Jönnek a gyárilag tuningolt fermis GeForce-ok

Az új generációs GeForce GTX 470 és 480 jelzésű kártyák az elmúlt hónap közepén kerültek forgalomba, de a gyártók májusra is ígértek egy nagyobb szállítmányt. Erre nem kell tovább várni, hiszen a megérkeztek a friss kártyák a külföldi webáruházakba. A legtöbb modell még mindig az alapverziókra épül, ám lehet találni érdekes megoldásokat is. Az Inno3D, a Palit és Gainward már korábba változtatott a hűtésen, de a gyári tuningot mindegyik cég hanyagolta. A Zotac és a Galaxy azonban nem aprózta el a fejlesztést, és a termékek áttervezése mellett az órajelek emelését is szem előtt tartották.


Galaxy GeForce GTX 470 GC (forrás: VR-Zone)

A Galaxy a GeForce GTX 470 GC jelzésű modellel állt elő, mely az eredeti megoldáshoz viszonyítva rövidebb nyomtatott áramkört, és egészen ízléses hűtőt kapott. A műanyag borítás alatt megbúvó, hővezető csövekkel tarkított alumíniumborda meglehetősen méretes lett, ám a legnagyobb újdonság a kihajtható ventilátor, aminek köszönhetően a – hőelvezetés legnagyobb ellenségeként ismert – lamellák közé szorult por eltávolítása könnyen kivitelezhető.


Galaxy GeForce GTX 470 GC (forrás: VR-Zone) [+]

A PCI Express x16-os portba helyezhető kártya a Fermi architektúrára épülő GF100 lapkát használja, ami 448 CUDA magot tartalmaz 56 darab textúrázó csatorna társaságában. A grafikus processzor 625, 1250 és 3348 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel, a GDDR5 szabványra épülő memórialapkák pedig 1280 MB kapacitású fedélzeti tárat kínálnak. A két DVI és egy HDMI kimenettel szerelt Galaxy GeForce GTX 470 GC forgalmazása a mai napon kezdődik meg, ám az árazásról még nincs információ.

A Zotac a Geforce GTX 480 AMP! Edition a Zalman korábban bemutatott VF3000-es hűtőjével van felszerelve, mely egy csendes megoldás a kártya hűtésére, ám fontos megjegyezni, hogy a mérete miatt három kártyahelyet is elfoglal a házban. A GF100 lapkát alkalmazó termék 480 CUDA magot és 60 textúrázó csatornát tartalmaz. A gyári tuning következtében az új versenyző 750, 1512 és 3800 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel, a GDDR5 szabványra épülő memórialapkák összkapacitása pedig 1,5 GB.


Zotac Geforce GTX 480 AMP! Edition (forrás: DonanimHaber) [+]

A PCI Express x16-os foglalatba illő, DirectX 11-es API-val kompatibilis kártya két DVI és egy HDMI kimenetet alkalmaz. A Zotac még ebben a hónapban megkezdi a forgalmazást, a várható árcéduláról azonban nem nyilatkozott a gyártó.


Zotac Geforce GTX 480 AMP! Edition (forrás: DonanimHaber)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés