Hangot is nyomtat a Fujifilm új instant kamerája

Az instax mini LiPlay persze nem konkrétan a hangot nyomtatja a papírra, csupán a felvételt rejtő QR-kódot.

A Fujifilm bemutatta instax mini LiPlay névre hallgató hibrid instant kameráját, amely már a besorolásból is sejthető módon különbözik a széria többi tagjától. Az újdonság ugyanis nem azonnal nyomtatja ki az 1/5” méretű, 5 megapixeles CMOS szenzor által elkészített képet a kamerába helyezhető „mini” formátumú instax papírra, hanem az egyelőre ismeretlen kapacitású belső memóriába, vagy pedig egy microSD memóriakártyára menti azokat, így utólag választhatjuk ki a nyomtatandó fotót. Ez leginkább abban az esetben jöhet jól, ha épp kifogytunk a papírból, de nem szeretnénk lemaradni a fontos pillanatokról.


[+]

A komponálásban és a képek effektezésében, kerettel ellátásában a hátoldalon található 2,7 hüvelyk képátlójú LCD kijelző segít, de a Bluetooth 5.0 kapcsolatnak köszönhetően akár okostelefonunkat is használhatjuk erre a célra, valamint adott a távkioldás lehetősége. Ráadásul vezeték nélküli fotónyomtatóként is használhatjuk a LiPlay-t, ugyanis nem csak az azzal készült képeket, de telefonunk galériájában lévő fotókat is kinyomtathatjuk vele. Jópofa funkció, hogy exponáláskor 10 másodpercnyi hangot is rögzíthetünk, amit aztán a képen elhelyezett QR-kódot beolvasva játszhatunk vissza.

A nagyjából 100 fotó ellövésére elegendő energiát biztosító beépített akkumulátorral szerelt Fujifilm instax mini LiPlay ezüst, fekete és rózsaszín változatokban válik elérhetővé június 14-én, vételára 160 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés