Hirdetés

Kép az ATI Radeon X800-ról

Hirdetés

Egy tajvani oldalon rövid ideig látható volt egy fotó az ATI Radeon X800 alapú videokártyájáról. Az OC.com.tw munkatársai a kanadai cég helyi tájékoztatójáról szóló beszámolójukban tették közzé a hivatalosan még közzé nem tehető felvételt.

A képen látható, hogy a Radeon X800 nem igényel extra hűtést, a mostani csúcskártyákon találhatókhoz hasonló – remélhetőleg hasonlóan halk – rendszer gondoskodik a GPU hűvösen tartásáról. A GDDR3 memóriachipeket nem fedik bordák, ami meglepő annak fényében, hogy – a hírek szerint – 450–500 MHz körüli sebességen üzemelnek. Ami pedig a tápellátást illeti: egy molex csatlakozó bizonyosan található a kártyán, míg az alatta látható sárga, műanyagnak látszó alkatrész akár egy floppy tápkábelhez való foglalat is lehet.

Amint arról már hírt adtunk, az ATI várhatóan május 4-én vagy 5-én jelenti be hivatalosan Radeon X800 Pro grafikus processzorát. Ezt júniusban követi majd a csúcskategóriás Radeon X800 XT és annak PCI Express felületre illeszkedő változata, a Radeon X880 XT.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés