Hirdetés

Új Toshiba tábla PC

A Portege 3500 utódja az Intel Centrino technológiáját alkalmazza. A Toshiba újdonsága esetében megint egy olyan notebookról van szó, mely tábla PC funkciókkal rendelkezik. A kijelző a gép gyöngyszeme: a világon először a Toshiba alkalmazza ezt a 12,1 colos poliszilícium TFT panelt, melynek felbontása 1400 x 1050 képpont. A beépített mozgásérzékelőnek köszönhetően a tábla PC képes felismerni a kijelző pozícióját (portré vagy fekvő állás). A Dual-Axis-Accelerometer a Windows asztalt a kijelző fekvésének megfelelően automatikusan átállítja. Igény esetén e mozgásérzékelő akár lopás ellen védő rendszernek is használható: amint megmozdul a Tablet PC, megszólalnak a hangszórói.


Forrás: www.tecchannel.de

A Portege belsejében egy 1,6 GHz-es Pentium-M processzor dübörög, mely 256 MB DDR333 memória társaságában végzi dolgát. A Portege M200 maximálisan 2 GB RAM-ra bővíthető. A grafikus részleget egy 32 MB-os NVIDIA GeForce FX Go 5200 vezeti.

Az adatcsere két USB2.0 porton keresztül valósul meg, de e célra rendelkezésre áll egy SD kártyanyílás, valamint egy CF kártyaslot. A beépített 60 GB-os merevlemez bármilyen célú felhasználásra bőven elegendő tárhelyet biztosít. A vezeték nélküli kommunikáció a Bluetooth, IrDA vagy a WLAN 802.11b szabványú eszközökkel zajlik. A Toshiba 4,34 órányi üzemidőt ígér egy akkutöltéssel.
2,1 kilogrammjával az M200 némi súlytöbbletet szedett fel: elődje, a Portege 3500 1,85 kilót nyomott. A gyártó a december közepétől 3199 eurós áron megvásárolható tábla PC-re három év garanciát vállal.

Azóta történt

Hirdetés