Festőkről nevezi el a 2019-ben érkező lapkáit az AMD?

A kiszivárgott útitervben feltűnik egy Matisse és egy Picasso kódnevű fejlesztés.

Az AMD útiterve a 2018-as évre mondhatni nyitott könyv, hiszen korábban kiderült már, hogy a Summit Ridge lapkát leváltja a Pinacle Ridge, illetve a Raven Ridge is minden piacon elérhető lesz. Ráadásul ezek használhatók a Socket AM4-es foglalatban, és az sem titok, hogy a Pinacle Ridge a Summit Ridge továbbfejlesztése, míg a Raven Ridge négy Zen magot, illetve 11 NCU-t tartalmazó IGP-t kap.


(forrás: Informatica Cero) [+]

Az Informatica Cero azonban megszerezte a 2019-es évre vonatkozó útitervet, amely két új lapkát említ meg, és innentől kezdve az AMD festőkről nevezheti el ezeket. A Raven Ridge SoC APU-t a Picasso SoC APU válthatja, amely a kiszivárgott kép alapján egy továbbfejlesztés lesz, tehát mobil és asztali szinten is ugyanazt a tokozást használja.

Ennél érdekesebb a Matisse kódnevű processzor, amiben állítólag már Zen 2 magok lesznek, és az AMD korábban azt mondta, hogy ezek már 7 nm-es node-on készülő lapkákba kerülnek. Ennél többet sajnos erről a fejlesztésről nem tudni, de a képen látható, hogy a foglalat marad Socket AM4, vagyis elképzelhető, hogy ez is belehelyezhető lesz az aktuális alaplapokba.

A pár hónap múlva érkező termékekre visszatérve a Pinacle Ridge állítólag már a GlobalFoundries 12 nm-es LP node-ján készül, legalábbis az Informatica Cero legfrissebb információi szerint, ami igazából sejthető is volt, ugyanis pár napja Mark Papermaster pont tett egy erre utaló nyilatkozatot. Az új adatok alapján ennek a processzornak a startja jövő februárra várható, és később lesznek energiatakarékos, illetve üzleti modellek is. Arról is szólnak a pletykák, hogy az alaplapgyártók új 400-as sorozatú vezérlőhidakat is kapnak, így ebből a szempontból is megújul a kínálat.


(forrás: Informatica Cero) [+]

A szerverpiacra vonatkozó 2018-as terveket is kiszivárogtatta az Informatica Cero, amelyben feltűnik a Vega 20 kódnevű gyorsító. Utóbbiról régóta tudni, hogy a Vega 10 továbbfejlesztésének tekinthető, a dupla pontosság teljes sebességű támogatásával, megduplázott memóriabusszal, illetve a PCI Express 4.0-s vezérlővel. Ehhez érkezhet az év legvégén az új, Rome kódnevű EPYC platform, amely a korábbi adatok szerint 7 nm-es gyártástechnológián készül és összesen 48 darab Zen 2 magot tartalmaz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés