Hirdetés

Hasznos kiegészítőket kapott a Nexus Prominent R számítógépház

Hirdetés

A Nexus Prominent család két tagja, a Prominent 5 és 9 egy évvel ezelőtt debütáltak, az idei modell pedig az R jelzést viseli. A feketére festett 505 mm magas, 212 mm széles és 530 mm mély, torony formájú kasztni minden irányban hízott a korábbi típusokhoz képest, ezáltal még tágasabb lett, ami a szerelhetőségre és szellőzésre is pozitív hatással lesz.


[+]

A lyukacsos dizájt felvonultató Prominent R igazi újítása egyrészt a továbbfejlesztett rezgéscsillapítás, amihez a lehető legtöbb helyen gumírozott alátéteket használtak fel. Igaz ez a szerszám nélkül szerelhető, meghajtókat tároló keretekre, a ventilátorok helyére, az alulra helyezhető tápegység fészkére, illetve a ház talpára is. A másik újítás, hogy a ház tetején nem csak a szokásos I/O csatlakozókat találjuk, hanem egy komplett SATA dokkolót is, így a ház szétszerelése nélkül be lehet üzemelni bármilyen SATA csatlakozósorral rendelkező meghajtót. Ezenkívül az USB 2.0 mellett egy USB 3.0-s port is megjelent a kor követelményeinek megfelelően.


[+]

A szellőzésről két darab gyárilag beépített 120 mm-es ventilátor gondoskodik, és négy további szélgép elhelyezésére van lehetőség (a megfelelő helyeken porszűrővel ellátva), melyek a felhasználó döntésétől függően lehetnek 80, 90, 120 vagy 140 mm-esek.


[+]

A Prominent R ATX és mATX méretű alaplapok fogadására alkalmas, valamint a megfelelő helyeken a hűtés, kábelek, valamint a vízhűtő csövek elvezetéséhez szükséges kivágásokkal is rendelkezik. Meghajtókból négy darab 5,25 és hat darab 3,5 hüvelykes rekeszt kínál, melyek közül a kisebbik fiókok rejtve vannak. Az egyik 5,25 hüvelykes fiók – igény szerint – kívülről is elérhető 3,5"-es méretű rekesszé alakítható.

A Nexus Prominent R áráról és a pontos megjelenés dátumáról egyelőre nem érkezett információ.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nexus

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés