Jönnek a Sapphire Toxic kártyák

A Sapphire hamarosan piacra dobja az ATI Radeon X800 Pro grafikus processzorra épülő Toxic termékcsaládját.

Az X800 Pro egyelőre igen korlátozott számban áll a grafikuskártya-gyártók rendelkezésére, az ATI azonban a következő hetekben már nagyobb megrendeléseknek is képes lesz eleget tenni. Az új kártyák ára várhatóan 430 és 450 dollár között fog alakulni.

A Sapphire jelenleg még csak Radeon X800 Pro kártyákat készít, azonban amint a lehetőségek adottak lesznek, megjelenik egy Radeon X800 XT Platinum Edition is, illetve a normál termékvonal mellett felbukkan a hardcore játékosoknak szánt Toxic család is.


Forrás: www.gamespot.com

A GameSpot információi szerint a kártya a nagy felületű, a memóriát is lefedő réz hűtőbordának és az alacsony fordulatszámú ventilátornak köszönhetően igen csendesen fog üzemelni, és egy megfelelő nyílásnak köszönhetően lehetséges lesz külső hőmérsékletszenzor alkalmazása is. Más források tudni vélik, hogy a hűtőrendszer az Arctic Coolinggal való együttműködés eredménye.

A memória túlhúzásában segít a mellékelt Automated Performance Enhancement (APE) szoftver, amely a grafikus chip ATI által biztosított overclockingját egészíti ki. A Sapphire valamennyi Toxic kártya memóriáit előzetesen minősíti, és a méréseknek megfelelően fogja beállítani a túlhajtás határértékeit.

A Sapphire Toxic kártyák dobozában a Prince of Persia: The Sands of Time és a Splinter Cell Pandora Tomorrow lesz megtalálható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés