Hirdetés

Retro elrendezést kapott a Rosewill Prism S500

Az amerikai vállalat a korábban jól megszokott helyére, vagyis a gépház felső szekciójában talált helyet a tápegységnek.

A 2004-ben alapított, kaliforniai Rosewill szerint a felül elhelyezett tápegységgel jobb légáramlást lehet elérni a számítógép belsejében, ennek fényében tervezte meg a Prism S500 jelzésű modelljét is. A microATX, ATX és E-ATX formátumú alaplapokat fogadó, 210 x 475 x 470 mm-es miditornyon emiatt nem találunk felül szellőzőnyílást, cserébe a felső kamrában elrejthetünk egy darab 3,5 hüvelykes meghajtót. A maradék adattároló sem fogja kiszúrni a szemünket, a méretenkénti két-két darabot az alaplaptálca hátsó oldalára lehet felfogatni.


[+]

Természetesen a manapság már szokatlan elrendezés miatt nem kell lemondani a hűtésről, ventilátorból 4 darab, 12 centiméter átmérőjű, dupla RGB gyűrűvel szerelt darabot kapunk előre beszerelve, míg az alaplaptálca előlap felőli részére további kettőt telepíthetünk, ezzel a jobb oldallap méhkas mintázatú szellőzői felé terelve a levegőt. A vízhűtéshez szükséges, 240 mm hosszú radiátor szintén itt kaphat helyet, ezen felül egy 360 milliméteres példányt is elhelyezhetünk a ház aljában. A bal oldallap már üvegből készült, ezzel rálátást biztosítva a legfeljebb 44 cm-es videokártyára és a 16 cm magas processzorhűtőre.


[+]

Az előlap két szélén végig futó LED szalag, valamint a ventilátorok fényeit az ASUS Aura Sync és az MSI Mystic Light Sync szoftverekkel vezérelhetjük, de a ház tetején elhelyezett dupla USB 3.0-s és jack csatlakozók mellett is találhatunk egy gombot, amivel ki-be kapcsolgathatjuk a világítást. Az üresen 8 kg-ot nyomó Rosewill Prism S500 az Egyesült Államokban már elérhető, 150 dolláros ajánlott fogyasztói áron.

Előzmények

Hirdetés