Új színt vihetnek a sportolásba az okoslabdák

Hirdetés

A különféle smart technológiák a mindennapi élet egyre nagyobb részére fészkelik be magukat, és ez alól a sport sem lehet kivétel. A neves amerikai sportszergyártó, a Wilson, régóta kísérletezik ilyen megoldásokkal, és a közelmúltban egy felokosított tojáslabdával álltak elől.


(forrás: Engadget) [+]

Az egyelőre csak prototípus állapotban lévő játékszerbe egy Bluetooth adaptert, a működéshez szükséges akkumulátort, valamint különféle szenzorokat építettek. Ez utóbbiak mérik a gyorsulást, a távolságot, és magát a mozgást is, a kapott adatokat pedig vezeték nélküli úton továbbítják egy mobil eszközre szánt alkalmazásra. Ezeket a szoftver kiértékeli, ami által a sportoló vagy az edző jobban láthatja, hogy kell-e és ha igen, akkor min, változtatni.

Okos labda - alkalmazással
Okos labda - alkalmazással (forrás: Engadget) [+]

Emellett arra is mód nyílik, hogy az eredményeket továbbítsuk bármilyen online felületre, megosszuk ismerőseinkkel, akikkel akár vetélkedhetünk is. Ennek következtében, legalábbis a cég munkatársai szerint, ez olyan mintha a valódi sportot és az elektronikus játékokat kevernénk, sőt  úgy vélik, hogy segíthet abban, hogy a gyerekek a sport és a mozgás felé forduljanak.

Előzmények

Hirdetés