Computex 2017: RGB egérek és billentyűzetek a Cougar standján

A vállalat házakat és fejhallgatókat is kiállított, ráadásul nem is akármilyeneket.

A Cougar standján egy valamire biztosan számítottunk, az pedig a szemet gyönyörködtető dizájn. Nem is csalódtunk a látottakban, ehhez még mindig nagyon ért a cég, de a dizájn mellett más tényezők is számítanak, így érdemes az újdonságokat közelebbről is megtekinteni.

A billentyűzetek piacára több modell is érkezik. A világítást, illetve inkább RGB LED-eket használó konstrukciók között az Attack X3 RGB emelhető ki, amely igazából egy már létező termék, de a Computexen bemutatott verzió egy továbbfejlesztésnek mondható. A legfőbb fejlesztés a csuklótámasz, ezt ugyanis sok felhasználó hiányolta, és a Cougar úgy döntött, hogy a visszajelzéseknek van alapja, így az új Attack X3 RGB billentyűzet már megkapja ezt is. A kapcsolók egyébként maradnak Cherry MX megoldások, és ez érthető, hiszen ami bevált azon minek változtatni. Az új modell augusztusban lesz elérhető.

Cougar Attack X3 RGB Cougar Attack X3 RGB
Cougar Attack X3 RGB (forrás: PROHARDVER!) [+]

A másik világító billentyűzet a Ultimus RGB lesz, ami saját fejlesztésű kapcsolókat használ, és igen nehéznek van tervezve, amire a Cougar szerint azért van szükség, hogy ne csúszkáljon.

Cougar Ultimus RGB Cougar Ultimus RGB Cougar Ultimus RGB
Cougar Ultimus RGB (forrás: PROHARDVER!) [+]

Kicsit visszafogottabb vonalra utazva jön a Puri és a Puri TKL. Ezek is világítanak, de nem RBG LED-ekkel, hanem szimplán sárgán. Az újdonságok támogatják az összes gomb egyidejű lenyomásának érzékelését, illetve konkrétan fedéllel jönnek, amely csuklótámaszként is használható. A Cougar elsődlegesen az internetkávézókba szánja mindkét modellt, de persze otthonra is jók.

Cougar Puri és Puri TKL Cougar Puri és Puri TKL
Cougar Puri és Puri TKL (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Puri és a Puri TKL között a különbség csupán annyi, hogy utóbbin nincs numerikus rész, emiatt ez kisebb.

Cougar Minos X3 Cougar Minos X3 Cougar Minos X3
Cougar Minos X3 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az egerek tekintetében a a Minos X3 és X5 emelhető ki. Előbbi eddig is létezett, de most kap egy fehér színű verziót, aminek narancssárga kábele lesz. Utóbbi már újdonság, és a legfőbb előnyeként a cég a cserélhető hátlapot emelte ki. Ez nyilván a dizájn szempontjából fontos, de maga a Minos X5 a képességek területén sem mondható rossznak. Többek között 12 000 dpi-s optikai szenzorral dolgozik, 6 programozható gombja van, a beállított profilokat 512 kB-os memória tárolja, Omron kapcsolókkal rendelkezik, és 2000 Hz-es frissítés mellett képes az USB interfészen keresztül továbbítani az adatokat.

Cougar Minos X5 Cougar Minos X5 Cougar Minos X5 Cougar Minos X5
Cougar Minos X5 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Revenger S is egy új egér, amely az eddig is elérhető Revengert egészíti ki. A különbség mindössze annyi, hogy az új S verzió egy picikét rövidebb.

Cougar Revenger és Revenger S Cougar Revenger és Revenger S
Cougar Revenger és Revenger S (forrás: PROHARDVER!) [+]

A házak tekintetében újdonság a Panzer EVO, amely az eddigi Panzer MAX módosított változata. Ez kimerül abban, hogy a ház felül, elől és két oldalt edzett üveget kapott.

Cougar Panzer EVO Cougar Panzer EVO
Cougar Panzer EVO (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ennél sokkal érdekesebb fejlesztés a Conquer, amely egy csúcskategóriába érkező ház lesz igen érdekes dizájnnal. Az ATX méretű alaplap mellé 3 darab 3,5"-es és 4 darab 2,5"-es meghajtó fér bele, a VGA hossza 350 mm lehet, és vízhűtésre is van lehetőség, egy 360 mm-es radiátorral felül, illetve egy 240 mm-essel az előlap mögött.

Cougar Conquer Cougar Conquer Cougar Conquer
Cougar Conquer Cougar Conquer Cougar Conquer
Cougar Conquer (forrás: PROHARDVER!) [+]

Végül fejhallgatókat is szemügyre vettük. Ezek közül az Immersa Pro a már elérhető Immersa modell felturbózott verziója. Nagyon puha kagylókkal rendelkezik és ezek csatlakozásánál forgatható gyűrűk vannak. Az egyik egyik oldalon a hangerőt, a másik oldalon az elnémítást lehet állítani, és a mikrofon is visszahúzható.

Cougar Immersa Pro Cougar Immersa Pro Cougar Immersa Pro
Cougar Immersa Pro (forrás: PROHARDVER!) [+]

Cougar Phonix Cougar Phonix
Cougar Phonix (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Phonix és Phonix PC fejhallgatók is jönnek, utóbbi kicsit egyszerűbb anyagból készül, nem kapja meg a cserélhető fülpárnákat, illetve a Pro esetén a mikrofon is levehető, míg a másik esetében nem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés