Másfél évvel a start után bejelentette az új GeForce-ok elérhetőségét az NVIDIA

No persze az utóbbi időben ezzel már nem volt akkora gond, de helyenként mostanra egészen értékelhető árak is összejöttek.

Némileg szürreális kiírással reagált az aktuális VGA-piaci eseményekre az NVIDIA, ugyanis a vállalat a Restocked & Reloaded kampány kapcsán tudatta, hogy a GeForce RTX 30-as sorozat – másfél évvel a hivatalos bejelentés után – elérhetővé vált. Nyilván ez az elmúlt időszakkal kapcsolatos helyzetre reflektál, amikor kisebbfajta csoda kellett a VGA-k beszerzéséhez, de a bányászláz lassan alábbhagy, ami tényleg látványos hatással van a grafikus kártyák elérhetőségére.


[+]

Mindez már hetek óta látszik, általánosan elmondható, hogy egyre több VGA van a kereskedőknél raktáron, a problémát jelenleg inkább az jelenti, hogy az árak csak lassan normalizálódnak. Mostanra viszont már olyan üzletek is vannak, amelyek ajánlott fogyasztói áron, vagy csak picivel fölötte árulnak bizonyos készleteket.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenhol értékelhető árakkal lehet majd találkozni, mert sok beragadt készletről tudni, de mostantól megéri kutatni a webáruházakban, mert relatíva nagy lett az esélye, hogy tényleg raktáron lévő termék jön szembe, ráadásul olyan áron, ami sokak számára felvállalható lehet. Az igazán előrelátó vásárlók persze dönthetnek úgy, hogy megvárják a generációváltást, amely még az idén befut, és az előzetes adatok alapján látványosan gyorsabb megoldások készülnek az aktuális alternatíváknál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés