A Canon kiállítást támogat

Sajtóközlemény

Hirdetés

A Canon technológiája közvetíti a művészi értéket a XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállításon  Budapest, 2008. április 3. - A Canon Hungária Kft. a Magyar Nemzeti Múzeumban 2008. március 29-től május 1-ig megtekinthető XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállítás technikai főtámogatója. A Canon, a képalkotási technológiák vezető vállalataként Magyarországon is fontosnak tartja, hogy a fotók elkészítését és a képek megjelenítését, azok művészi értékének tökéletes közvetítését legújabb fejlesztéseivel és innovatív technológiáival támogassa. A Canon elkötelezett és lelkes támogatója a sporteseményeknek is - például az EURO 2008 futball bajnokságnak hivatalos támogatója -, ezért a XXVI. Magyar Sajtófotó Kiállításon is sport témában, *Sport egyéni* és *Sport sorozat* kategóriákban osztott ki díjat az első 3 helyezetteknek, amelyet Moravcsik László, a Canon Hungária Kft. ügyvezető igazgatója adott át a kiállítás megnyitóján. 

 
A Canon Hungária Kft. CBS (Canon Business Solutions - Üzleti Megoldások) üzletága - többek között - a kiállított fotók nyomtatását vállalta. A kiállításon megtekinthető közel 500 db fotó nyomtatását a Canon imagePROGRAF8100-as nagyformátumú nyomtatóval végezték el a Canon hazai szakértői, amely 2140 perc tiszta nyomtatási időt vett igénybe. A fotók nyomtatásához 250 m2 300 g-os Glacier fotópapírt és 2970 ml vízbázis alapú, környezetkímélő Canon Lucia II. pigment tintát használtak fel. A Canon imagePFOGRAF8100 kiváló választás volt a sajtófotókon megörökített pillanatok megjelenítésére, mivel a készülék kivételes színgazdagsággal és hosszan tartó színstabilitással adja vissza a megörökített beállításokat. Az ultra-fényes felületnek köszönhetően, és a szemcsésség sikeres teljes mértékű kiküszöbölése miatt a fényképészeti munkák szinte megelevenednek. A kiváló minőségű fotónyomtatás eredményeként a látogatók nem csak a budapesti és az utána megrendezendő vidéki kiállításokon, de még 100 év múlva is ugyanilyen színhűséggel tekinthetik meg az idei Sajtófotó Kiállítás pályaműveit.

 
Pár szó a Canon imagePROGRAF 8100 készülékről


Az imagePROGRAF iPF8100-es készülék 12 színű pigmentalapú tintával működő 44"-os nagy formátumú nyomtató, amely a fényképészeti és a képzőművészeti piac számára egyaránt tökéletes, tartós nyomatokat állít elő, kiváló képminőségben. Az iPF8100 a Canon új Lucia II., 12 színű pigment tintarendszerét alkalmazza. Az új, 25,4 mm széles, iker nyomtatófej bámulatos, 2400 x 1200 dpi felbontással dolgozik, a cseppecskék mérete 4 pl, a fúvókák száma pedig 30 720. A hozzáadott RGB színek nagyobb színskálát eredményeznek, a szürke és a fotó-szürke csökkenti a szemcsézettséget, jobb árnyalatvisszaadást, nagy színhűséget és következetes színhasználatot, a pigment tinta pedig megvilágított környezetekben is stabil színezetű nyomatokat biztosít hosszú-hosszú éveken át. A beépített színkalibrációnak köszönhetően továbbiakban szükségtelenné válik külső eszközök használata. Az iPF8100 nyomtatási minősége átlagon felüli, így tökéletes megoldás a professzionális teljesítményhez: 44" széles, szegélynélküli nyomtatás precíz színkalibrálással, amelynek eredményeként az elkészített poszterek biztosan kitűnnek környezetükből. Igen sokféle nyomathordozó használható: normál papír, CAD, újrafeldolgozott, fényes, próbanyomat, szintetikus, poszter, művészi, jelzőtábla hordozók - az iPF8100 mindegyiket könnyedén kezeli. Az új beépített automatikus ferdeségkorrekció szolgáltatás a papírvezetésnél, papírcserénél jelent nagy könnyebbséget a felhasználó számára.

A kiállítás honlapja: link

Azóta történt

  • Amatőr fotópályázat

    A Canon Fan Foto pályázatával már az amatőr fotósok körében is kezdetét vette az „UEFA EURO 2008” láz.

Hirdetés