A Leadtek a hurrikán erejével hűti a GeForce GTX 660-as VGA-t

A Leadtek hamarosan bemutatja a GeForce GTX 660 jelzésű termék Hurricane II verzióját, mely az NVIDIA GK106-os kódnevű GPU-jára épül. A lapka 960 darab CUDA magot használ 80 darab textúrázó csatorna mellett, a magórajel pedig 980 MHz lesz 1033 MHz-es GPU Boost-tal megtámogatva. A 192 bites memóriabuszhoz 2 GB kapacitású GDDR5 szabványú memórialapkák kapcsolódnak, melyek effektív 6 GHz-en ketyegnek. Ezek az adatok lényegében megfelelnek a referenciaparamétereknek.


[+]

A GPU megfelelő hőmérsékletéről a Hurricane hűtő gondoskodik, mely hővezető csövekkel tarkított alumíniumbordával dolgozik, amit két darab ventilátor hűt le. A vállalat szerint a hűtési megoldásuk kis helyigény mellett is képes halkan elvezetni egy átlagos középkategóriás VGA hőtermelését. A tápellátásról egy darab 6 tűs PCI Express konnektor gondoskodik, mely korlátja lehet a komolyabb tuningnak, de valószínű, hogy ezzel a termékkel inkább a kisebb házakkal rendelkező vásárlók szemezhetnek, így ez nem jelent majd komoly problémát. A VGA hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s és egy DisplayPort 1.2-es kimenet található, és négy kijelző kezelése biztosított.


[+]

A Leadtek újdonsága hamarosan felkerül az üzletek polcaira, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs információ, de semmi sem indokolja, hogy az árcédula a hasonló teljesítményű GeForce-októl jelentősen eltérjen.

Előzmények

Hirdetés