PCI Express 5.0-hoz való fizikai szintű implementációt tervezett a Rambus

A vállalat már licenceli a rendszert a potenciális érdeklődőknek, amely cégek két formában juthatnak hozzá.

A Rambus újabban egyre több tényleges fejlesztéssel jelentkezik, ami üdítően hat a sok évi pereskedésre kiépített üzleti modell után. A cég elsődlegesen a különböző szabványos interfészekhez fizikai szintű implementációjára alapoz, amire az iparágon belül van is igény, hiszen a chiptervezők számára talán egyszerűbb szimplán licencelni a Rambus megoldását, mint saját implementációt fejleszteni. Utóbbi ráadásul kockázatos is, hiszen nem lehet előre tudni, hogy jól fog működni.

A Rambus ráadásul megtalálja azokat a réseket, amelyeket tudnak célozni, most például egy PCI Express 5.0-s szabványhoz tervezett fizikai szintű implementációt jelentettek be, ami bizonyos iparági szereplők számára igen fontos komponensnek tekinthető. A licencelhető csomag tartalmazza a PHY-t, illetve a digitális vezérlőt, vagyis lényegében mindent, ami egy platformszintű implementációhoz szükséges, ráadásul a Rambus a dizájnt a 7 nm-es node-okhoz tervezte. Utóbbi több szempontból előnyös, egyrészt ez biztosítja a legjobb fogyasztást, másrészt a PCI Express 5.0 után leginkább a szerverpiaci szereplők fognak érdeklődni, ahol a 7 nm-es eljárás használata reális alternatíva.

A digitális vezérlő egyébként a Northwest fejlesztése, az említett céget ugyanis nemrég vásárolta fel a Rambus. Az így megszerzett technológiákkal a vállalat már nem csak teljesen integrált, hanem PIPE 5.2-hitelesítésű, harmadik féltől származó megoldásokat is támogat, amivel bővíteni tudják a potenciális ügyfélkört.

A vállalat a PCI Express 5.0-s fizikai szintű implementációjával a gépi tanulásban, az adatközpontokban, a HPC-piacban, illetve a nagy teljesítményű hálózati vezérlőkben érdekelt gyártókat célozza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés