Gitár erősítő + PC = Orange Amps OPC

Hirdetés

Az erősítőiről híres Orange Amps először másfél éve jelentkezett azzal az ötlettel, hogy egy tisztességes teljesítményű erősítő és egy asztali számítógép házasításából létrehoznak egy olyan egyedi és különleges terméket, mely talán talál magának egy értékes piaci rést. Így született anno az Orange OPC, ami úgy tűnik, életképesnek bizonyult, hiszen most modernizált belsővel, ennek ellenére mégis kedvezőbb áron újabb variánsokat jelentett be a gyártó.


[+]

Szemből nézve nem is feltételeznénk a klasszikus Orange Amps stílusjegyeket felvonultató ládáról, hogy egy teljes értékű számítógépet rejt. Először fentről szemlélve kezd gyanússá válni a dolog, amikor a szokásos csatlakozók és potméterek társaságában felbukkan egy USB port, illetve egy rés, ami egy slot-in rendszerű Samsung DVD-írót rejt. Erősítőként két 6,5”-os JBL hangszóróval operál, a doboz kialakításánál pedig a hardverek elhelyezése mellett az akusztikai tulajdonságokra is komoly figyelmet fordítottak a tervezők.

Összesen három különböző kiépítésben lesz elérhető: kétmagos Intel Core i3 2100 / 4 GB RAM (1125 dollár), négymagos Core i5 2400 / 6 GB RAM (1395 dollár) és szintén négymagos Core i7 2600K / 8 GB RAM (1579 dollár) processzor-memória párosítás köré épülnek a konfigurációk. Más szempontból a termékek nagyon hasonlók, így 500 GB-os merevlemezt, két HDMI, egy D-Sub, két-két USB 2.0 és 3.0, egy eSATA, valamint gigabites Ethernet csatlakozót és IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi adaptert tartalmaznak. A hangokért felelős rész jelen esetben kiemelt fontosságú, így az erősítő szokásos 1/4”-es jack aljzatai mellett 7.1-es kimenet és digitális forrás (koax és optikai) is található.

Nem elhanyagolható az előre telepített és konfigurált szoftvercsomag sem, mely a 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszer mellett olyan speciális muzsikus programokat is tartalmaz, mint az AmpliTube 3 (Orange erősítőkkel kiegészítve), a PreSonus Studio One Orange Edition, az Acoustic Mixcraft 5, az EZdrummer Lite és a LickLibrary Guitar Lesson Center. Ezen teljes értékű alkalmazásokkal együtt azért már valamivel jobb színben mutatnak az árcédulák. A kompakt méret (32 x 35 x 24 cm), a könnyű súly és a fogantyú segítségével a szállítás is egyszerű. A termékek forgalmazása az Orange weboldalán már meg is kezdődött.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés