Hirdetés

Első körben csak négy gyártó forgalmazhat Windows RT-vel tabletet

A Windows RT-vel érkező ARM-os tabletek startja októberben esedékes, de a Microsoft bevezet némi korlátozást is. Nevezetesen arról van szó, hogy első körben csak az ASUS, Lenovo, Samsung és Toshiba négyes készíthet termékeket. Ez főleg annak köszönhető, hogy az ARM és Windows párosa új dolognak számít, így a fejlesztőknek is ismerkedni kell a rendszerrel, emellett a gyártók erősebben koncentrálhatnak egy-egy SoC reklámozására, illetve a visszajelzések, valamint a hibabejelentések is koncentráltabb formában érkezhetnek, így könnyebb is lesz reagálni rájuk. A korlátozás egyébként nem tart sokáig, ugyanis a következő év elejétől már bárki készíthet Windows RT-s tabeltet.

A kínai Economic Times információi szerint az ASUS és a Lenovo az NVIDIA, a Toshiba a Texas Instruments, míg a Samsung a Qualcomm rendszerére épít. Később ez természetesen keveredhet, így bárki építhet bárkinek a platformjára, de a start pillanatában ez a felállás kötött.

Természetesen az ötödik ARM-os versenyző maga a Microsoft Surface táblagépe lesz, de erre a cég inkább irányt mutató termékként tekint, mintsem tényleges konkurensként.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés