Késik a GeForce4...

Most már biztos, hogy a GeForce4 kész: az első példányok már a játékfejlesztő és tesztelő cégek kezében vannak. Az elnevezések is többé-kevésbé biztosak: két család lesz, a Titanium és az MX. A GeForce4 MX a mostani GeForce2 Ti ÉS az MX vonalat is leváltja, így biztos, hogy több verzió lesz belőle. A korábbi hírünkben említett MX 460, MX 440 és MX 420 elnevezés is tartottnak tűnik, és az is biztos, hogy az első kettő DDR-es, míg az utolsó SDR-es lesz, a tervek szerint.

A Titanium vonalnál felmerült a Ti 4400 és a Ti 4600-as elnevezés is, a korábban említett Ti 500 és Ti 1000 helyett. Kiderül. Igazából nem is azért adunk hírt egy ilyen "pletykáról", mert biztosak vagyunk benne, hogy mindez igaz, és kiállunk a hír mellett, mint prohardver!, hanem azért, mert érdekes látni a várakozásokat, majd a termék megjelenésekor összevetni őket a tényleges adatokkal. Másrészt az is igaz, hogy pár elvadult pletykát leszámítva ezeknek többnyire van alapja...

Tehát: a mostani GeForce3 és GeForce2 Titanium kártyák remekül fogynak, így az nVidia elhalasztotta februárra a debütöt, és így feltehetően március előtt nemigen találkozunk majd GeForce4-es kártyákkal. Ide kapcsolódik, hogy az ATi sem lesz gyorsabb (már ami az R300-at, azaz a Radeon 8500 utódját illeti...).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés