Újabb SSD-k érkeznek SATA-országból

Szerencsére a 7 mm vastag formátum egy jódarabig még nem fog kikopni a köztudatból, és ebben az ADATA ténykedése is közrejátszik.

Az ADATA új, olcsóbb árszegmensbe érkező, 6 Gbps-os SATA interfészt használó, 2,5 hüvelykes SU750 SSD-i nem meglepő módon TLC NAND flash chipeket kaptak a futószalagon, és háromféle tárhelymérettel közelítik meg a kereskedések raktárait. Az 1 TB-os modell mellett a 256, illetve a 512 GB-os variánsok egyaránt elérhetők lesznek, továbbá az SLC cachingnek hála a meghajtók 550, valamint 512 MB/s-os olvasási- és írási sebességre képesek.


[+]

Az LDPC (Low-Density Parity-Check) hibakorrekció támogatott, és a friss háttértárolók megvásárlásával az újdonsült tulajdonosok ingyenesen letölthetik a Toolbox és a Migration Utility nevezetű segédprogramokat. Ez utóbbi különösen jól jön majd, mikor tradicionális merevlemezről migrálunk NAND flash-alapú megoldásra, hiszen egyszerű és következetes módot kínál rendszerünk és adataink költöztetésére.


[+]

A pontos megjelenést és vételárat illetően egyelőre nem rendelkezünk bővebb információkkal, meg aztán ezek a tényezők földrajzi régiónként változhatnak. Annyi bizonyos, hogy a gyártó három év garanciával fogja szállítani az újdonságokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés