Új Powerline csomaggal jelentkezik a D-Link

A D-Link bemutatta legújabb Powerline csomagját, mely DHP-343 típusjelzéssel érkezik és egy PowerLine HD nevű 4 portos switchet (DHP-342), valamint egy PowerLine HD Ethernet adaptert (DHP-302) tartalmaz. A PowerLine megoldások a vezeték nélküli hálózatok alternatívájaként alkalmazhatók, mivel az adatok továbbítása az áramhálózat segítségével valósul meg, így az információk a hagyományos konnektorokon keresztül közlekednek.

Hirdetés

A D-Link legújabb PowerLine csomagjában található 4 portos switchre egyszerre akár 4 készüléket is lehet csatlakoztatni, míg a hálózat másik oldalán a PowerLine adapter a routeren keresztül biztosítja a hozzáférést az internethez, hálózati tárolóhoz illetve más erőforrásokhoz. Természetesen az elektromos vezetékeken az információ teljesen titkosítva áramlik, ami igény esetén feloldható az adapteren található gomb segítségével.


[+]

A PowerLine switch és az adapterek a gyártó állítása szerint maximum 200 Mbit/másodperc sebességre képesek, ennek megfelelően elegendő sávszélesség áll rendelkezésre például a HD videók streamelésére is. A szükséges tempó biztosítása érdekében a switch a QoS azaz a Quality of Service technológiát is alkalmaz, ami segíti a rendelkezésre álló sáv optimális kihasználását előnyben részesítve a késedelemre érzékeny adatokat. A termékek a D-Link Green technológiáját is kihasználják, így ha bizonyos időn túl nem történik adatforgalom a hálózaton, az adapter készenléti módba kapcsolja önmagát, ami energiát takarít meg.

A D-Link Powerline DHP-343 nevű csomag ebben a hónapban kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés