Vége a hannoveri CeBIT-nek!

Deutsche Messe AG racionalizációt hajt végre, így a Hannover Messe kiállítás kerül fókuszba.

A Deutsche Messe AG (DMAG) váratlanul bejelentette, hogy a korábban szebb napokat is megélt CeBIT nincs többé. A rendezvény ipart is érintő témái a Hannover Messe kiállításba lesznek integrálva, míg a további CeBIT témák speciális eseményekké fejlődnek a vertikális iparágak döntéshozói számára. A racionalizáció a CeBIT 2019-es csökkentett kiállítói kereslet okán született meg.

Hirdetés

A fenti döntés abból a szempontból érthető, hogy számos korábbi CeBIT kiállító átpártolt inkább az ipart megcélzó DMAG eseményekre, ami főleg annak köszönhető, hogy a digitalizáció innovatív hatása különösen az ipari alkalmazás ágazataiban érezhető.

A CeBIT története egyébként 1985-ig nyúlik vissza, és itt különösen érdekes, hogy maga a rendezvény azért jött létre, mert a Hannover Messéből kiváltak azok a témák, amelyek az újonnan születő digitális technológiákkal voltak kapcsolatosak. Kezdetben ez nagyon sikeres vásárrá alakult, amely 800 000 látogatót vonzott, vagyis a világ egyik vezető kiállításává nőtte ki magát. Ugyanakkor az elmúlt években a látogatottság nagyjából 200 000 főre csökkent. Érezték a szervezők is, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok így átalakításokat kezdeményeztek, de a digitális fesztiválként beharangozott és megtartott esemény a nyár eleji időpont és a szabadtéri aktivitások ellenére sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az elmúlt évi 5 napos eseményre mindössze 120 000 látogató érkezett. A Deutsche Messe AG ezt, illetve a 2019-es előzetes látogatói és kiállítói regisztrációk csökkenését látva inkább lemondta a következő évre tervezett eseményt.

A CeBIT márkanév nem búcsúzik, mivel a Deutsche Messe AG a külföldi rendezvényeken továbbra is erre épít, jövő tavasszal például lesz CeBIT Russia, illetve a CEBIT Thailand és CEBIT Australia is megmarad.

Hazai viszonylatban a magyarországi képviselet sem változik, amely alapvetően a Deutsche Messe AG-hez tartozik, így a Hannover Messe kiállítással kapcsolatban is tudnak felvilágosítást adni. A változások tudatában december 5-én lesz egy CEBIT / Hannover Messe Meetup, amelyre a belépés ingyenes, az érdeklődőknek csupán előzetes regisztrációs eljáráson kell átesni az alábbi e-mailcímen keresztül.

Előzmények

Hirdetés