SDRAM hiány - ma rémálom, holnap a valóság?

Hirdetés

[ENews] Érdekes hír látott napvilágot az ENews oldalán, amely azt pedzegeti, hogy a DDR SDRAM-ra, illetve a DRDRAM-ra való váltás (magyarul a két "új" RAM szabványra való áttérés) azt az apró mellékhatást hordozhatja magában, hogy csökken a "hagyományos" SDRAM kibocsátás, és emelkednek az árak.

Az érvelés egész logikusan hangzik, mivel a legtöbb DRAM gyártó egy ideje már veszteséggel ad túl PC100/PC133-as SDRAM moduljain/chip-jein. Világos tehát, hogy jobban megéri az új, drága technológiába fektetni.

"Április-május környékén érdemben elkezdődik a váltás az új generációs RAM-okra. Az egyes cégek ezért módosítani fogják portfóliójukat, ami elég nagy összevisszaságot és hiányt eredményez." - mondá az Infineon.

"Strukturális hiány lesz. Mindenki csökkenteni szeretné a 128 MBit-es SDRAM gyártást, hiszen messze nem olyan profitábilis termék, mint az EDO vagy RDRAM." - véli a Samsung. Hasonló a Hyundai véleménye is.

Nem úgy a Micron: "Nem eszik olyan forrón a kását! Minden simán megy a DDR termeléssel, nem lesz semmi kalamajka, ez egy szép lassú, nyugodt folyamat. Nem lesz hiány."

Hirdetés