Megadebüt: Intel 875P chipsetes alaplapok dömpingje

Hirdetés

Az MSI a már ismertetett 875P Neo-FIS2R nevű modelljét mutatta be, amely a cég CoreCell nevű chipjét is használja már. Ez utóbbi szabályozza a rendszerhűtőt, tartalmaz egy árammegtakarító funkciót és tuningopciókat is kínál. Az új "deszka" ára 255 euró. A kistestvére, a 875P Neo-LSR nevű típus 205 eurót kóstál majd.

Az EPoX cég az EP-4PCA3+ nevű alaplapját ismertette. Az ICH5 déli híd integrált négycsatornás RAID-es Serial-ATA vezérlőt tartalmaz, így akár nyolc IDE-meghajtót is ráköthetünk. Az EPoX a HighPoint HPT374 lapkát alkalmazza e célra. Az EP-4PCA3+ ára 199, a némileg "karcsúbb" EP-4PCA3I ára körülbelül 169 euró lesz.

Szintén az Intel 875P chipsetjére támaszkodik a Tyan Trinity i875P S5101 és az AOpen AX4C(-Max) alaplap is. Utóbbi két érdekes funkciót is kínál. Az egyik a "SilentTek", amely az MSI termékénél alkalmazott chiphez hasonlóan szabályozza a rendszerhűtőt, míg a másik az úgynevezett Hercules PCI-slot. Ezt a különösen nagy teljesítményfelvételű PCI-os kártyák számára találták ki és saját 3,3 Voltos vezetékkel is rendelkezik, maximum 3 Ampert tud feldolgozni. Leginkább SCSI-kártyáknál jöhet majd jól ez az új bővítőhely.

Végül, de nem utolsósorban meg kell említenünk az ASUS P4C800 típusú "deszkáját", amely az első "ASUS Intelligence" (AI) funkcióval felszerelt ASUS-termék lesz. A 260 eurós árért már a P4C800 Deluxe verziót is megkaphatjuk majd. Néhány feature: négycsatornás Serial-ATA-vezérlő, RAID, 3Com gigabites integrált LAN, Firewire-portok és WinCinema szoftver.


Forrás: www.hartware.net---MSI


Forrás: www.hartware.net---EPoX


Forrás: www.hartware.net---Tyan


Forrás: www.hartware.net---AOpen


Forrás: www.hartware.net---ASUS

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés