- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Asztrofotózás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
Ne üzengessenek, dobják piacra! Ígéretet annyit hallotunk már, hogy dunát lehetne rekeszteni az adatbázisokkal.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
awexco
őstag
Amd egy igen jól átlátható megoldást tett le az asztalra a ryzen szerepében .
Gyakorlatilag 4,6,8,10,12,16,32 maggal ugyanazt a magot használja tetszés szerint . Egyszerű mint a faék de ez kevésbé problémás mint 6 milió féle terméket bevezetni és küzdeni , hogy éppen miből van hiány .De a vevő számára is könnyen kiválasztható , hogy mit vegyen .
Szerencsére a gyártástechnológiai il a platform szintű hátrányát is ledolgozta , így egy igen jó életképes terméket nyújt . Amennyiben minden szinten vevő lesz a piac a termékekre akkor újra pozitívba fordulhat a cég mérlege és szépen pénzt termelhetnek .
Azért a munkaállomások illetve a szerverpiaci termékek felfutása biztos nem két perc lesz . Lehet , hogy tévedek de szerintem a dell, hp stb még ki sem hozta a ryzenes munkaállomásait .
Vega még nem jött ki de ott is egy igen pozitív kép festhető le .
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
válasz
#06658560 #47 üzenetére
Az ilyen grafikonokat én úgy szoktam értelmezni, hogy vagy-vagy. Ez az ami tuti meglesz. A négyszeres sebesség/fogyi arány nem tudom, hogy jöhet össze. Szerintem legfeljebb úgy, hogy a GloFo 14nm-es eljárása nagyon rosszul skálázódik, és kisebb frekiken nagyobb a különbség a 28nm-hez képest, mint amit az asztali prociknál láttunk.
További lehetőség az is, ami a cikkben is említésre került: "Az új APU egyébként már egy újabb verziójú 14 nm-es FinFET node-on fog készülni."[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
-
Nektek megoldás lehetne, ha lehetne kapni a Bristol Ridge-et boltban. AM4-be megy az is, így mégiscsak egy modern platformra válthatnátok.
De az XP-s gépből kiindulva nem nagyon van nálatok fejlesztés, szóval kb mindegy, hogy halott vagy élő platformra költötök. Ha olcsón kell valami, akkor most az A8-7600 18k alatt megy, de irodai melóra jobb lenne egy Pentium G4560 (2c/4t, ez is 17k körül), feltételezem az IGP ereje mindegy esetetekben.
(#46) Zotya84: sok sikert a harchoz akkor!
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Zotya84
őstag
Jó, de én melóban egy haldokló XP-s (tudom:
) AM2-ről akarok váltani, de már nem akarok megint kifutó szériára ugrani, hiába jó az az A8-7600, főleg most, hogy ennyire leesett az ára. S az újjal olcsóbban üzemeltethető, fejletteb hardvert tudok ehelyére bepakolni, s a vezetés is puhul, hogy végre itt az idő. Csak jó volna, ha az említettre lehetne ugrani...
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
awexco
őstag
válasz
Petykemano #21 üzenetére
kuka vagy értékesítés
ez nem a selejt arányról szól .
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
-
Whysperer
addikt
hjaja persze csak nem akartam átkölteni : "AMD azt üzeni" erről akaratlanul is ez ugrott be.
Nem zudom srácok szoksásos probléma nekem az a baj ,hogy AMD csak akkro lesz király,ha mindenben lealázza a Intel-t meg AMD-t akkor fog elismerést kapni. Ami gyengébb addig csak "rossz fúj stb." szokásos nóta.
(#39) Yutani : ÁMEN
Szeretném már ezt a ...ás h...ék FX-t 4 év után lecserélni.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #36 üzenetére
Nincs igazán rá szükség, mivel végül kiderült, hogy minden eredetileg felmerült probléma javítható volt szoftveresen az AGESA frissítésével. Ezt április közepén meg is tették. Az erre vonatkozó panaszokat az AGESA 1.0.0.4-gyel le is zárták, mivel reflektáltak mindre.
A fejlesztések most gyakorlatilag kizárólag az órajel emelésére koncentrálnak, hogy később jöhessen pár nagyobb órajelű Ryzen.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
Inkább azt üzenjék meg mikor jön a rev2 vagy bármi is legyen a neve
-
Az APU kissé fájó pont nekem is, de végül is ráérek, jelenleg az A8-7600 is overkill arra, amivel játszom.
Amúgy csak azért kérdeztem, hogy mit vársz/tok, mert nem volt egyértelmű az írásból. Ha lesz VGA, a Ryzen 5 1400 már teljesen vállalható áron megy, ha APU kell, akkor megértem.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Zotya84
őstag
Én már semmire, én tudom, mit veszek, de jó volna ha APUik végre piacra kerülnének. Olyan régóta hozták, hogy Zen így, Zen úgy, aztán amellett, hogy mennyit késett, még jó darabig eltart mire a kínálat kiteljesedik. Azért márciusban már bíztam benne, hogy május végére APU-tól R7-ig minden piacon leszen.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
Chaser
legenda
eléggé hasonlít ez a mese egy core i nevű projecthez pár évvel ezelőttről amit az intel írt
volt ryzen 5 teszt, elmúlt két hétben annyira nem követtem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
t72killer
titán
Tudtam, hogy le kell tekerni a cikk legaljára az érdekességekért
A 16mag @3.5GHz már tényleg jó cucc lesz, bár lehet meg kell várni vele a 7nm-es processzt.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Gyártási oka van a Ryzen 3 megjelenésének. A Summit Ridge az elején kis mennyiségben készült, majd bővítették a gyártósort, és jött a Ryzen 5. Most bővítik megint, igen sokra, és jöhet már egy rakás termék. Ha most kiadnának mindent, akkor mindenhol valamekkora hiány lenne. Ezt nyilván el akarják kerülni, tehát akkor lesz kiadva az összes modell, ha elegendő lesz a gyártókapacitás. Itt azért számolni kell, hogy eladási tételben egy Ryzen 3 simán verni fogja a Ryzen 7-et. Sokkal olcsóbb, így sokkal több lesz rá az igény, tehát sokkal több Summit Ridge-et is kell gyártani. Selejt alig van, azzal nincs probléma, ez egy kiforrott node.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Yutani
nagyúr
válasz
#06658560 #22 üzenetére
Forrás az ígérgetésre?
(#27) Abu85: Valójában még egy 2 mag / 4 szál verziót is ki tudnának adni, ha tényleg az utolsó szilícium morzsáig el akarnának adni mindent.
Egyébként pusztán piaci oka van (árbevétel), hogy az R3-at ennyire elcsúsztatják? Vagy kevés a selejt és be kellett várni egy bizonyos mennyiséget?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #21 üzenetére
Addig csonkítható, amíg a piaci igényeknek ez jót tesz. Maga a lapka nagyon pici annak ellenére, hogy nyolcmagos, és azzal, hogy a WSA szerződés a GloFo-val számos anyagilag meghatározott tételt tartalmaz, az AMD nagyon jól tud számolni, hogy megéri-e egy kisebb lapkát csinálni, vagy jobban járnak, ha a mostanit használják, és a piac igényei szerint letiltogatják az egyes részeit. Úgy néz ki, hogy olcsóbb ez az irány. Csupán erről van szó, semmi másról. Az meg világos, hogy az AMD a számára olcsóbb opciót választja.
[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
Főhet az Intel feje rendesen.....nem lesz elég átállítani a szitázógépet i7-8700-ra, muhahaha
És az Intel marketingosztálya sem új A8-assal fog közlekedni, jó lesz a használt Toyota is.
Nyihihihihi, savanyú a szőlő.....! Tick-tock.....ja!....Na persze. -
Petykemano
veterán
Én azt hittem ,azért tart ilyen soká kihozni, mert a ravem athlonja lesz.
A zeppeint hiová lehet még tovább csonktani? 3Ghz, 4 MB L3? 2 mag? Ez már azért nagyon az alja, a gané lapka. Persze ha van, nyilván jobb nekik, ha valamilyen formában értékesítik. Ellenben elég baj, ha ilyenek jelentős számban keletkeznek. Na mindegy, fura.
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
komi77
senior tag
Így van, lehet jobban fogynak a vártnál a Ryzenek. Még mi lehet itt év végéig a Vegával, Ryzen 9-el, új mobil és szerver platformokkal? Ha egy kicsit szerényebben fognak árazni és a kezdeti szoftveres problémák is mind megoldódnak akkor borítékolható a siker. Intelék is dobálgatnak új holmikat. Kérdés, hogy melyik csapat találja meg jobban a vásárlókat.
Szegény ember kézzel nőz.
-
vhw
addikt
Ugyan nehéz nem látni a típus számozásban a párhuzamot...
De miért alakult úgy, hogy a páratlan számozást választottak, mikor a párossal utalhatnának a magok számára.
Van kutatás arra vonatkozóan, hogy a páratlan számok alkalmazása előnyösebb a marketing szempontjából?"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
törölt tag
Az asztali vonalon történt akkora előre lépés, mint amit most a mobilra jósolnak? Mert nekem nem rémlik az a durván 400% Perf/W. Azt meg kétlem, hogy új architektúrát hoznának.
-
Whysperer
addikt
Dalszöveg
Kossuth Lajos azt üzente,
Elfogyott a regimentje.
Ha még egyszer azt üzeni,
Mindnyájunknak el kell menni,
Éljen a magyar szabadság,
Éljen a haza.Esik eső karikára,
Kossuth Lajos kalapjára,
Valahány csepp esik rája,
Annyi áldás szálljon rája!
Éljen a magyar szabadság,
Éljen a haza.Kossuth Lajos íródiák.
Nem kell neki gyertyavilág:
Megírja ő a levelet
A csillagok fénye mellett.
Éljen a magyar szabadság!
Éljen a haza!ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
komi77
senior tag
Biztatónak látszik ez az úti terv. Remélhetően az ütemezést is tudják tartani - eddig sikerült. Úgy fest ütőképes áruval fednek le minden szegmenst, és közben már az újabb termékek fejlesztésével foglalkoznak
Szegény ember kézzel nőz.
-
-
fuvi
senior tag
APU kezdődik!
-
Tyrel
őstag
Valamikor a Vega megjelenésének környékén nem tesztelnétek újra a Ryzeneket is, hogy lássuk milyen hatással voltak rájuk a javítások?
Turenkarn
-
arn
félisten
Varjuk szeretettel, mert az elso szeriat inkabb kihagynam.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
ROBOTER
addikt
Amikor ránézek ezekre a prezidiákra, a dizájn miatt mindig az hiszem, hogy ubuntu eseményt nézek.
-
Zotya84
őstag
Jó-jó, csak jönnének már. Annyi szép diát láttunk, hogy most már lassan jó volna terméket látni, mert rohadt türelmesnek tartom magam, de eddig valahogy nem érzem, hogy olyan nagyon tarolnának. Pedig nem egy embert ismerek, aki várja az új termékeket - köztük én is az első árának normalizálódását.
Azaz, most már ideje volna látni a folytatást is nem csak a kezdetet...
-
Watchdog
aktív tag
Akkor ez a Ryzen 3 még mindig az eredeti 8C/16T chip herélése lesz további letiltogatással?
-
zzola
titán
Egy rev.2-re talán már én is benevezek, gondolom addigra javítják a kezdeti nehézségeket....
Új hozzászólás Aktív témák
ph A teljes termékskála kint lesz az év végéig, de kapunk egy teljesen váratlan platformot is.
- Biztonsági okokból fogná vissza a befektetéseket az EU
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Zotac legkomolyabb GeForce RTX 5090 kártyája 600 wattot eszik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Elektromos autók - motorok
- Parfüm topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Intel Core i5 13600KF / i7 12700KF / 12700K processzorok 2 év garancia 27% áfa