Hirdetés

Strapabíró, de mégis vékony és könnyű notebook

Mostanában egyre több vékony és könnyű laptop jelenik meg gyönyörű dizájnnal, valóban szinte papírvékony testtel és kis tömeggel, de ezeknél a készülékeknél általában csekély figyelmet kap a strapabíró kialakítás. Persze nem is ez a legfontosabb, de talán mindannyian felszisszentünk már, ha a notebookot véletlenül odavágtuk valamihez, vagy a reggeli kávé egy része a billentyűzeten végezte. Azt persze nem állítjuk, hogy a Getac 9213 mindent kibír, de az biztos, hogy a billentyűzete vízálló, túléli, ha bekapcsolt állapotban 45 cm-es magasságból leejtjük, és akár egy 120 kilós ember is büntetlenül ráülhet – azért nem ajánlott kispárnaként használni, de leginkább amiatt, mert a magnéziumötvözet bizony kemény.

Getac 9213
Getac 9213

A 13,3 colos, LED-es háttérvilágítású kijelző 1280x800 pixeles felbontást kapott. Már a képernyő méretéből is lehet arra következtetni, hogy hiába nagyon masszív a Getac notebookja, mégsem lett egy cipelhetetlen monstrum – és ez így is van. A 9213-as 321 x 228 x 20-29 mm méretű, és mindössze 1,7 kilogramm tömegű, ami a képességeit tekintve egészen barátságos érték. A gép az Intel GS45 chipsetre épül, a grafikáról a GMA 4500 MHD gondoskodik, és az Intel 1,4 GHz-es SU9400-as processzorával szerelik. RAM-ból alapkiépítésben csak 1 GB-ot, winchesterből pedig 120 GB-ost kap, de mindkettő bővíthető, a memória 3, a merevlemez pedig 250 GB-ra.

Getac 9213
Getac 9213

A notebookon természetesen Gigabit Ethernet port, illetve Wi-Fi és Bluetooth egység is helyet kapott, de választhatunk hozzá HSUPA modult is. Nem maradt le róla a kártyaolvasó, a webkamera és a mikrofon sem, de ExpressCard foglalattal is ellátták, a biztonságért pedig az ujjlenyomat-olvasó és a Kensington zár felel. A Getac 9213-on előtelepített Windows Vista Business található, akkumulátorról működtetve pedig akár 8 órát is kibír, az összkép tehát idilli. Egyetlen egy dolog van, ami ronthat rajta, ez pedig az ár: a legolcsóbb változat is 1799 dollárba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Getac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés