A Microsoft jobb lencsét tervezett az Oculus Rifthez

Immáron elmondhatjuk, hogy a Microsoft is hozzátett egy egészen picit a virtuális valóság jövőképéhez, hiszen terveztek egy olyan lencsét az Oculus Rifthez, amely az alapértelmezett lencsénél jobb képminőséget kínál. Erről a vállalat egy összehasonlítás is készített.


[+]

A képen látható, hogy a Microsoft megoldása valóban több szituációban jobban teljesít. Aki erre az élményre vágyik, nos körülményes úton beszerezheti. A Microsoft nyíltan közzétette a lencse elkészítéséhez szükséges CAD fájlokat és forráskódot, amelyet bárki szabadon felhasználhat, de maga a lencse is megvásárolható az alábbi oldalon keresztül, méghozzá 89,5 dollárért. Nyilván kettőt kell venni, hiszen két szemünk van. Aki mégis optikussal szeretné elkészíttetni a linkelt fájl alapján, annak fontos információ, hogy a lencsét be kell vonni VIS-AR (visible light antireflection) réteggel.

A lencse házát 3D-s nyomtatóval kell kinyomtatni és a minőség érdekében a Microsoft az Objet Eden 260 3D gépet javasolja.

Az új lencse hátránya egyébként, hogy picit csökkenti Oculus Rift látószögét, de ez az élesebb kép ára. A két lencse és a ház elkészítése összességében bőven benne lesz 200 dollárban, tehát picit luxusnak tűnik a Microsoft megoldása.

Azóta történt

Hirdetés