"Az 1516-os bajor tisztasági törvény (Reinheitsgebot) szerint kizárólag malátából, komlóból, sörélesztőből és vízből szabad előállítani a sört. 1987-ben az Európai Közösség protekcionistának bélyegezte ezt az előírást, de a német sörfőzők többsége önként ehhez tartja magát mindmáig. Ettől persze ugyanúgy készülhetnek remek italok más anyagok hozzáadásával. Leggyakrabban kukoricadarát adnak e fenti alapanyagok mellé, amely a sört „könnyebbé”, ízét kellemesebbé lágyítja."
"Cefrézés
Speciálisan kezelt vizet adnak a megőrölt malátához és az ihatóságot kedvezően befolyásoló, különleges minőségű kukoricagrízhez."
Annyiban mindenképp igaz az utóbbi állítás, hogy a sör ára az ihatóságot kedvezően befolyásolja, lévén, ha olcsó, jobban fogy, de ettől még a kukoricadara, bár itthon a sör hivatalosan megengedett pótanyaga (30%-ig jöhet belőle a szárazanyagtartalom), jó sörben jellemzően nem fordul elő, mert a magával hozott ízkarakter söridegen, hacsak nincs mihez viszonyítani..
Nos, hogy legyen, most kivételes lehetőséget ajánlunk olvasóinknak, amivel maguk is részesei lehetnek a kis magyar sörforradalomnak, a sörízléstelenségre pl. truchtlachingi csatosüveggel (is) csapást mérő budapesti különítmény, a Sörmanufaktúra jóvoltából, hogy aztán közös erővel kukoricagrízmentesebb vizekre kormányozzuk a magyar sörfogyasztás tengerjáró hajóját.
A lehetőség pedig így szól: mától visszavonásig mindenki, aki a lap alsó felén aktuálisan szereplő jeligét a pultnál bemondja, 10%-kal olcsóbban kap bármit, ami a 4(*) csap bármelyikén fellelhető. Mindez délután 2 és 5 óra közt érvényes, mégpedig annyi körre, amennyit elbírsz, bár pl. egy Kulmbacher Eisbock kapcsán azért nem árt majd vigyázni.. :)
Ezen kívül lesz bent egy A4-es lapunk is, amire fel lehet írni a fórumbeli júzernevet, ez pedig egy 10 sörös, üveges válogatás elnyerésére lehet alap, annak, akit majd kisorsolunk a hó végén. 18 évesnek ehhez azért lenni kéne, bocs. :)
Nyitva: Kedd - Szombat: 13:00 - 23:00
Cím: H-1027, Ganz utca 6. (Budán, a Margit híd és a Batthyány tér közt, a Király fürdő mögött)
Jah, és a heti jelige: CAMBA26
(*)aktuálisan: St. Georgen Bräu Pilsener, Békésszentandrási Fekete Korsó, Kulmbacher Mönchshof Kellerbier, Schneider Weisse Unser Original
***
Akit érdekenek az előzmények:
http://serteperte.blog.hu/2012/02/06/sorspecialista_6
http://sorbuvar.blog.hu/2012/02/07/sormanufaktura
http://folyekonykenyer.blog.hu/2012/02/20/specialistabol_manufaktura
http://egylokalpatriotafeljegyzesei.blog.hu/2012/05/25/a_legromibb_sorozo
http://www.thebox.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=274:soer-maskepp-manufakturaban
"aranyászok
ezüstészek
óh a rossz sör
mint a méreg
aventinust
hogy ha kérek
szájpadomra
búzabélyeg
feltapad
kedvem nyílik
s mint a nap
- ragyog
ne igyatok
sz@r söröket
soha többé
magyarok.."
/ismeretlen költő(nő?)nek egy Aventinus után söralátétre firkált sorai/