Gombokkal jól megpakolt billentyűzet a Sharkoontól

A Skiller SGK5 dedikált makró és világítást vezérlő gombokkal igyekszik kompenzálni gumidómos mivoltát.

A Sharkoon neve legtöbbször házakkal kapcsolatos hírekben szokott előfordulni, ezért számunkra is szokatlan mozdulat volt ezt a cikket a beviteli eszközök kategóriájába sorolni, de ha egyszer egy billentyűzetet mutatnak be, akkor nincs mit tenni. A Skiller SGK5 ugyan valószínűleg nem lesz a profi játékosok kedvence tekintve, hogy 7 mm magas gombkupakjai alatt állítólag 10 millió leütést is kibíró gumidómokat találunk mechanikus kapcsolók helyett, de a kocajátékosok számára ettől még érdekes lehet.


[+]

Ott van például az extraként említhető RGB háttérvilágítás, ami bár csak hatzónás, tehát nem tudjuk gombonként állítgatni, de annak is örüljünk, hogy van mit konfigurálni és nem egy, a gyártó által megálmodott színnel kell beérnünk. A fényeket a szoftveres módszer mellett a bal oldalon elhelyezett dedikált gombokkal is tudjuk vezérelni, de a 482 x 185 mm alapterületű billentyűzet felső részén is találunk plusz kapcsolókat, amelyek a makrók elérését és a profilváltást kapták feladatként. A numerikus pad mellett helyezkednek el a multimédiás vezérlők, felette pedig a hang- és fényerőállító tárcsák várják, hogy jól megcsavargassuk őket.


[+]

Az eszköz olyan, ma már alapvetőnek számító funkciókat is megkapott, mint az anti-ghosting, vagy az NKRO, hardverét tekintve pedig az 1000 Hz-es mintavételezési érték, illetve a 256 kB-os, profilok tárolására szolgáló beépített memória megléte lehet fontos. A dobozban két lecsatlakoztatható alkatrészt is találunk, az egyik a 176 cm hosszú, szövetborítású és USB csatlakozóban végződő vezeték, míg a másik a párnázást nélkülöző, mágnesesen rögzülő csuklótámasz.

A Sharkoon Skiller SGK5 billentyűzet már rendelhető amerikai, német és belga kiosztásokkal, ahhoz, hogy a magunkénak tudhassuk, 40 eurót kell a kasszába dobni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés