A Samsung bemutatta az iparág első 128 gigabájtos UFS memóriáját

A Samsung manapság csak úgy sziporkázik, ha a memóriákról van szó. A vállalat ezúttal az iparág első 128 gigabájtos UFS memóriájával állt elő, amely egészen pontosan az UFS 2.0-s szabvánnyal kompatibilis és az eMMC memóriákat fogja kiváltani, első körben a csúcskategóriás ultramobil eszközökben.

Az UFS szabványú memóriák elsődleges előnye a fejlett Command Queuing képesség, amely lehetővé teszi a parancsok korábbinál optimálisabb végrehajtását, még az eMMC v5.1-es szabványhoz viszonyítva is. Ennek hála a véletlenszerű olvasási és írási műveleteknél a teljesítmény elérheti a 19 000 IOPS-ot, ami az elterjedt eMMC 5.0-s memóriák képességeihez viszonyítva 2,7-szer jobb eredmény. Szekvenciális olvasási és írási műveleteknél is jelentősen nő a tempó, nagyjából az olcsóbb SSD-k szintjére miközben a fogyasztás a 50%-kal csökken az eMMC memóriákhoz viszonyítva.

A 128 gigabájtos opció mellett a Samsung 64 és 32 gigabájtos UFS memóriákkal is készül, illetve az eMMC szabványra épülő memóriák is maradnak, hiszen ezek még bőven jók az olcsóbb ultramobik eszközökbe.

A Samsung dolgozik egy ePoP verzión is, amelyet csak később lehet majd elérni, de a helytakarékos kialakítása révén valószínűleg kedvelt megoldás lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés