Elkészítette a DualSense elit verzióját a Sony

A DualSense Edge nevű fejlesztés az elvetemült igényeket is megpróbálja kiszolgálni.

Bő két éve már annak, hogy a Sony leleplezte a PlayStation 5 gamepadjét, amely DualSense néven fut. Ez a fejlesztés kifejezetten jóra sikerült, de a japán vállalat egy ponton irigy lehetett a Microsoftra, ugyanis a redmondiak készítettek olyan gamepadet is az Xboxokhoz, amely az extrém igényeket szolgálja ki.

A Sony most előállt a saját, tényleg elvetemült felhasználóknak szánt játékvezérlőjével, amely a DualSense Edge nevet kapta, és az alapokat tekintve a normál DualSense-re épül, de hasznos extrákkal egészíti ki annak képességeit.

A legfontosabb fejlesztések közé tartozik az analóg karokon lecserélhető botsapkák, így lehet választani a normál, az alacsony és a magas kupolás kialakítás között, illetve a hátsó gombok tekintetében is lehet opcionálisan félkupolás vagy karos megoldást használni. Sőt, magukat az analóg karokat biztosító modulok teljesen kicserélhetők, tehát ha valami gond lenne velük, akkor nem kell teljesen új gamepadet vásásrolni, elég a külön beszerezhető cseremodult megvenni.

[+]

Ezeken túlmenően az egész rendszer sokkal jobban konfigurálható, mint a normál verziójú gamepad. Az analóg karok és ravaszok érzékenysége, illetve a holtzónája egyedileg állítható, továbbá több különböző beállításprofil is elmenthető, amelyek között gyorsan lehet lépkedni.

A Sony DualSense Edge természetesen vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kommunikál a PlayStation 5 konzollal, de ez aligha lehet meglepő, mivel erre már az alapmodell is képes. Sajnos azt nem tudni, hogy a friss fejlesztés mikor, illetve mennyiért érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés