Computex 2017: játék, robot és rengeteg hardver

Még több kiállító, még több tematikus rész és növekvő hangsúly a játékokon, illetve a robotikán és a mesterséges intelligencián.

Május vége, június eleje a PROHARDVER! számára már évek óta a Computexről szól, és idén sem lesz ez másképp, hiszen a május 29-én helyi idő szerint 10:30-kor kezdődő nemzetközi sajtórendezvény az első hivatalos eseménye az idén már 36-ik alkalommal megrendezésre kerülő kiállításnak. Az eseményt szokás szerint Mr. Walter Yeh, a TAITRA ügyvezető alelnökének előadása nyitotta meg, aki ismertette a kiállítás menetrendjét.


[+]

Ezek szerint a tavaly elkezdett, témák szerinti bontás idén is megmarad, az innováció/startupok, üzleti megoldások, IoT és játékok mellett pedig megjelenik az AI/robotika is, a komoly hangsúlyt kapó játékos, részben pedig megjelenik a VR. Mindemellett a szó szoros értelmében vett Computex mellett idén is lesznek társkiállítások. Ezek között ott van a tavalyról ismerős, alapvetően a startup cégek számára rendezett InnoVEX, illetve az okos eszközökre, 3D nyomtatásra és IoT-re kihegyezett SmartTEX. Továbbra is külön helyet kapnak az Apple cuccok az iStyle nevet kapott rendezvényen, ami viszont újdonság, hogy növekvő fontosságának megfelelően immár külön kezelik a játékos és VR szekciót is, ezekre is külön hangsúlyt fektetnek.


[+]

Az új termékek és megoldások bemutatása mellett pedig versenyek is lesznek: május 29-én a Helium Night Taipei keretében a HWBOT tart egy olyan OC-s versenyt, ahol folyékony nitrogén helyett a „kissé” hidegebb folyékony héliummal próbálják majd meg a versenyzők kihozni a maximumot a rendelkezésre álló hardverekből. Június 2-án a Computex Modding Challenge – CyberMods moddingversenyt tartják meg, de május 30 és június 2 között zajlik majd a DOTA 2-es ZOTAC CUP Masters is, amelynek döntőjére 3-án délelőtt kerül sor.


[+]

Természetesen a kiállítás előzetesében muszáj, hogy szó essen a számokról is, úgyhogy Walter Yeh úr ezekkel sem fukarkodott: amit eddig tudni lehet, az az, hogy a tavalyihoz képest közel 11 százalékkal több előre regisztrált látogatót várnak (a teljes látogatószám 40 ezer felett lehet majd), őket pedig 26 ország 1602 kiállítója várja 5010 standon.


[+]

Végezetül pedig sor került a 2017-es d&i (dizájn és innováció) díjak kiosztására is, amit a TAITRA az iF-fel közösen szervez. Idén ez annyiban jelent különlegességet, hogy ez a tizedik ilyen alkalom, volt tehát ok az ünneplésre, úgyhogy a megszokott kategóriák mellett két céget külön is díjaztak azért, mert idén tizedszerre sikerült valamilyen kategóriában díjat nyerniük. Tekintettel arra, hogy a hivatalos megnyitó csak holnap lesz, a díjazottak teljes listáját csak holnap hozzák nyilvánosságra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés