Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- SSD kibeszélő
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #56 üzenetére
Tudom én. De az LCD-nek nagy előnyére válik, hogy rengeteg piacot le tud fedni. Laptopba, mobilba, monitorba nem kerülhetett plazma... Itt már szimplán az eladott mennyiség nyert. Minél jobban elterjed egy technológia, annál olcsóbb gyártani. És mivel ezeket a dolgokat képességük alapján árazzák be a piacra, az olcsóbb gyárthatóság nagyobb hasznot jelent, a nagyobb haszon meg azt, hogy a gyártóknak azt éri meg "nyomatni".
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #54 üzenetére
Az első időszakba még igencsak volt verseny hogy ki lesz a befutó. De lassacskán a plazmát kiszorította az LCD technológia.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #54 üzenetére
El kéne olvasni amit írtam. Az 3 dolog. Képméret. TV méret. Hőveszteség.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szabi__memo #51 üzenetére
Ne vicceljünk már.
Egy jó minőségű DLP TV semmivel se fogyaszt többet egy sima projektornál. A fogyasztás meg megint egy ilyen "neszesemmifogdmegjól" dolog. Egy 50l-es hűtő többet egyik egy év alatt, mint egy 300W-os Plazma. Mindenki csak dobálózik a csúcsfogyasztással, azt meg se nézi, hogy egy nap mennyit használná a készüléket, vagy hogy az az esetek elenyésző részében közelíti csak meg a csúcsot.
Aki napi 1 órát TV-zik annak egy 300W-os plazma is kevesebb számlát csinál, mint aki napi 3-4 órán át nézi a 120W-os LCD-t...
Ł-IceRocK-Ł Aztán ott van az a tény is, hogy a TV-ket méret alapján árazzák, DLP-ből meg nem nagyon találtál 40" alatt. Akkoriban pedig az nem kevés pénzbe került. Arra az időszakra gondolok, mikor még a Plazma és az LCD is fej-fej mellett csatázott és nem lehetett tudni, hogy melyik lesz a győztes.
M@trixfan: Én arra az eshetőségre gondoltam, mikor az ember elszánja magát egy 1000$-os vásárlásra, és vesz belőle egy 3000$-os készüléket...
Szegény ország vagyunk. Ha adott 200k-ért egy 55"-es felső-kategóriás LED-TV, ami boltban 600-700k, ráadásul kifogástalanul üzemel és fél év gar van ré, akkor a csóró magyar azt fogja választani.
-
M@trixfan
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #42 üzenetére
A racionális vásárlással egyetértek és támogatom. Viszont remélem nem a kétes webáruházak vagy innen-onnan "leesett" megoldásokra gondoltál. Ilyen tételű vásárlásoknál még 100 000 Ft sem éri meg a rizikót. Ha valaki elhatározta magát egy 4-5000 dolláros vásárlásra akkor nem ezen fog múlni. Én leginkább a projektor és a tévé heyettesíthetőségén gondolkodom, figyelembe véve az árak nagyságrendjét. Sajnos még mindig nem lehet kihelyettesíteni a projektort ár/élmény értékben, pedig sok előnye van a tévének is egy átlagos szobában. Egyébként simán lehetnek jobbak az árak, mert ezek mindig MSRP értékek és nem a végleges kereskedői árak.
-
MaUser
addikt
Egyszerűen a Mitsu nem elég nagy ahhoz, hogy fel bírt volna vállalni több piacot. Az elején rengeteg volt a hibás (fórumokat olvasva, volt akinek a negyedik lett jó), külön laservue support line-t üzemeltetnek, stb. Azóta meg a sima 3dlp-s technológia is nagyot fejlődött (a másikfajta hátulról vetítős technológia amiben nyomulnak), így már nem egyértelműen éri meg nekik bajlódni sajnos a laservue-val. Jellemző a Mitsu méretére, hogy gyakorlatilag nincs normális review a tv-kről, mert valószínűleg nem telik rá nekik, hogy akár csak a nevesebb oldalaknak eljuttassanak 20-40 darabot. Pedig ha komolyan gondolták volna, akkor bevezetéskor ezzel kellett volna kezdeni, mert a fórumokon ódákat zengenek a tulajdonosok.
szabi__memo: Azért ez nem teljesen igaz, a Sony WEGA-kból pl. a 32"-esek kevesebbet ettek az első 32"-es lcd TV-knél. De kíváncsiságból megkerestem, mit evett a csúcs 40"-os és ott is csak 280W-ott írnak, aminél az első ccfl-es 42"-os LCD TV-k nem sokkal ettek kevesebbet, ha egyáltalán kevesebbet ettek. Ma már persze más a helyzet, de anno nem voltak 42"-es méretben 50W-ot evő LCD TV-k.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Ł-IceRocK-Ł #50 üzenetére
Talán az is közrejátszhatott, hogy kicsit szarabb képminőség cserébe jóval nagyobban lehetett filmet nézni, úgy hogy nem vett el a szobából több nm helyet és még lejjebb sem kellett a radiátor fokozatát venni.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #49 üzenetére
Mert azt látták hogy ez a divat, nyomták orrba-szájba, persze hogy megvették. És hogy örültek neki...
-
maross
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #47 üzenetére
De ha valoban szebb/jobb/gazdasagosabb...oke hogy nem csapod a honod ala vagy nem hasznalhatod matricakent a falon, de ennyire ne fizesse meg senki a minosegi kepet? Megse projektor, nincs extra macera vele. Na mindegy, kar erte, kivalo ugynok volt
-
TESCO-Zsömle
titán
miert nem terjedt el?
Egyrészt ezért:
...lézer fényforrású hátulról vetítős TV-k...
Ez gyakorlatilag projektoros TV, ahol kicserélték az izzót lézerre. Az elmúlt 3 évben azon ment a versengés, hogy ki tud előbb olyan TV-t gyártani, ami önsúlyából adódóan amputálja a felhasználó kezét, ha nem tapadókoronggal fogja meg, hanem alányúl a kávának.
Másrészt mert az LCD technológiával nagyobb piacot le lehet(ett) fedni, ami több eladást és ebből adódóan gyorsabb árcsökkenést jelentett.
-
maross
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #45 üzenetére
MITSUBISHI – ELFOGADHATÓ ÁRON MÁR KAPHATÓ A LaserVue TV
2008-10-17 <--- 2008?????? miert nem terjedt el?- Az első lézeres megvilágítású LaserVue tévékészülék már kapható az Egyesült-Államokban, és ára nem is olyan magas, mint arra sokan számítottak.
- A Mitsubishi CES-en bemutatott lézer fényforrású hátulról vetítős TV-k első, 165 centis (65 inch) modelljei LaserVue L65-A90 típusszámmal már megjelentek az észak-amerikai üzletekben.
- A készülék kiskereskedelmi ára 6.999 dollár (kb. 1.400.000 Ft),
-
M@trixfan
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #39 üzenetére
Valóban nem arra mennek az árak, hogy az ember visszatérjen TV-re a kevesebb macera miatt. A Panasonic új 50-es szériája is jó drágán indul. Mondjuk idővel kiderül mennyi lesz a tényleges kereskedői ár.
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #39 üzenetére
Volt ...báár egy SIM2 Grand 280 at nem utasítanék vissza
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
(ÉN)közPONT #34 üzenetére
Hátakkor így jártál... Marad projektor...
-
M107
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #29 üzenetére
Az ilyet én az ablakon húznám be feltéve ha befér
-
MaUser
addikt
Ezeknél elmentek otthonról vagy elmentek otthonról?
Bakker, a 75"-ös LaserVue ennek feléért kapható (~3600$) és nemcsak feketében, "LCD hibamentességben", de fogyasztásban is (~100W) messze előbbre jár a review-ok szerint.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Elnézegetném rajta a BL-t meg az EB-t, szép darab.
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #29 üzenetére
Zsömi : Heheh kicsi a lift
...minimál designos ...minimális utasra készült (2fő
)
Atike : A fordulókban gondba lennék veleJokes67: izéé én egy IK..-s d hűűdesziple tv asztalra tenném rá...4 láb+1 lap
..ha kibírná? ..mondjuk engem elbír
-
atike
nagyúr
válasz
(ÉN)közPONT #26 üzenetére
Lépcső?
-
Jokes67
tag
válasz
Háh!De jó észrevételek....Mondjuk az én falam se birná ki ezt a súlyt...Látványos lenne amikor bedől...
-
Apika
addikt
Szép nagy darab!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Nem irigyellek, ha a liftetekbe nem fér be egy 55"-os TV...
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #23 üzenetére
Nemfér be a liftbe
És értelmet nyer a földszinti lakás
...kötélen felhúzni rizikós....esetleg köré kell építeni a házat
..mondjuk akinek ennyi van rá annak van erre a problémára megoldása
-
Sharp ide vagy oda nagyon drága lesz,mire ide ér hozzánk több mint 2 millába fog fájni.Viszont nem lehet tudni,hogy mennyire lesz jó,mert ez a Quatron technologia nem jobb mint a hagyományos 3 szinű,csak a Sharp szerint jobb.Láttam már botrányosan szvr képü Sharp tévét is,igaz az nem volt ennyire drága.Na majd meglátjuk ha üzletekbe kerül,persze addigra megjönnek az Oled tévék is.
