Szögletes és ívelt kialakítású DVD-meghajtók a Logitec jóvoltából

A Logitec két új hordozható optikai meghajtót mutatott be, melyek kis tömegükkel ideális megoldást jelentenek a netbooktulajdonosok számára. Az európai piacra kívánkozó japán vállalatot nem szabad összetéveszteni a perifériákat gyártó Logitechhel, ugyanis semmi közük egymáshoz. A cég vékony kivitelű meghajtói LDR-PME8U2L és LDV-P8U2L típusjelzéssel érkeznek. Előbbi a DVD és a CD lemezek írására is képes, míg az utóbbi mindössze olvassa azokat.

Hirdetés

Az LDV-P8U2L típusú, enyhén ívelt kialakítású modell háromféle színezést kaphat, így burkolata fekete, ezüst vagy piros színű lehet. A 250 grammos meghajtók az USB 2.0 interfész segítségével közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatva azonnal használatra készek, ami annak köszönhető, hogy az áramellátásukat az USB csatlakozó biztosítja. A 133 x 146 x 15 mm-es készülékek a DVD-ket nyolcszoros, a CD lemezeket pedig 24-szeres tempóban olvassák.


Logitec LDV-P8U2L

Az LDR-PME8U2L típusú DVD-író már szögletes külsőt kapott, a színezése pedig teljesen fekete, vagy piros-fekete lehet. A 136,5 x 143 x 19,2 mm méretű meghajtó 300 grammos tömeggel rendelkezik, a számítógéphez pedig az USB port használatával csatlakoztatható. A fenti DVD-olvasóhoz hasonlóan ez a meghajtó is tökéletesen működőképes külső áramforrás nélkül, ami lehetővé teszi az adatok utazás közben történő archiválását. A készülék a DVD-RAM-ot ötszörös, a DVD-RW-t, a DVD+R-t, illetve a DVD±R DL-t hatszoros, míg a DVD-R és a DVD+RW lemezeket nyolcszoros sebességgel égeti.


Logitec LDR-PME8U2L

A Teac által gyártott meghajtók az elkövetkező hetekben lesznek elérhetők a nagyobb webáruházakban. Az DVD-olvasó 60, a DVD-író pedig 100 dollár körüli árcédulával rendelkezik majd. Utóbbi termékhez a Logitec a TotalMedia Backup & Record programot is biztosítja, melyet az ArcSoft fejlesztett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés