Hirdetés

Nem engedi el a Gigabyte a taktikai monitor elnevezést

Újabb gamer monitorral bővült a Gigabyte kínálata, az Aorus CV27Q hajlított VA panelt és aktív zajszűrést is kapott.

Nyár közepén mutatta be a Gigabyte első olyan monitorát, mely esetében a „taktikai” megjelölést használták, a frissen leleplezett Aorus CV27Q termékoldalán pedig még ennél is továbbmentek, állításuk szerint az újdonság a tökéletes újdonság azok számára, akik AAA címekkel játszanának, vagy csak szimplán szórakoznának egy kicsit.


[+]

Ahhoz kétség sem fér, hogy az 1500 mm-es sugarú íven hajlított, 27 hüvelyk képátlójú, 2560x1440 pixel felbontású VA panel bizonyára remek játékélményt nyújt majd, főleg ha figyelembe vesszük a 165 Hz-es frissítési rátát és az 1 ezredmásodperces válaszidőt. A monitort AMD FreeSync 2 HDR támogatással is felruházták, a 90%-os DCI-P3 színtérlefedettségnek köszönhetően pedig az egyszerűbb grafikus feladatokról sem kell lemondanunk. A kissé nagyzoló termékismertető írásakor valószínűleg figyelembe vették a Black Equalizer 2.0 névre keresztelt technológiát, valamint az aktív zajszűrést is. Előbbi zónánként képes szabályozni a fényerőt, így anélkül világosítja fel a sötét részeket, hogy a világos területek kiégnének, utóbbi pedig beépített mikrofonok segítségével igyekszik csökkenteni a háttérzajt, miközben a jack csatlakozóra kötött, maximum 600 ohm ellenállású fejhallgatónkat használjuk.


[+]

A monitor dönthető, forgatható és állítható magasságú talpat kapott, a hátoldalon pedig az RGB Fusion 2.0 szoftverből vezérelhető színes fények mellett két darab HDMI 2.0, egy DisplayPort 1.4, két USB 3.0 és két 3,5 milliméteres jack csatlakozó sorakozik.


[+]

A Gigabyte Aorus CV27Q megjelenési dátuma és várható árazása egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés