Berúgja a GPU-s gépi tanulást a Windowson a Microsoft

A TensorFlow-DirectML segítségével bármilyen, DirectX 12-vel kompatibilis grafikus vezérlővel lehet neuronhálót tréningelni.

A Microsoft bejelentette, hogy a Google által tervezett, nyílt forráskódú TensorFlow keretrendszernek elkészítették a DirectML API-n futó változatát, amely mostantól végleges formában is elérhető az alábbi oldalon keresztül.

A TensorFlow-DirectML névre keresztelt csomag Windows 10 operációs rendszeren, illetve Windows Subsystem for Linux (WSL) felületen fut, ráadásul kompatibilis minden olyan GPU-val, amely támogatja a DirectML-t. Ebbe gyakorlatilag minden DirectX 12-t támogató implementáció beletartozik, bár az egyes gyártók specifikus metaparancsokkal is kiegészítik a saját meghajtóikat, vagyis a modernebb hardvereknél nagyobb teljesítmény is várható. A Microsoft azért javasolja az elérhető legfrissebb eszközillesztők telepítését.

A TensorFlow-DirectML segítségével igen sok Windows 10-et futtató gép előtt megnyílik a neuronháló GPU-val gyorsított tréningelése. Természetesen mindenki használhatja a meglévő modelljét, ha éppen van, de a Microsoft kiadott pár mintát is, ami segíthet az érdeklődőknek az eligazodásban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés