Érkezik az AMD „legzöldebb” hatmagos processzora

Hirdetés

Az AMD nemrég bővítette a hatmagos Opteron processzorok termékkínálatát, ám a paletta szeptemberben még egy modellel színesedik. Az új Opteron 2419 EE elsősorban az alacsony, 40 wattos ACP fogyasztásával hívja fel magára a figyelmet. Az Istanbul lapkára épülő termék hat darab processzormagja 1,8 GHz-es órajelen üzemel, ezek egyenként 512 kB-os másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek a közös, 6 MB-os harmadszintű gyorsítótár mellett.

A Socket 1207 foglalatba illeszthető processzor elsősorban azokat a területeket célozza meg, ahol a nagy teljesítményigény mellett kiemelten fontos az alacsony fogyasztás. Emellett több vállalatnak is érdemes lehet a régebbi négymagos Opteronokkal működő szervereket frissíteni az új modellel, hiszen azonos energiaigény mellett érezhetően nagyobb teljesítmény lesz az eredmény.


[+]

Az AMD szerint csak a kisebb gyártópartnerek építenek konfigurációt a rendkívül energiatakarékos Opteron 2419 EE modellre, ám a termék 989 dolláros listaáron külön is megvásárolható lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés