Hirdetés

Nexus ház csendes PC-k építéséhez

Hirdetés

A rotterdami székhelyű Nexus bejelentette új PC-házát, mely elsősorban azok számára lehet érdekes, akik csendes konfigurációt szeretnének összeállítani. A Caterpillar névre keresztelt midi torony microATX és ATX alaplapokat fogad, ám ezeket a megszokott módszerrel ellentétesen kell beszerelni, úgy, hogy a bővítőkártyák kerüljenek felülre, a processzor pedig alulra. A tápegységet a ház aljába kell illeszteni, így az alaplapot ellátó vezetékek hosszával sem lesz baj.

A fémhálós előlap mögött, illetve hátul, a processzor magasságában egy-egy csendes, percenként 1000-et forduló, 120 mm-es ventilátor kapott helyet. Az általuk keltett huzat nem csupán a CPU-t és közvetlen környékét szellőzteti hatékonyan, hanem az ugyancsak alulra helyezett merevlemezkeret is részesül a friss levegőből. Hogy a ház felső harmadában, a bővítőkártyák tájékán se rekedjen meg a forróság, az oldalfalon alakítottak ki szellőzőrostélyokat.

A lyukacsos ajtó mögött három 5,25 hüvelykes és két 3,5 hüvelykes rekesz van, de utóbbiak közül csak az egyik érhető el kívülről. A már említett HDD-keretbe négy darab 3,5 colos tárolóegységet lehet tenni. A zajtalan üzem érdekében mindkét oldallapot szivacsos zajszigetelő anyag borítja belülről, melyet felül és alul további hangelnyelő darabok egészítenek ki. A ventilátorok rezgése a gumis rögzítő miatt nem tevődik át a ház fémrészeire, ezenkívül a ház lábai is gumibetétesek. Összeszereléskor nem árt némi figyelmet fordítani a meghajtókra, ezekhez ugyanis, úgy látszik, nem jutott külön rezgésgátló elem. A 197 x 529 x 437 mm-es házon felül látható a bekapcsológomb, ezalatt külön kis ajtó rejti a csatlakozópanelt egy FireWire, két USB 2.0 és két audioporttal.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nexus

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés