IFA 2019: hamarosan a boltokban a világ első 8K OLED tévéje

Jön a Z9, amely exkluzív képfeldolgozó processzort és változó képfrissítési rátával dolgozó 8K HDR OLED panelt kapott.

A világ első 8K OLED televíziójának végleges változatát már korábban megnézhettük élőben az LG madridi eseményén, és a vállalat most a nagyközönség előtt is bemutatta a 88Z9 nevű készüléket. A pletykákkal ellentétben a tévé még idén ősszel a boltokba kerül Dél-Koreán kívül máshol is; konkrétan Franciaországban, az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Ausztráliában kezdik meg a forgalmazását. A tervek szerint Magyarországra a következő év első felében érkezhet meg. Még korábban olyan információt kaptunk, hogy az ára 30 000 euró (9 600 000 forint) körül alakul majd.

LG 88Z9
LG 88Z9 [+]

A modellt már alkalmunk nyílt korábban ideális körülmények között kipróbálni, megtekinteni működés közben, és arra jutottunk akkor, hogy a kép minősége nagyon-nagyon meggyőző, ez a véleményünk Berlinben sem változott. A készülék támogatja az automata alacsony késleltetési mód (ALLM) használatát, és a variálható frissítési frekvenciát (VRR) a tartalomtól függően, valamint az eARC audió szabvánnyal is elboldogul. Direkt e tévé számára fejlesztett, exkluzív képfeldolgozó processzorral látták el, amely felel a színpontosságért, mozgásmegjelenítésért, és tartalmazza a különféle képjavító technológiákat, többek között egy olyan felskálázó algoritmust, amely hat lépcsőben javítva fel a részletességet.


[+]

A termék különlegessége, hogy a többi OLED televízióval ellentétben nem pakolható fel a falra, hiszen kötelező a képen látható állványon tartani. Ez egyébként – némiképp meglepő módon – nem tartalmaz egy nagy teljesítményű hangrendszert, pedig adta volna magát a dolog, hogy építsenek bele pár hangszórót.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Hirdetés