2018. június 25., hétfő

Útvonal

Hírek » Digicam rovat

Nikon-Fuji X Turbo adapter a Mitakontól

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: DPReview

Az új adapternek köszönhetően változatlan átlós látószöggel lesznek használhatóak a full frame objektívek a kisebb szenzoron.

A kínai Zhong Yi, vagy röviden csak ZY Optics, a Lens Turbo adapter új változatával jelentkezett, ezúttal Fuji X bajonettre, ami lehetővé teszi a full frame képkockát kirajzoló Nikon optikát használatát Fujifilm vázakon. Mindezt teszi úgy, hogy a Metabones Speedboosterhez hasonlóan megtartja az objektív natív átlós látószögét, ami 0,726x crop-faktort jelent APS-C rendszerre viszonyítva. A Lens Turbo II N(G) - FX átalakító konverziója azonban nem teljesen pontos, mivel a kapott értéket visszaváltva, például egy 50 mm gyújtótávolságú objektív esetén megközelítőleg 55 mm-t kapunk, 1,09x-es szorzó mellett. A gyútáv csökkentés hozadéka emellett, hogy nagyobb lesz a teljes, szenzorra beeső fénymennyiség, így a rá felcsavart optika effektív fényerejét eggyel növeli.


[+]

A gyártó elmondása szerint az új, 4 elemből felépülő dizájnnak köszönhetően, melyben helyett kapott egy extra alacsony szórású tag is, tovább javultak az optikai tulajdonságok, ami elsősorban jobb felbontóképességet és csökkentett aberrációt jelent a képszéleken. A Nikon mellett Canon és M42 bajonettel is elérhető, teljesen manuális adapter 32 mm magas és 63 mm átmérőjű, tömege 165 g, az ára pedig 150 dollár körül alakul.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.