Sony: videoarchiválás PC nélkül

A Sony DVDirect termékcsaládjába tartozó eszközök fő feladata, hogy PC használata nélkül is lehetővé tegyék videók, illetve más multimédiás tartalmak DVD-re mentését – a gyártó októberben két új taggal gazdagítja a kínálatot. A csak videókat kezelő VFD-VC30 és a gazdagabb funkcionalitású VRD-MC3 gyors adatátvitelt biztosít USB vagy DV (FireWire-400) portra csatlakoztatva, de lényegében bármilyen standard analóg jelforrásból képes videót rögzíteni S-Video és kompozit videobemenete, valamint sztereó audiobemenete révén. A mentést 16:9 vagy 4:3 képaránnyal, MPEG-2 kódolásban végzi, digitális kapcsolat esetén támogatva az 5.1 csatornás Dolby szabványt is. USB csatlakozású forrásból DVD±R és DVD-RW nyersanyagokra lehet felvenni, DV és analóg jelforrásnál ehhez hozzájön még a DVD+RW és a kétrétegű DVD+R formátum is. Bizonyos Sony Handycam kamerák már eleve ismerik a „DVD burn” funkciót, ezeknél a modelleknél az archiválás egy gombnyomásra elindul.


DVDirect VRD-VC30

USB 2.0 porton számítógépre csatlakoztatva mindkét új DVDirect készülék egyszerű külső DVD-íróként funkcionál, ilyenkor már (a DVD-RAM-tól eltekintve) valamennyi elterjedt optikai korongot kezelik, és DVD-k mellett CD-k írására, olvasására is használhatók. A gyártó a Nero 7 Essentials szoftvercsomagot mellékeli a két eszközhöz.


DVDirect VRD-MC3

A VRD-MC3 a fentebb felsoroltaktól annyival tud többet, hogy színes kijelzője van, és tartalmaz egy MS, MS Duo, CF, SD és xD memóriakártyák kezelésére képes olvasót, melyekről képeket is DVD-re írhat akár az eredeti fájlformátumban, akár diavetítéssé konvertálva. Ezenkívül kompatibilis a PictBridge szabvánnyal, így megfelelő printerekkel mód van a fotók közvetlen nyomtatására is. A VRD-VC30 az Egyesült Államokban 200 dollárért, a VRD-MC3 pedig 250 dollárért (elődje eredeti áránál olcsóbban) lesz megvásárolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés