már az is világossá vált, hogy a Toshiba tévék végre visszatértek Európába ennek köszönhetően, hiszen Berlinben igen komoly kis hadsereget vonultattak fel.

Toshiba 2017 IFA
Toshiba 2017 IFA [+]

Ezek között volt 4K HDR OLED modell épp úgy, mint 4K vagy Full HD LCD, tehát láthatóan modelljeikkel megpróbálnak minél szélesebb potenciális vásárlóréteget lefedni. Ezek fejlesztését elvileg a japán anyacég nem engedte el teljesen, tehát szó sincs arról, hogy ezek teljes egészében Vestel tévék lennének átmatricázva.

Toshiba 2017 IFA Toshiba 2017 IFA
Toshiba 2017 IFA [+]

A készülékek külsejükben is megújultak, már a dizájn is abszolút modern, amivel azért  a régebbi Toshiba tévéknek akadtak gondjaik. A vállalat helyszínen tartózkodó munkatársainak szegeztem a kérdést, hogy visszatér-e a márka Magyarországra. Azt a választ kaptam, hogy erre e közeljövőben, talán már jövő év elején sor kerülhet. A tervek szerint egy lengyel központból fogják koordinálni a hazai értékesítést és kommunikációt, tehát hivatalos otthoni képviselet egyelőre nem lesz, de ez mindegy, a legfontosabb az, hogy megint lesznek új Toshiba tévék Magyarországon.

Azóta történt