-
micimacko
aktív tag
Képzeld...én is. De míg Samsungból még nem találkoztam hibátlannal, addig a Sharpok nagy része nagyon jó. Az egyik ilyen topicba linkeltem be összehasonlításképpen egy Samsung 7000-es sorozatú LCD feketéjét és egy Philips-ét (Sharp kijelzővel). Ha azt mondom, hogy ég és föld a kettő, akkor icicpicit sem túloztam. A Samsungnak hányadék feketéje volt, míg a Philipsnek hibátlan.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szabi__memo #22 üzenetére
Elméletben a hasznos kép ~137cm magas és ~244cm széles lenne.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #16 üzenetére
Egy ilyen konstellációt úgyszintén megnéznék otthon a falon. Kíváncsi lennék
-
micimacko
aktív tag
Szerencsére a Sharp ebből a szempontból a jobbak közé tartozik (Samsung TV-k botrányosak hozzájuk képest). No meg azt se felejtsük el, hogy ez nem EDGE megvilágítású, hanem teljes háttér megvilágítású, aminél elméletileg kevésbé jelentkezik az inhomogenitás.
A fogyasztása is ezért magasabb. Tud ettől jobbat a Sharp, ugyanis a mostani 46-os EDGE-s TV-i 50W körül beérik.
-
Ez mind szép és jó de ennyiért már OLED-et is lehet kapni aszem...
Samsung Wave GT-8500
-
banhammer
veterán
Rendesen megkéri az árát a Sharp.
-
BloodRay
veterán
válasz
szabi__memo #15 üzenetére
Lesznek még idén bőven 55"-nál nagyobb tv-k ennél jobb áron.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szabi__memo #15 üzenetére
Veszel 4db 55"-os ultravékony* kávájú LED-TV-t és rádobod egy Eyefinity4-es VGA-ra.
A végeredmény egy cirka 110"-os UltraHD képernyő.
* - Azt hiszem az LG jelentett be oylan TV-ket, aminek 1mm-es a kávája...
-
szabi__memo
nagyúr
1500$ körül kapható 55" LED TV. A 4,5x-es ár szerintem irreálisan magas, de ha netán egy sokkal drágább árat mondok, ami már elég durva, mondjuk 3000$, akkor is majd 2,5x-es árról beszélünk. Szerintem ez akkor is rohadt drága, de tény, minden relatív.
Ha azt nézzük, hogy nem tömegtermék és a cél, hogy az maradjon akkor nem drága.madgie: de legalább cserébe olcsó
Persze ettől még megnézném otthon
-
madgie
titán
70" LCD, na ezen mekkora bevilágítás lesz? Öklömnyi foltok?
-
maross
nagyúr
válasz
szabi__memo #11 üzenetére
Annyira nem draga..vagy 60%-kal nagyobb a felulete mint az 55colose. Meg aztan nem is tomegtermek.
-
kapeti07
senior tag
Nagyon szép a Tv és ha felitaros filmet nézel rajta akkor meg izomláz lesz a nyakadba
Szerintem ez a 70" már nem a nappaliba való. (legalábbis az enyémbe) -
GeoPhoto
tag
és megoldották már a 4 színnek a pontos kalibrációját? Vagy csak a méret a lényeg, aki ilyet vesz annak nem számít a színhelyesség?
Meg aki a nagyobb felbontást írta annak teljesen igaza van, ne kelljen már ugyanazt nézni amit már egy 22 colos monitor is tud..
-
Ez már nekem hatalmas....A szomszédból kellene néznem
-
SpongyaBob
veterán
Jó-jó, csak kár, hogy LCD
-
BloodRay
veterán
Nem tűnik valami nagy számnak. Dizánja kifejezetten rusnya pl szerintem.
Az idei felhozatalban erősen el fog szürkülni, hiába 70", lesz konkurenciája rendesen. -
Enton
addikt
Egy 4k-s felbontás igazán ráférne de egye fene így is elfogadom ajándékba.
-
atike
nagyúr
Csak annyi a fogyasztása? Majdnem elsírtam magam azon az adaton... Az én 2 éves 42"-os LG plazmámnak másfélszer annyi...
Határozottan el bírnám viselni a 70"-t a nappalimban...
-
Kriza
őstag
Ez nem is drága!
Ez a Sharp már annál inkább, bár ez 108 colos: LINK
2,5 éve lőttem ezt a képet a Pólusban a Médiában.Szintén Sharp.
-
datatomm
tag
De nehéz az iskolatábla ...
-
Angel1981
veterán
Ez igen!
És még csak nem is olyan drága!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jó drága lesz a Quattron technológiára épülő LC-70Q7.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- MSI Prestige 13 AI+ EVO ultrabook: grammozás mindenáron
- Apple asztali gépek
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elden Ring
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest